Kis Karácsony,nagy Karácsony.......
2015. december 15. írta: Autizmus Live

Kis Karácsony,nagy Karácsony.......

Tegnap este,egy nagyon kedves informatikus,teljesítménytúrázó, régi,és kitartó :) blogolvasóm, Ildi,küldött egy üzenetet az orcakönyv felületen,hogy....

"Szia! Eszembe jutott: Idén nem tennél közzé egy osztható postot,karácsonyi kívánságlistáról?.."

Na igen..Idén valahogy nagyon elúsztunk..Mindennel..kivétel nélkül..Nem jó dolog ez tény,de pont november vége,december eleje időszakban történt nagyon sok a további életünket meghatározó változás..Ráadásul a kicsik az egyik betegségből ki,a másikba be,felváltva..hol az egyik,hol a másik..Most éppen Levente okán kell itthon maradjak a héten..Nem örülök neki,igaz annyiban pozitív,hogy az orrszívások között legalább megcsinálom a karácsonyi nagytakarítást..

Szóval nagyon felforgatta a család rendjét az év vége,jelen örülünk,ha valahogy túlélünk,és keressük a visszautat a normális kerékvágásba..Pont tegnap beszélgettünk róla,hogy jó-jó karácsony,de idén valahogy.......igaz azt is hozzátettem,hogy a kicsik miatt azért nem lenne baj,ha lenne némi karácsinyi hangulat..Csak hát ugye,nem nagyon van miből..Negyedik éve,csak csúszunk lefelé anyagilag,mert minden de minden forrásunkat a kicsik fejlesztésébe öljük..a szó legszorosabb értelmében..

Kegyetlen kijelenteni,de amíg élünk muszáj,mert ha már nem leszünk,félünk,hogy nem fogja Őket senki felvállalni,és valami otthonban kell tengődjék,nyomorúságos kis életüket..Muszáj,mert a fejlesztésekkel tudjuk felkészíteni a kicsiket,egy kicsit önállóbb,de kontroll alatti életre..Ez kegyetlen teher egy szülőnek..ennél kegyetlenebb teher nincs is a világon..A legborzasztóbb benne,hogy tudjuk,hogy már réges rég előtakarékoskodnunk kéne nekik,de nekünk sajnos nincs miből..Szóval mi a munkánk miatt,nagyon speciális helyzetben vagyunk ezen a téren..Van ami van,abból kell megoldjuk..

Az idei amúgy is egy brutálisan kemény év / tanév.. Dani végez az alapszakasszal az Egyetemen,Szakdolgozat,diplomaosztó,felvételi a mesterszakra..mert az alapszakos diploma,nem sok dologra elég..persze a tolmács felvételi..Bedi érettségizni,ballagni fog,felvételizni próbál a Corvinusra,vagy ahová a tájépítész szak kerül.Ha nem jön össze,marad a technikusi évben jövőre.Zalán már most stresszel előre az év végi alapvizsgától,mert negyedikben nekik kötelező az iskolában,és persze hogy nehogy jól érezzem magam,Leventének várjuk a Bizottsági behívóját,amit nem is értünk..fél éve volt az előző..

Rohanunk csak az életünk után...

Na igen karácsony..

A nagyok pontosan tudják,hogy nincs miből karácsonyozzunk..és semmit sem kértek..de tudom,hogy lennének azért kívánságok..

Dani a legnagyobb könyveket vagy újságokat szeretne skandináv nyelveken..leginkább svédül..meg írószer dolgokat..esetleg egy új fekete szövet télikabátot,olyan egyetemistásat..ahogy szokta volt mondani..Illetve a szakdolgozat témája miatt bejutni a Parlamentbe és beszélgetni egy politikussal,a parlamenti nyelvhasználatról,ugyanis a dolgozatának témája a magyar és a svéd parlament nyelvhasználatának összehasonlítása..Mondtam is neki,hogy na öcsém,ezt a jó Isten se fogja tudni Neked elintézni..

Bedi..aki egy sportos csajos..Túrázós,Barlangászós,Testnevelésből érettségizős..iparművész palánta..Ezt jól összehoztam mi?? Szeretne egy új farmernadrágot,végig zippzáros meleg pulcsit,ami nem pink,nem lila és nem rózsaszín,és nem uv színű.. :) :) meg egy túrabakancsot..Vagyis túraruházatot leginkább,de a legtitkosabb vágya egy saját barlangászsisak..

Zalán..Aki már megint feladja a leckét..:) Amikor kérdeztük tőle,hogy mégis csak mit szeretne karácsonyra,mert azért nekik csak lesz valami kicsi,közölte,hogy Ő már Kunos kutyát megkapta,és fát sem kell állítanunk,neki már megvolt a KARÁCSONY...

Szóval azért ez nem így van,így tovább kérdezgettem,hol én,hol Szabi,hol a nagyok...akkor sorolom...

Vályi Pista bácsival ( Brutális Fizika,Biológia...ect....) kutyát sétáltatni...

Elmenni az új Mömax áruházba,megnézni... (Bedi már elvitte..)

Utazni a fényvillamossal..ha lehet BKV-s vagy BKK-s ismerőssel..Az előbbi rendben,szerintem szombaton megejtjük a villamosozást,de partnert hozzá nem igazán tudok szervezni..

Megnézni a Fogas kocsiszínt,és fogasozni egy oda-visszát a téli szünetben,meg egy Fogas viszonylat tábla..( Remélem lesz jövőre nyílt nap,ebben megállapodtunk,hogy addig toljuk,a fogasozást,meg megoldjuk,ha máshogy nem,a fényvillamos előtt..)

Kék túrás könyveket, a térképes verziót.. (két kötet),az ifjúsági kék túrájához..és hogy Tóni töltse nálunk a december 26.-át,vagy ha nem tudja,akkor máskor hozzuk el őt hozzánk Császárról..de egy egész napra,és túrázzanak megint együtt,valamerre..Tóni,meg Apa,meg Kunos,meg Zalán,meg a Móni (Friesz) néni és Viki ( Czégény) meg a Hermann Ildi néni is,ha már megkérdezte mit szeretne karácsonyra,és ha lehet a Vizsla túrás csapatot se hagyjuk ki,a vizslákkal,meg persze Zolit is vigyük aki semmit se lát,de előtte menjünk el Zolinak venni igazoló füzetet..Ja és a Kék-en,mert a Zsíros-hegy-i bélyegzőt nagyon szeretné..meg a Hűvösvölgyit..szerinte azt Zoli is szeretné..és persze Joe-t se hagyjuk ki,ha már..(Toplak Józsi)

Persze ha ez nem jön össze,mert magyaráztam neki,hogy hát ez így most nem biztos,hogy......akkor 26.-án a Pilisben,akkor is túrázni szeretne valahol..vagy a Gerecsében..vagy a Börzsönyben..de túrázni szeretne...mindenképpen,mert az nálunk 26.-án hagyomány..és tényleg hagyomány........

A kék túrás könyvek,már eldugva figyelnek október óta a szekrény tetején..mondjuk szeretné a Burger Barna könyvét is,csak hát az nekem kicsit húzós....

és ami a nagy és fő..és tavasz óta szeretné,elmenni a Parlamentbe..a látogatóközpont,és egyebek..de az nekünk rettenet drága..sajnos nincs kedvezmény a fogyatékkal élőknek..

Mondtuk is neki,hogy Zalán,sajnos az nekünk egyenlőre nem fog menni,erre jött az alternatív verzióval,hogy jó akkor helyette,Jósvafő Vörös-tó túra,mert oda van kedvezmény..Igen ám,csak oda van némi nemű költsége az autónak..Meg az öcsire addig valakinek vigyázni kéne,mert az a túra,hosszabb mint a nyári volt..Erre mi volt a válasz,majd akkor stoppal mennek Bettivel,rábeszéli a nővérét,hogy..................

Szumma..Három könyv,meg Kunos..és egy csomó félig meddig teljesíthető dolog..A Mömax rendben,a Csillamos is,no meg a Fogasozás,meg a rendhagyó túra,gyömbér-teával a végén..hála a két térképes kiadvány is már meg van a KÉK-ről..

Kaparom is a fejem a többi miatt rendesen.....

Levente...Kütyüt a kütyümennek...ez a jelszó,és lövésünk sincs,hogy neki mit..Ő a XXII század gyereke..még véletlenül se a XXI.-é....Szóval tényleg..kütyü,a kütyümennek.....

Ennyit a skacokról....

Hogy mi mit?? Szabi csak annyit,hogy kapjon karácsonyig információt Béla kutya további státuszával kapcsolatban,mert nagyon ki van borulva a kutyája miatt..Szeretné ha hazaköltözhetne,de szerinte ezek sajnos hiú ábrándok,akárhogy is a saját tulajdona..A legrosszabb dolog,az egészben az információ hiány,vagyis,hogy semmi információt nem tud a kutya státuszáról..Ő minden másnap megy töretlenül és gondozza,ahogy eddig is..

hogy én mit szeretnék???? Nyugalmat,pihenést,fenyves erdőt..egy vacsorát a Fenyőcskében..juhtúrós puliszkát,és persze elsősorban boldog gyermekarcokat..Karácsonyt...meg talán annyi pénzt,hogy a távhőhátralékot kifizessem,mert hála,már csak azt toljuk magunk előtt...

Ja és még valami..Zalán okfejtése: A túrára a vizslás krampusz is jöhet,csak ne legyen annyira ijesztően fekete,és a Gyuri bácsin fenyőfás sapka legyen... :) ÁÁÁ dehogy kacagtam fél óráig....

Nesze Neked Karácsony......

pictures2.jpg

süti beállítások módosítása