A Sziget és a Gubbio...
2015. augusztus 13. írta: Autizmus Live

A Sziget és a Gubbio...

Kaptunk egy nagyon kedves felajánlást a Gubbio csapattól,meghívtak minket a Sziget Fesztiválra..Nagy örömmel fogadtuk el,hisz a kezdetektől,a mi"kis"családunk teljes vállszélességgel az applikáció mellett teszi le a voksát,nagyon várjuk már az elkészültét,és sokszor kérik ki szülői gyakorlati tapasztalatainkat.Csak köszönni tudom a csapatnak,hogy valamilyen formában,akármilyen kicsiben is bevonnak minket,a munkába,mint például a tapasztalati tanácsok az autista gyerekek nevelésével kapcsolatban,tesztelés,vagy a promóciós kisfilm..de akár ihletképpen a Leventének készített papíralapú vizuális megsegítő rendszer kölcsönzése..

A Gubbio csapat a Sziget Fesztiválon az Ability Parkban közreműködő résztvevő,ahol egy kis játékra hívják a szigetlakókat.No és persze egy fotó is készülhet a bevállalósabbakról egy hangulat selfie erejéig.

sziget_2015_08_13_009.JPG

 

 

A csapatot kint Menich Nóri képviseli,és játszik az arra vállalkozókkal..

sziget_2015_08_13_008.JPG

Akiknek meg kell tippelni mennyiségeket,és egy hangyányi információt kapnak az autizmusról,és egy kicsit többet a Gubbio-ról.Tegnap este gondoltam egy merészet,és vittem egy kis meglepetést,a Leventének készített vizuális megsegítést.Aminek Nóri nagyon örült és ihlet képen Ő is csemegézett belőle,hogy demonstrálni tudjon egy két autizmussal kapcsolatos dolgot a Parkba látogatóknak.Mindjárt rögtön azt,hogy miért lesz hasznos a Gubbio,ami válthatja a papír alapot,és lazán zsebre vágható,hisz a telefonos applikáció ugyanazt fogja tudni,amit otthon az emberfia,legyárt a gyermekének,hogy az minél jobban megértse ezt a világi káoszt..

sziget_2015_08_13_003.JPG

Mi biztos használni fogjuk minden nap a Gubbio-t.

sziget_2015_08_13_010.JPG

A Gubbio csapat mellett a parkban kint van az FSZK Nyolc-pont Projektje is,Náluk is lehet jókat játszani auti módra..

sziget_2015_08_13_001.JPG

Nekem a legjobban a vizuális fesztivál napirend elkészítése tetszett,illetve az egy kis játék a képi memóriánkkal feladat.Örültem nagyon,hogy az FSZK csapatban üdvözölhettem ismerős arcokat..

Elidőztünk kicsit a parkban,beszélgettünk az autizmusról,a srácokról,segédkeztünk egy kicsit a játékban..De..miután Bogdán Viki a lelkemre kötötte Böbével együtt,hogy Dóri azért is jöttetek,hogy egy kicsit kikapcsolódjatok,gyerekek nélkül,így Szabival felkerekedtünk,hogy körbejárjuk a Szigetet..

sziget_2015_08_13_017.JPG

Nem akarom senkinek elvenni a kedvét,de bocsi most jön a Szigettel kapcsolatos feketeleves..

Már az első Szigeten kint voltam anno,és amíg olcsó volt,és a magyarok fesztiválja,rengeteg jó magyar fellépővel,ott volt a helyem.A munkám miatt is voltam kint egy jó párszor,tulajdonképpen 2007-ig rendszeresen.2007-ben már nagyon nem tetszett,az volt az első év,hogy pokoli drága lett,és abban az évben már nem a magyarok fesztiválja volt.Akkor anno egy ismerős főszervezővel beszélgetve,vágott mellbe az a mondat,hogy a magyar rocker menjen a VOLT-ra,vagy a Hegyaljára..Ez itt már csak a gazdag magyarok és a külföldiek fesztiválja...Abban az évben minden a luxusról szólt..VIP minden,VIP előadók,és megfizethetetlen étel és ital árak.. viszont rendezett volt..blokkokra osztva..

Legközelebb 2010-ben jutottunk ki,a nulladik napra,emlékszem,hogy az üdülési csekkünkből vettük a jegyet rá..visszagondolva 2007-re itthonról vittünk tápellátmányt és innivalót..Sokat nem voltunk kint csak két koncertnyit..Bye-bey Kispál..és helló Tankcsapda..

Idén mivel csak kettecskén voltunk gondoltuk lófrálunk egyet..Bár ne tettük volna.Összeomlott bennünk a Sziget feeling érzés..Döbbenet..még most is alig jutok szóhoz..A sátrazás terén semmi rendezettség,oda veri föl a látogató ahová akarja,Kosz,mocsok,és Wc-szag mindenhol,csak trappolsz az iszonyatos porban,,,Sokkal kevesebb a napközben látogatható program..Hogy miről szól? Sátrazz,zabálj,vedelj,és ha már jól beszívtál szórakozz..Én még ennyi streetfood-ot életemben nem láttam..Mondjuk pazar felhozatal az tény..horribilis árakkal..Kocsma,kocsma hátán,és népetető,népetető hátán..Ja meg a színpadok,egy kevés másféle helyszín,mint pl az Ability Park,és más semmi..A látogatók 90%-a holland,francia,angol,német és egyéb országbéli fiatal,16 és 30 év között..Olyan szinten igénytelenek,hogy az elkeserítő..Láttuk,ott voltunk..Elég volt.

sziget_2015_08_13_018.JPG

Tegnap előtt a koncerteket böngészve hála találtunk egyetlen üde színfoltot a Petőfi Rádió-Volt Színpadot és egy koncertet ahol egy kicsit kikapcsolódhattunk..

sziget_2015_08_13_020.JPG

Apa hála talált padot és asztalt,amit mindjárt einstandolt is,mert napok óta pokoli módon fáj megint a dereka..Be is vackolta magát,és hat lóval sem tudtam volna elvontatni onnan..

Viszont én...emlékezve a lánykoromra egy jó párszor besétáltam az első sorba,és ott hallgattam a zenekart.........

sziget_2015_08_13_026.JPG

Mert a színpadon a Korai Öröm tolta hét év után újra a Szigeten..és kegyetlen jó hangulatú koncertet adtak..Nem voltak sokan,de akik ott voltak,azok igazán élvezték a zenéjüket..Én is..és még a derékfájós Szabi is a padon ücsörögve..

sziget_2015_08_13_019_1.JPG

A koncert után visszamentünk Nóriékhoz a Parkba.Közben a sziget-káoszról beszélgettünk,hogy ez a sziget,már nem az a sziget..bár ezt 2007 óta tudjuk..de mégis...A Parkban még egy kicsit beszélgettünk,azután lassan elköszöntünk a Gubbio-tól és Nóriéktól,siettünk haza a kicsikhez...

sziget_2015_08_13_021.JPG

Egy dolog fogott meg az idei szigetben egy lámpasor,jobban mondva rengeteg lámpa.(a kép csak egy kicsi részlet)..Vajh miért is???

Szóval Kedves Gubbio csapat,nagyon szépen köszönjük Nektek,hogy meghívtatok és elmehettünk hozzátok..Nálatok,nagyon jól éreztük magunkat..Remélem majd a nagyjaimnak is tetszeni fog a lehetőség..Ígérték,hogy selfie-znek is..Bocsi,hogy mi nem,de én inkább a blogbejegyzés mellett döntöttem..

Kedves Mindenki! Ez volt mára az Autizmus Live,köszönöm,hogy itt voltatok és olvastatok..

( ui: a sráctól aki selfie-t készített engedélyt kaptam a blogos publikációra..)

 

süti beállítások módosítása