Abúzus
2018. március 07. írta: Autizmus Live

Abúzus

Mindenkitől elnézést kérek előre a néhány szóért ami kimeríti a csúf beszéd fogalmát. Ismertek..nem fogok semmit elkendőzni..Ezt a levelet ma írtam..Bár ne kellett volna..

Ugye sokan tudjátok mi a VERBÁLIS ABÚZUS???  Pontosan EZ...........

Idézem a levelet..A neveket X Y Q -val helyettesítem....

Szia!
Sorry,hogy írok,de még mielőtt elfajulna a helyzet az iskolában muszáj egy pár sorban jeleznem.Zalán,január közepe óta,minden egyes áldott nap úgy jön el az iskolából,hogy itthon kb este 7-8-ra tudom őt visszarendezni a normál kerékvágásba.Egy hete borzalmas lett a helyzet,itthon folyamatosan sír,amit már muszáj nekem is komolyan vennem.Nem csak nekem a férjemnek is.
Szeretett iskolába járni ezt ti is tudjátok.Sőt a fejlődését is amin keresztül ment magad is láttad.Te is jól tudod,hogy magatartási probléma nem nagyon van vele,tisztelettudó,nem beszél csúnyán,kerüli a konfliktust.Tudom,hogy az osztály sok változáson ment keresztül,elmentek a "gyengébb láncszemek",és Zalán mostanra miután,csendes és nem köt bele az élő fába is,nincs benne a balhékban,ez nálunk itthon magatartási SZABÁLY köbe vésve,maga is gyenge láncszemmé vált.Jól tudom,hogy egy csak fiú osztályban farkastörvények uralkodnak,DE! Az YX - QY duóból (kiegészülve XX-el.)rettentően kezd elegem lenni.
A minden napos "kurva anyádból". a "lusta köcsögből" a "fel kellene dugnom a fejedet valakinek a seggébe" a "kicsinálunk Téged" és a "jobb lenne ha megdöglenél" mondatokból,nagyon kezd elegem lenni! Sőt abból is amit QY  az udvaron,a kerítés mellett az ősz végén,amikor Leventét vittük haza,YZ ellőtt felénk..idézem:
" Mi van a kurva anyáddal mész haza,hülye fogyatékos geci??" Akkor nem szóltam,mert Zalán mondta,hogy új a kisfiú,és rettentő csúnyán beszél.
Megbeszéltük itthon,bár Levente mint profi másoló egy pár hétig még pontosan idézte a hallott mondatot,minden nap hazafelé az iskola kerítésénél,és a buszon is.
Szóval kezd egy kicsit elegem lenni,mert az YX - QY duó, nagyon úgy fest rászállt Zalánra.Visszagondolva a mai történetre.
Zalán nem beszél csúnyán. Az is többször előfordult már,hogy belerúgtak,mint YY-ba szoktak. De nem sorolom tovább. Úgy gondolom,hogy van egy határ amikor jeleznem kell,mert kezdi keményen kimeríteni a verbális abúzus fogalmát.
Ha jól tudom YX már büntethető korban van,amennyiben Zalánt fizikai atrocitás,abúzus éri,meg fogjuk tenni a jogi lépést Zalán miatt,a rendőrség felé.
Továbbá nem tartom jó gyakorlatnak,hogy a szenvedő fél kap büntetést..A pakold össze a táskád és menj ki,hogy ne bántsanak megoldást! Ugyanis evvel azok vannak megerősítve akik az abúzust elkövetik,így máskor is el fogják követni azt!
Szóval jelzem,a fentebb leírtakat felétek,illetve kérem Tőletek a helyzet rendezését,hogy a jövőben NE minden egyes áldott iskolai nap jöjjön haza avval Zalán,hogy ilyen vagy olyan formában bántották.

 

Köszönettel és Tisztelettel: Tóth Dóra és Tóth Szabolcs

dsc_4374.JPG

A szóbeli bántalmazás célja:

A vita tárgya gyakorlatilag mindegy, a lényeg a viselkedés milyensége: a másik összezavarása, manipulációja, az erő és hatalom egyenlőtlen eloszlásának fenntartása céljából. A végcél sohasem a konfliktus megoldása mindkét fél meghallgatásával: a verbális abúzus során az agresszív fél hiányzó önbecsülését kompenzálja a másik szóbeli bántalmazásával, hogy kontrollt és dominanciát szerezzen fölötte.

A visszaélés (idegen szóval: abúzus) általános, (jogilag vagy erkölcsileg) elítélő kifejezés arra a negatív következményekkel járó cselekményre – többnyire folyamatosan gyakorolt rossz bánásmódra – amikor valaki önző módon, más kárára visszaél valamivel, valakit vagy valamit helytelenül „használ”, azzal helytelenül, többnyire tiltott módon bánik. Személyekkel kapcsolatban főleg az, ha valaki beosztásával, hatalmával, erejével, kapcsolataival vagy egyéb lehetőségeivel él úgy, hogy ezzel mások testi-lelki egészségét, jólétét, biztonságát, jogait vagy életét veszélyezteti. Tárgyakkal kapcsolatban a helytelen, nem rendeltetésszerű használat számít visszaélésnek (abúzusnak). Jellegénél fogva többnyire titokban történik és nem ritkán bűncselekmény.

(forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Visszaélés )

Abúzus oldal FSZK

http://fszk.hu/kiadvany-tematerulet/abuzus/

Erre felhívnám az érintettek FIGYELMÉT!!!!

és akkor maradjunk annyiban...........

sajnos ez.......

XXI század Magyarország.. egy iskola,benne 6. osztályos gyerekekkel...

Van még KÉRDÉS??????????

end-abusing-children.jpg

(képforrás: stop abuse child protection prevention -google )

süti beállítások módosítása