Magyarosch...
2016. február 24. írta: Autizmus Live

Magyarosch...

Valamelyik bejegyzésem megosztásakor a közelmúltban,a kommentekben,csúnyán összevesztek az olvasók,szumma szummárum jómagam mérleg jegyű révén,génjeimből fakadóan utálom a veszekedést és ha tetszik,ha nem moderáltam..

Azóta is visszacseng egy mondat:

"Na látjátok,ezért tart itt a magyar..ahol..."

Igaz-igaz,és ez az autizmus berkeiben sincs másképp..

Százezer autista,százezer féle..Kétszázezer szülő,kétszázezer féle..Százezer autista,egymillió féle problémával,amikre egymillió féle esetben kéne megoldást találni..

Hát ember legyen a talpán AKI........

Tény és való,hogy az utóbbi években  kis-hazánkban is megtriplázódott az esetszám,még az is lehet,hogy megnégyszereződött,ami sajnos nem valami fényes tény,és evvel a ténnyel való igaz,nem tud lépést tartani a rendszer,de mit kezdeni se..Jobban mondva évek óta csak tüzet oltani próbál,több kevesebb sikerrel..

Akárhányszor leírja az Ombudsman,hogy kilóg a lóláb,és katasztrofális az ellátás,az integráció és amúgy minden,ami az autizmus teljes széles körébe belefér,nem fog minden hipp-hopp megváltozni..Valljuk be őszintén,az Ombudsman sem varázsló..

Bárcsak az lenne..

Milyen jó lenne,ha minden egy csapásra megváltozna,minden autista gyerek megfelelő ellátást kapna,és felnőtt korában is védett,nyugodt,számára megsegített környezetben,anyagi biztonságban élhetne..

Álmodik a nyomor..

Álmodik és olyan jó Magyarosch-an álmodik..és olyan jó Magyarosch-an viselkedik..

Széthúz,de még hogy..Kígyót,békát ordibál,egymás nyakát kitekeri,megtapossa,belerúg,mindenbe beleköt..Két forintért a saját anyját is eladja,Hajtja a pénzt mint a birka,és azt sem nézi,közben kit döngöl a sárba..Aljas módon pletykál,kibeszél...és nem látja a fától az erdőt..persze ami kiváltképpen nagyon szomorú,hogy egyre jobban fanatizálható..és nem jó irányba..

Nem sorolom tovább...

A jó nem lehet jó,a rossz viszont nagyon rossz,trendi csak a rosszal példálózni egyes körökben,mert milyen jó érzés,valakit a szájra venni és kicsámcsogni,rá ujjal mutogatni..csak azért mert valamiben úttörő akar lenni,vagy esetleg egy jó ügy mellé áll..

Azonnal rá kell üvölteni,hogy a nyilvánosság kritikával jár..és próbálkozhatsz akárhogy,dolgozhatsz akármennyit,tehetsz bármennyi hasznosat,jót és építő jellegűt,segíthetsz,de akár fejre is állhatsz meg cigánykereket vethetsz,az akkor sem lesz jó a többségnek...

Olyan jó Magyarosch módon..

Sajnos a környezetemben is eléggé sok ember csúszott le erre az alantas szintre..Teszem hozzá azt is,hogy ehhez azért kellett némi seggberúgás..Seggberúgás igen,vagy agymosás,vagy fanatizálódás,vagy csak kétségbeesett odafordulás,a szemfényvesztéshez..

Én meg csak pillogok,hogy hová is fajul ez a világ,vagy csak naiv módon próbálok hinni a jó ügyekben..Ezért is rúgnak mostanság annyian belém,amin csak magamban vigyorgok és tovább keresem a tarlón a rózsát..

Na de térjünk vissza abba a bizonyos mederbe..

Mivel is állunk szemben globálisan Autizmus ügyben kicsi országunkban???

93.000 négyzetkilométernyi bajjal..tisztelet a kivételeknek,a tarló rózsáinak..

93.000 négyzetkilométernyi szegényházzal..Nem csak az állami szférában,hanem a civilek kapcsán is.

A mi problémánk eléggé új keletű,az esetszám brutális mértékben emelkedik,és erre nem készült fel a rendszer,de szerintem és megint csak azt kell mondjam,hogy tisztelet a kivételeknek,nem is nagyon akar.Sajnos a rendszer szemében a legkisebb probléma a fogyatékossággal élők ellátása..Ez nagyon nagy baj..

Valljuk be őszintén már rég nem "jóléti" államban élünk..amikor volt még ápolónő és orvos a kórházakban,stabil lábakon állt az oktatás,nem éhezett és nélkülözött annyi gyerek,hó végén telt még párizsira is a vajas-kenyéren,és a fogyatékossággal élők ellátása is sokkal jobban finanszírozott volt.

Igaz nem volt annyi diagnosztizált autista,és dupla annyi igen mérges szülő..

Most mi van??

Mindenki egy alulfinanszírozott Szövetségtől vár csodát,ahol az utolsó forintnak is helye van,és akár hiszitek akár nem,még ebből a kevésből is megpróbálnak csodát tenni..Szerveznek,ötleteik vannak,jól kivitelezhető projektjeik,csak éppen az óriási jó Magyarosch széthúzás miatt,sokszor szétforgácsolódnak az erőik..

Sokszor látom én is azt,hogy így nem lehet normálisan dolgozni,érdeket képviselni..

Mert aminek Gizi örül annak Sanyi nem..Ami Palinak jó,az Tamásnak nem..Az autizmusban nincsen két egyforma gyerek vagy felnőtt,nincsenek tipikusan egyforma esetek,mégis mindenki problémáját ugyanúgy kell kezelni..ahogy teszik is..

Ezt azért senki ne felejtse el!! ( Sajnos túl sokan teszik azt..)

Igen,jó lenne,ha lenne elég autizmus-specifikus gyógypedagógus,terapeuta,pszichiáter és asszisztencia a szakemberek mellett,jó lenne,ha megfelelő számú ellátó intézmény, iskola,óvoda létesülne a jövőben a gyermekeink számára,akár integráló,akár szegregált módon. Igen jó lenne,ha minden autista a spektrumon való elhelyezkedésétől függetlenül,megkaphatná mindazt ami az emberhez méltó élethez kell neki. Igen jó lenne.......

Most is,régebben is,nem először,hanem ezredszerre mondom,szajkózom én is,hogy ha a jó Isten se segít rajtunk,akkor magunknak kell..de nem felelőtlenül és hű bele Balázs módon..Nem kell velem egyet érteni,ez tény..

De úgy gondolom támadni sem,abban a hangnemben,amiben mostanság van részem...

Mindegy állom még a sarat...

..és ennek ellenére ugyanúgy segítek Mentorszülőként továbbra is,mindenkinek aki hozzám fordul..

..per én ebben tudok segíteni...

..egy szervezet részeként...akik az Autista gyerekek és felnőttek érdekeit képviselik..

Továbbra is be fogom mutatni a tarlón a rózsákat,ha állami rendszer,ha civil..

Hogy miért?? 

Úgy gondolom,hogy bármily kicsi is egy jó példa,attól még jó példa,és ha azt valamilyen formában bemutatod,lehet hogy valaki fogékony lesz rá,hogy tovább vigye..sőt esetleg ő is megmutatja más embereknek..sőt,esetleg meg is valósítja azt,és mások is..Akkor egy kicsike jó példa sok jó példává válik..és ha van sok jó példa,akkor könnyebb felépíteni egy jól működő rendszert...

Akármilyen szegényház is ez az ország..

De akkor ha a jó példát is csak pocskondiázzák sokan,rombolnak és nem építenek,kritizálnak és nem segítenek,széthúznak és nem összefognak,sohasem fognak egy centit sem előrejutni..

Minden marad olyan Magyarosch...

Ezen azért el kéne gondolkozni....

....meg azon is,hogy okos dolog e olyan embereknek is nekimenni,akik egyáltalán nem érdemlik meg azt....

lami4.jpg

Ez volt mára a Live...köszönöm,hogy olvastatok.....

süti beállítások módosítása