Vesztegzár
2020. március 30. írta: Autizmus Live

Vesztegzár

Vesztegzár ahogy én hívom..Úgy jött mint derült égből a villámcsapás,teljesen felkészületlenül ért minket, de kit nem..

Most mondjam azt, hogy pillogunk mint hal a szatyorban, és próbáljuk felfogni az "ÚJ" életünket,ami fenekestől felborult..és persze ezt is jó sokan mondhatjuk el..

DE !! De és de és de...Szóval ez a helyzet azért egy kicsit más, mint egy átlagos családé, mert két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel,Anya Home Office-ban projekttel, ami ugye a céget tekintve kiemelt, /top-on kell lenni az utolsó leheletig akkor is ha részmunkaidő/, a végletekig leterhel. Tulajdonképpen 15 napja toljuk a maradj otthon pályát, ami szellemileg lassan nullára ír,és fizikailag sem vagyok valami üde és fitt..Mert ugye segítség az most abszolút az ablakban...

Február végén a két "kicsi" nagyon lázas, két hetes felső-légúti betegsége vs Influenza, párhuzamban Zalán középiskolai felvételi eljárásának stressze, ami ugye áthúzódott márciusra, okozott egy-két ősz hajszálat a hajkoronámban,és a fekélyes gyomromnak sem tett jót.. DE és megint de, óriási respekt a kamaszomnak,mert  ahova felvételizett, oda fel is vették..az ideiglenes jegyzékek szerint. Mind a négy iskolában nagyon ügyesen szerepelt,és és és....ERDÉSZTECHNIKUS lesz..Igen,igen,igen !!!!!! Az álom kapujában, és akik rendszeresen olvastok, nagyon jól tudjátok, hogy mennyit dolgozott érte, és micsoda komplex munka van mögötte, hogy Ő most itt tart ahol. Tulajdonképpen a BTMN-re sincs szüksége,nem is kapott általa semmilyen extra könnyítést. Tanulás módszertan, és semmi extra, ősszel még biztos, ami biztos alapon,de szerintem ezt az osztályfőnöke is meg tudná erősíteni, hogy arra sincsen szüksége. Nem fogunk pihenni, töretlenül megyünk tovább, mert a nehezebb etap, a középiskolás évek, még csak most fognak következni..Majd akkor mondom,hogy PONT,ha a tizenharmadik év végén a technikus végzettségével, a saját walden-jében, Erdésztechnikusként el is helyezkedik és meg is állja a helyét, a majdani munkahelyén.

Március nyolcadikán azt hittem, egy kicsit letehetem a stresszt..legalább is az iskolás részét, és mit ad a Jó Isten és a nagy fal óriási országa??? A COVID19-et és mellé a vesztegzárat..

Most mondjam azt, hogy a franc egye meg, no mondjuk ennél sokkal inkább cifrábban fogalmaznék, ez most az igazi ICE Bucket Challenge,mert rám nézve, nem kicsit veszélyes..van annyi nyavalyám..és persze a gyerekeim se állnak valami jól, a kockázati tényezők tekintetében. Reflux, Immunhiány, allergia, renyhe emésztés...tovább is van mondjam még??

Ráadásul anyagilag olyan pofont kaptunk,az árak elszállása, a takarítószerek feltöltése, egy havi gyógyszer és kötelező táplálékkiegészítő beszerzése miatt, amit ugye pluszban eszközöltünk, mert a patikus jó előre szólt, hogy most jobb lenne ha elraktároznánk egy átmeneti havi készletet, mert előbb utóbb hiánycikk lesz a fele, és Levente miatt bizonyos kiegészítők hiányát az egészségének instabilsága miatt, nem engedhetjük meg..

Zalán immunkezelésének két harmadát, hitelből fizettem..Szóval ez most nem az ejj ráérünk arra még kategória..

Olyan szinten csapott hátba a helyzet minket, hogy a szó legszorosabb értelmében, napi kenyérgondokkal küzdünk, és a fertőtlenítési szabályok betartásához szükséges tisztítószereket, napi szinten kiporciózom..Maszkunk csak annyi van, amennyit az unokabátyámék küldtek (5 db az egész családnak), mert ugye mikor menjen tönkre az a ....varrógép, a válság előtt egy héttel..és a garanciális szerviz kb 30-60 napra vállalta a javítását.Az egyéni fertőtlenítőkre mint gél vs alkoholos verzió, nem is merek gondolni, pedig a fiúk miatt az immunológus szerint kötelező lenne, meg a sebészi maszk is,az immunrendszerük miatt, mert egyszerűen, nem tudom megfizetni. Nem megy, és ez pokolira nem vicc..

Pedig a kutyák miatt ki kell menni rendszeresen. Ami nem para, mert a mieink és imádjuk őket,a para az, hogy nincs megfelelő védőeszköz,amivel Zalánt felvértezhetem..Persze a panel lépcsőház takarítása se valami patika, így minden egyes alkalommal szét vet az ideg, amikor lemegy..Levente csak hétvégén van levegőn, és csak és kizárólag dupla szülői felügyelettel, mert egy autistánál sosem tudni, hogy mikor kap az arcához, vagy mit fog meg éppen, mondjuk ahhoz már hozzászoktattam, hogy a kezemen kívül semmi mást,és ez ügyben komoly háborút kellett vele vívni, hogy ezt a SZABÁLYT be is tartsa.

Szóval ez így most nekünk a BÖRTÖNÖK BÖRTÖNE...a totális elszigetelődés, ahol öt percenként verem a fejem a falba.

Teljesen magamra maradtam..Szabolcs dolgozik...MÉG...többnyire estig...amíg van még munkája, mert csak reméli, hogy nem jár úgy, mint az Osztrák Strabag alkalmazottak..Mikor hazaér, hulla fáradt, és addigra én is..Beszélgetni sincs kedvem és nem is nagyon akarok..Addigra már én is túl vagyok csordulva szenzorosan....

Miért is???

Három kicsit MÁS oktatási helyzetű gyerek, és most Betti lányomat is idesorolom, itthoni iskolai menedzselése, nem éppen a leányálom kategória.

Tulajdonképpen Zalánnal vagyok a legkönnyebb helyzetben, neki totálisan bejött ez az oktatási forma, de tegyük hozzá a Laborc Iskola nagyon jól csinálja. MS365 Teams-ben dolgoznak, flottul megy, mondjuk ettől függetlenül, napi szinten ellenőrizni kell. Na nem a tanulást, hanem a körítést..A technikai körítést, mert Zalán sosem volt akkora informatikai guru, valahogy az ERDŐ jobban érdekli mint a számítógépes világ. A felhasználói szint meg van, de ha akadozik a net, vagy értekezlethez kell kapcsolódni, avagy le és feltölteni,hát.....na...Nem kis fejtörést okozott egy hétig ezen tudományok elsajátítása..Komolyan téptem a hajam, mert azért a munkám mellől amit a Job controll szigorúan őriz, nem tudtam olyan gyorsan odaugrálni, ahogy kellett..Közben zárás időszak,tele határidővel,ha megakasztódok a folyamatban,veszett fejsze nyele, kezdhetem elölről..

Éppen ezért most az van, hogy Leventével kénytelen vagyok délután kettő után tanulni..Ráadásul ugye nála a módszer sem mindegy és sajnos gyógypedagógust nem kaptam mellé,mert a lecke jön, a módszer hozzá meg nem..Csinálnom kéne ehhez egy jó csomó folyamatábrát, ami a tanulást elősegíti, de jelen, semmilyen technikám nincs hozzá, és Levente elé nem lehet csak úgy a telefonra töltött ábrákat odatolni, mert tutira kiveszi a kezemből a telefont,és a tanulásnak annyi is. Levente igényli, hogy kinyomtatva lássa, a folyamatábrát, szociális történetet, egyebeket.. A nyomtató bekrepált fél éve, a lamináló úgy szintén, ez még mind hagyján, de az én kedves gyermekem, előhúzta a SZTRÁJK üzemmódot és a Verbalio-t, mint alternatív lehetőséget letörölte a tabletjéről. Úgyhogy most rajzolok, és rimánkodok, hogy tanulj gyerek..mert délután kettőre a velem közös légterű, home office-ban mitagadást, sajnos elfárad..és ugye akkor jön még számára csak a java, mert a megküldött lecke mennyisége az elkészítési időt tekintve másfél -két órányi.

Levente nem tud önállóan tanulni. Éppen ezért szoros kontrollt és autizmus specifikusságot igényel az oktatása, amihez, semmi de semmi segítséget nem kapunk..Most pedig kéne, mert se fejlesztés, se általunk fejlesztés,azaz csak heti egy, erdei amíg lehet..és ez édes kevés..

A hiba rajtam kívül áll...Ez a digitális tanterven kívüli munkarend, az SNI-s gyerekeket hagyta a legnagyobb bajban..bárhogy is igyekszünk mi szülők..Kimaradt a hogy magyarázzam el neki mankó, kimaradt a módszertan, és már megbocsásson a világ, tőlem mint szülőtől azért ne várja el a rendszer, hogy ugyanazt a tudást át tudjam adni mint egy gyógypedagógus..Persze tudom én, meg tanulom, autodidakta, de csessze meg akkor is..

Le van maradva egy évvel a tanulásban, aki olvas az tudja... Hát most majd újra beüt a krach és én nem vagyok túl boldog tőle..hogy az SNI-s gyerekek, nulla segítséggel kell vegyék ennek a helyzetnek az akadályait...

Most mondhatnátok, hogy itt van a nagylányom..Ja IGEN ! Vele vagyok a legnehezebb helyzetben..Az Egyetemi oktatás az Ő státuszában és SNI-jével olyan szinten adta fel a leckét, hogy éppen azt sem tudjuk családilag, hogy merre van a jobbra és a balra..

Tíz felületen tanul, konzultál minimum..Ez még hagyján..Két hét alatt 20 beadandó, 3-4 napos határidőkkel, Ppt hegyek, és a Geoinformatikához olyan rendszerkövetelmények kellenének a technikát tekintve, mint egy gamer gépé..Reggel kidugja az orrát, hogy meg vagyok, déltől rá tudom venni egy gyors közértre, de csak egy gyorsra, mert nem kicsit fél a COVID19-től, aztán haza rohanás és éjfélig tanul alsó-hangon. Komolyan mondom amíg bejárt az ELTE-re, nem volt annyira leterhelve..Ki van post-it-el plakátolva az egész szobája, komolyan figyelnem kell rá, hogy ne csússzon meg és szét !! Ez nagyon nem vicc, mert a lelke oda, és így Levente mellett nem is tud érdemben segíteni. Miután irgalmatlanul le van terhelve, így a házi munka teljesen rám marad..

Ma hajnalban csináltam meg a blog írás miatt, de többnyire a lakás takarításának és a felületek fertőtlenítésének, többnyire délután öt után állok neki. A Csipesz sétáltatás esti negyed órája az én időm,és egy perccel sem több, a napnak meg hajnali fél négykor állok neki. Mert reggel is felmosok meg egyebek, a blökik miatt kötelező.

Nincs kilengés..NEM LEHET HIBA...

Nem lehet hiba a semmiből..Mégis hogyan??? Állam bácsi a nyakunkba borított mindent.. Az egész speciális oktatást, ellátást, fejlesztést, a járvány elleni védelem extrém költségeit, mert ugye a nincset, horribilis pénzekért lehet csak beszerezni, még a minőségileg gyér kínait is,ha van egyáltalán...Most nincs iskolai menza, viszont van helyette élelmezési survivor, hogy ma éppen mire telik.. Sem szociálisan, sem anyagilag nem állunk jól,igaz a rászorultsági határok felett még éppen, kb egy százassal jó magyar forintban mérve..éppen ezért ez a mostani helyzet, totális csapást mért ránk..Most a hogyan tovább, kérdésében nem vagyok éppen nyilatkozatképes...

Hajnal négytől- este tízig full stressz, hogy old meg, hogy éld túl, hogy tanítsd, hogy kérd azt számon, hogy élj máshogy, mit adj enni, lesz e rávaló, honnan lesz takarítószer, meddig bírjuk fertőtlenítő szerek és védelem nélkül..meddig bírom EGYEDÜL.....

Lövésem SINCS...

Úgyhogy kössssz, most éppen nem vagyok jól... Panel BÖRTÖN! VESZTEGZÁR...Soha de soha nem lesz lehetőségünk tovább lépni innen...

Könyörgöm, mentsetek ki minket innen........mentsétek meg a lelkeinket...S.O.S...

A francokat nem hagytak,az út szélén..

Ez volt a VESZTEGZÁR Live, Speciális nevelési igényű gyerekekkel...

dsc_6484.JPG

Köszönöm, hogy elolvastad......

süti beállítások módosítása