A film forog tovább..
2019. február 11. írta: Autizmus Live

A film forog tovább..

Őszinte leszek egyáltalán nem tudom mire volt jó a blog facebookos kitiltatása, úgy hiszem nem adtam rá okot, arra meg még úgy se, hogy Zalán blogja is piros-lapot kapjon.

Spongyát rá, és innen is nagyon szépen köszönöm MINDENKINEK aki segített, hogy újra látható és olvasható legyen az Autizmus Live bog.

No szóval akkor pörögjünk tovább..

DE!

Attól függetlenül, hogy mi történt a közelmúltban, nem fogom megváltoztatni a véleményem, hogy a Gyermekek Otthongondozási Díja, a jövőre nézve, -gondolok itt a Kettőezerhúsz január elsején bekövetkezendőekre, ami egyáltalán nem fikció,- egy igen elhamarkodott Kormányrendelet, a kritériumtáblázatát tekintve..

Tartom, hogy a mai napig mindenki csak egymásra mutogat, jó nagy látszat-pancsolások közepette, gondolok itt az általam is eléggé kritikus hangnemben kitöltött 500 db kérdőív egyikére.. Mondjuk szerintem ötszázból, egyáltalán nem lehet átfogó képet mutatni..A kérdőív kitöltése,és a nyilatkozat megjelenése óta per érdekvédelem, JÓ NAGY A CSEND!! Nem zörög a haraszt.. Ti nem vettétek még észre?? Ez annyira Pató Pálos..Per én szeretnék végre egy az Érdekvédelem szájából elhangzó igaz választ kapni. Egy olyat, hogy TE kapni fogsz azért mert.... TE meg NEM, azért mert...... Igaz tartok tőle, nem lesz olyan hivatalos nyilatkozó aki ezt majd fel meri vállalni..

Tartom azt is, hogy az autizmus széles nagy platformján, mint az az állítólagos ötszázasból leírva kiderült, nagyon nem jó az integráció..DE NEM JÓ ÁM, és ezt nagyon sokan érezzük a bőrünkön..Sokan szót is emelünk érte, vesszük a merszet, hogy le is írjuk, ki ennek, ki annak, már egy jó páran az Ombudsman-nak.. Jó páran lettünk miatta fekete seggűek..( bocsi a kifejezésért) Per én vállalom, mert ez a helyzet igen fájó, mondjuk már ki, az igazságot, csak a pixisben lévőknek létezik esélyegyenlőség..De lehet nekik se..Az ESÉLYEGYENLŐSÉG csak elvi alakban létezik, a gyakorlatban nem igen..Valahogy ebből az autizmussal élők jó nagy része kimarad..

Itt van aztán ez a Középiskolás dolog..Tartom azt is, hogy ebből a jövőben, orbitális nagy balhé lesz,ugyanis a diagnosztizált gyermekek cseperednek,a Középiskolák meg, az ó hát mi nem vagyunk felkészülve a fogadásukra címszóval összezárnak..Sokaknál indul a Középiskola para..és az azzal egyenes arányos pillogás,és ha fel is veszik a lurkót valami csoda folytán autizmus diagnózissal, foggal körömmel kell a szülőnek kaparni, hogy bent maradjon, és valljuk be nem mindig a gyerek a hibás, inkább a gyermeket vakon tartó környezet..

PEDIG egy autizmussal élő gyermek vagy felnőtt számára a legkönnyebb vizuálisan akadálymentesíteni.. De hát az munka..Munka amit az autizmussal élőkért nem szeret megtenni a köznevelés.

Tartom azt is, hogy egy autizmussal élő gyermeket avagy felnőttet gondozni, nem két fillér,és ehhez akit jelen most éppen nem otthon ápolnak mint gyerek, hanem más ellátási körben próbál tengődni, ahhoz vajh mi kevéssel járul hozzá az Állam. Magyarán mondva éhen döglünk. De ez a kutyát se érdekli..Viszont az már annál inkább, hogy miből élek, mert ha az kevésnek találtatik, akkor aztán azonnal beindul a "gyermekvédelem", a büntetés halmazat.. Jön a családgondozó aki azonnal tovább-jelent, mert nem minden esetben segít,holott az lenne a dolga..Jelent, mert neki azt mondták jelentenie kell, félti az állását, a családját, az egzisztenciáját, és....megborítja a dominót..az meg ugye jóvátehetetlenül eldől..Egy dolgot nem néz, a másik oldalt, az hogy mi a jó a gyereknek?? A család, avagy az állami "gondoskodás".. Hogy miért vázoltam így? Mert megkértek rá, hogy vázoljam..Hogy ki? Azaz én dolgom..Viszont ez is egy anomália..ami sajnos pár esetben előfordult..Ja és ne hidd,hogy külön él a két ágazat..mert nem mindenhol az a gyakorlat...

Tartom azt is, hogy egy autizmussal élő gyereket nevelni, felér az elszegényedéssel..Ez saját és nem saját példa..A nincs támogatásból, nem lehet fejleszteni..Azért a családnak, magának kell a zsebébe nyúlni..Mert igenis fontos, hogy ÖNÁLLÓ esetlegesen ÖNELLÁTÓ legyen felnőttkorára..Nekem ez a célom speciel, nem egy elme-szociális otthon..Sajnos bár azt is tudom, hogy a társadalom nagy többsége sztereotíp módon odaküldené az összes autistát..Mert szerintük jobb ha bezárva élnek..Most minek kell mutogatni Őket..

Ja igen, ezt az utóbbi mondatot, szombaton nyesték utánunk,a Csodák Palotájában, mert Levente "csápolt" egy neki igen érdekes kísérlet láttán..

Visszaszóltam, ez egyszer nem kedvesen..Nekem már visszaszólni a feladó-fogadó,nem igen mert..

Tartom azt is, hogy minden egyes FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ gyermeknek / felnőttnek a társadalomban van a helye..A társadalom szerves részeként, elfogadásban élve..Megsegítve a társadalom által..ŐK IS EMBEREK! Bocs, hogy szólok..de ez az igazság!

Továbbá tartom azt is, hogy nincs jövő, a mai autizmussal élő gyermek-generáció, kénytelen az abszolút jövőtlenséggel szembenézni..A szülőknek esélyük sincs a mi lesz ha kérdéssel megbirkózni..Látsz te stabil életpályát??

Vázolom: 0-6 éves koráig ez az intézmény látja el...14 éves koráig meg az..23 éves koráig meg amaz..utána élete végéig, ebben a szociális foglalkoztatóban avagy védett munkahelyen fog dolgozni, és ebben a támogatott lakásotthonban, avagy majorságban fog szeretetben és békében az állam által mindenben támogatva, szerényen, de nem nélkülözve, minden támogató segítséget,rá szabott orvosi ellátást, szakellátást megkapva élni..

Nekem most ezt így előre kéne látnom, hogy egy icike picikét, a lelkem komfortja úgy meglegyen...

Tartom azt, hogy mindezt nem látom, és ettől nagyon mérges, iszonyatosan frusztrált, a végletekig szomorú és depressziós hangulatú vagyok..

Holott...

Én nem kérek sem a gyermekemnek, sem magamnak kiváltságokat, csak annyit, hogy láthassak életpályát, állami ellátórendszert, -olyat ami élhető-. Láthassam, a jövőt annyiban, hogy merre tovább, ha alkalmas rá, hogyan integrálhatom, merre tanulhat, milyen szakmákban dolgozhat? Hogy lehet értékes ember?? Láthassam, hogy mik a lehetőségei az életben..

Tartom azt is, hogy az autista emberek állami ellátórendszere, ezer és egy sebből vérzik..Számukra nincs esélyegyenlőség, napi szinten küzdeni kell a sztereotípiákkal, katasztrófa az orvosi ellátásuk, a szociális ellátásuk, az iskolai és munka lehetőségeik. Vakon élnek, mert nem állami rutin a vizuális akadálymentesítés..Tovább is van mondjam még???????????

Tulajdonképpen most csak ennyit akartam, és a LIVE ezen gondolatsorok tükrében pörög tovább..

Ebben a dimenzióban mindenképp...

Továbbra is le fogom írni őszintén, -még ha sokaknak fáj az igazság akkor is -, azt ami a csövön kifér....

levi1_1.jpg

Ez volt az Autizmus Live...

Mert: ( de nem mindig...)

" Van úgy, hogy az egész színes, mint egy kalandregény,
Csapdák, álarcok, vad, kemény csaták.
Van úgy, hogy az egész szabad, jóízű nevetés,
Szélesvásznú vidám bolondozás.."  

(Első Emelet: A Film forog tovább)

süti beállítások módosítása