Egyenlő Bánásmód..
2015. október 31. írta: Autizmus Live

Egyenlő Bánásmód..

Tulajdonképpen nem erről a témáról akartam írni,de egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni mellette..Tegnap mérgemben kiírtam két mondatot a facebook oldalamra,és az,hogy mennyire igazam van,a férjemmel este 11-kor beszélgetve,be is igazolódott..

"Autizmus= korlátoltság , értetlenség ,intolerancia, embertelenség, diszkrimináció..Velük szemben..Még mindig..Sajnos a társadalom többségére még mindig ez a magatartás a jellemző..Miért??Csak azért mert egy kicsit mások??Ez nem ok senki kirekesztésére..Se a tiédre se az enyémre,se az övékére se a családjukéra.Diszkriminálni közvetlenül és közvetetten is TÖRVÉNYELLENES!! ..."

legutobb_frissitve20.jpg

Úgy gondolom,felnőtt emberek vagyunk.Szülők,akik gyerekeket nevelünk,gyerekeket,akik az élet furcsa fintora miatt egy kicsit mások,de semmivel sem kevesebbek,mint neurotipikus társaik,még akkor sem,ha a társadalom többsége,nem akar tudomást venni róluk,vagy ha igen,legszívesebben kirekesztené őket.

Magukat felelősségteljesnek mondó emberek,GYEREKEKET!

Gyerekeket,akiknek az az összes bűnük,hogy máshogy élik meg az e világi káoszt,mint Te vagy én..

Autisták...

Gond????????

Száz emberből talán 20-nak nem..Ez nem jó arány....80-ból 30-nak közömbös,talán ez is lehetne jobb..Sajnos a maradék 50-nek igen negatív a hozzáállása,ezen belül is igen vegyes a kép.Egy biztos 50-ből legalább 20,konkrétan gyűlöli azt a tényt,hogy vannak fogyatékkal élő emberek a világon..

(Sajnos nem egy ilyen ember van a környezetemben,aki a nagy "magyarosch" hozzáállásával,"dojcsland-dojcsland über alles" magatartásával,birodalmi eutanázia nézeteket vallva,azon munkálkodik folyamatosan,hogy a föld színéről is eltűnjünk a gyermekeinkkel együtt..Csak azért mert problémásnak ítéltettünk...gyermekeink állapota miatt!!

Ugyan már!! Ez a XXI.század..leesik végre?) és akinek nem inge,nem.........

Akármilyen korszakot élünk a jelenben,a hátrányos megkülönböztetés,akkor is törvény (alaptörvény)ellenes,közvetve és közvetlenül is..Sőt Strasbourg szerint,az átsugárzó diszkrimináció is..

A törvény az Egyenlő Bánásmódról..

http://www.egyenlobanasmod.hu/article/view/2003-%C3%A9vi-cxxv-t%C3%B6rv%C3%A9ny-ebktv

De nem csak a hátrányos megkülönböztetés törvénysértő,hanem a zaklatás,jogellenes elkülönítés és a megtorlás is.. (10§)

....és a törvény nem ismerete,senkit sem mentesít.....

Dühös vagyok igen,mert gyerekekről szól a fáma..Gyerekekről,olyanokról akik elesettek,nem képesek még önálló döntéseket hozni,és lehet,hogy soha nem is lesznek rá alkalmasak..Gyerekekről,akiknek állapotukból kifolyólag sosem lesz önrendelkezési joguk,vagy ha lesz is,az is csak részben..

Autisták...

Gond????????

Százból ötven embernek,meglehetősen nagy..Százból ötven a szüleiket sem tekinti teljes embernek,problémásnak bélyegzi a családokat,és kirekesztő magatartást folytat..

Ugye sokatoknak ismerős ez a probléma??? Ugye sokan vagyunk akik napi szinten szenvedünk a hátrányos megkülönböztetéstől,a gyermekeink miatt??...Van aki a munkahelyén,van aki az egészségügyi ellátás terén,van aki a hiányos fejlesztések okán,van aki az iskolában,óvodában,van aki a napi rutinja során..közértben, a lakókörnyezetében,a gyerekkel való közlekedés nehézségei által..és van akit a családja tagad meg,rekeszt ki...

Pusztán csak azért,mert a gyerekeink más rendszerben bootol-nak...

Autisták...

Gond????

Nekem nem...

...és az utolsó leheletemig mindent megteszek a gyerekeimért,és a többi autista kisgyermekért is..hogy a társadalom MÉLTÓKÉPPEN,EMBERI MÓDON,EGYENLŐEN,HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS NÉLKÜL fogadja el Őket...

Gond????

au_disc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

(képforrás: Autism Europe )

süti beállítások módosítása