Itt a húsvét,nincsen nyúl..
2017. április 12. írta: Autizmus Live

Itt a húsvét,nincsen nyúl..

Nincs és most nem érdekel mennyi hideget avagy meleget fogok kapni,és az sem,hogy ki mit gondol,mi április 12.-én szépen lehúzzuk a redőnyt..

Hó vége van egy négy gyerekes,két és fél (sic) autista gyereket nevelő családnál..Nem lesz ünnep,sem áhitat,se csokinyúl..Mondom mi van,feketén-fehéren..

De mielőtt..Azért lenne még egy icinyke picinyke megjegyzésem..Elég rég már úgy fogom fel a körülöttem lévő világot,hogy igyekszem nem foglalkozni a rosszakaróimmal.Ha kapok ilyen levelet,bejegyzést,udvarias válasz után,mélyreható közönyt mutatok.Persze nem minden mellett tudok elmenni én sem szó nélkül,ahogy ez éppen egy hete történt,amikor a jó szándékból,rossz szándék lett,sőt egy igen kedves jó akaróm még ki is fordította a szavaim,és rám küldte a médiát.Elmondtam az igazságot,és a média,persze szenzációhajhász bulvár,még egyet csavart rajta úgy,hogy a beleegyezésünket sem kérte,ráadásul ránk nézve teljesen negatív módon,mindezt úgy,hogy a társmédiákban világgá kürtölte,holott azt konkrétan megtiltottam.Én meg majdnem megütöttem a bokám miatta,holott egyértelműen közöltem,hogy csak azt írhatják le amit mondok,és semmi mást,és azt sem negatív élccel.Hála azóta a hullámok elsimultak,és a kutya sem sietett a segítségünkre..Holott nagyon komolyan ránk férne..Most tényleg..

Itthon semmi sem változott,teszem a gyerekek mellett a dolgom,hordom őket az erdőbe,kapom az ívet,hogy hogy merem,hát pont úgy és pont!! A szomszéd hat hete a közvetlen mellettünk lévő lakásban felújít,persze mindenre van engedélye,sokan tudjuk honnan fúj a szél,milyen ágyásban melegszik zsíros pénzért..Én meg mint az üldözött vad,hat hete minden egyes áldott nap menekülök,itthonról,hol magamban,hol az autista gyerekeimmel..Mi a kutyát sem zavarjuk..De tényleg,senkit,(bárkit meg lehet kérdezni a környezetünkben)..és már azt is nagyon unom,hogy minden szomszéd hozzánk csenget,hogy hagyjam abba a fúrást mert feljelent,és sorolhatnám..Én meg csak bizonygatom mindig,hogy tessék már egy ajtóval mellettünk kopogtatni..Nem tetszik hallani,hogy onnan jön a hang??Igen tegnap is elmenekültünk..

Erre ma reggelre kapok egy emailt,hogy de jól megy nekünk,hétvégén Visegrád,kedden Dobogókő..Rám borult a bank??

Azt a leborult szivarvégit..Legyen most már tényleg elég!

Had tegyem már fel azt a kedves kicsike kérdést,hogy Volánbusz és tömegközlekedés nem létezik??Meg különben is,miért kéne nekem az autista gyermekeimmel bezárva egy lakásba napi 5 órában a falvésést hallgatnom még a hétvégén is,amit a gyerekeim egyáltalán nem viselnek el..

Tegnap Zalán szenzorosan kiborult..Egy óra után sírt..Nagyon sírt..Levente kiabált. Off,Off lekapcsol,stop..és csapkodta a fülét..Patakokban folyt a könnye..mondom patakokban..

Ja és igen,az autót két hete nem használjuk..Szervizben volt..Egy figyelmetlen ember miatt..De kéne még egy alkatrész pluszban.Arra meg nincs pénzünk..Uszkve 80 ezer a bontóban..mert újonnan,inkább nem is mondom..Megy az autó nem gond,csak éppen bármikor kigyulladhat alattunk,éppen ezért csak oda megyünk vele,ahová nem tudjuk kikerülni.Például Leventét orvoshoz vinni.Azt is csak addig amíg van benne fuel..

Ja hát igen 39.006 ft..Hol van az már!..A fizetésem ebben a hónapban..

Mi van ma..??

Négy kifizetetlen csekkem,mert most a rezsi sem ment mind,nyakamra ült a bank..de full..Könyörgöm a haladékért mint a csúszómászó állat.

Levente még mindig taknyos,bár ma éjjel már nem fulladt be,legalább ennyi örömöm legyen.

Zalánnak csak ötezer volt a három szemrevaló csepp és krém,Betti szakmai vizsga költségei miatt fejre állok. Zalánnak legalább két új cipő kéne meg egy bakancs mert kinőtte a 36-ost,és jó autista révén ragaszkodik ahhoz,hogy ne örökölt és használt cipője legyen..amúgy joggal..Nem veszi föl a használtat..Van ilyen.Máshogy van kitaposva,nem kényelmes..Az meg nagyon zavarja.Persze Levente dettó..31-ről 32-re váltottunk.Ráadásul neki betét is kell már bele,az orthopédus felírta..Egyedit amit taposnia kellene..Hát hurrá..

Lassan kifogyok a vitaminokból,és ez az a hónap amikor a pelenkát is finanszírozni kell,magunknak..Minden elfogy és reményem sincs,arra hogy miből pótolom..

Napok óta ezen gondolkozom,hogy mi a jó fenét fogok csinálni,erre tegnap délelőtt a szomszédasszony a közértben megkérdezi,amikor lefutottam,kenyérért,hogy na mit főzöl HÚSVÉTRA??

Semmit bakker semmit..és nem azért mert lusta vagyok,hanem mert finanszírozási gondjaim vannak..Lebetegedtem,5 hete azon szórakozunk,hogy a vérnyomásom sikerüljön beállítani,de a szervezetem,valahogy nem akarja az igazságot..A felülvizsgáló orvos is skandálja,hogy már rég kórházban kéne lennem,de az én kondícióimmal??Hogy a fenébe?? Leventéhez megint ketten kellünk a nagydolognál,yepp,köszönöm regresszió...

Most hogy mondjam el???

Kis kezi csókolom,tessék már megérteni,hogy ugyan van férjem,de két autista gyereket nevelünk egyébként meg négy gyereket,és az egyik a kicsike,ugyan mentálisan ép de az autizmusában igen súlyosan érintett.Szóval eléggé melós eset..Két naponta ketten kellünk hozzá..Tetszik tudni,majd negyven kiló,és egyedül nem megy a nagydolog,és akkor amikor kell,nagyon frusztrált,és szenzorosan pörgeti magát,és kiborul..például csapkodja a fülét,vagy a hintában hányásig pörög..Vagy egész nap fel alá futkározik..Ja nem,nem ül le egy percre sem..és nem NEM NEM agresszív..Isten őrizz..Tessék elhinni,hogy ezeken a napokon 0-24 órában felügyelni kell,mert  éjszaka sem alszik rendesen..Van amikor csak jön megy..Mi meg utána,hogy a többieket fel ne ébressze.7 éves,nem önellátó..Tetszik tudni,ha megvan a nagydolog a fenekét sem tudja még kitörölni..de az orrát sem tudja kifújni,és az öltözésben is segíteni kell még..Egyébként ír olvas,meg jobban beszél angolul mint magyarul..DE AUTISTA..Ja hogy nagyszülők?? Aha...Messze,messze..Maradjunk annyiban,hogy nincs segítségünk..A kicsinek elég tré az immunrendszere amúgy sokat beteges..Lassan tényleg ott tartunk,hogy kirúgnak a munkahelyemről..Végül is 11 éve nem alszom rendesen..Nagyon fáradt vagyok..Elhasználódtam teljesen..Igen,persze,hogy stresszelek..Nem kell leszúrni érte,tessék inkább egy kicsit cserélni velem,és akkor egy kicsit pihenhetek..De szép is lenne..Ja a férjem?? Az hajtja a pénzt..Muszáj..Szerintem lassan külföldre megy..Na az lesz nekem a jó világ,abba tuti belehalok,és nem a hiányától,hanem a fáradtságtól..Igen stresszelek,mert ebben a hónapban nem tudtam feladni a csekkeket mind,nyakamra ült a bank..Nem tudom kiváltani a gyerekeknek amit kell..a táplálék kiegészítőket,a vitaminokat..De az én gyógyszereimet sem..Tetszik tudni mi a legrosszabb,hogy nincs jövőkép..Éjszakákon át sírok..Félek..Igen félek..azért,hogy mi lesz velük! Igen napról-napra élünk..Most 20.000 ft-van a pénztárcámban és nincs több.Május  5.-éig.Tessék elhinni nem tehetek róla..Két fogyatékossággal élő gyereket nevelek..és az élet velük iszonyú drága..Tessék elhinni ebben a hónapban semmit,de semmit nem tudok kifizetni..Még a gyerekem tandíját sem..Mert nincs ingyen az iskola..Alapítványi..Neki más nincsen...De ott legalább esélye van tanulni,mert Ő arra hivatott,meg van minden esélye arra,hogy jó adófizető polgár legyen..Tessék elhinni,sokszor nem tudom meddig bírom még..Mostanában már nagyon nehezen..Ja és még valami..Tetszik tudni mi a legnehezebb?? Hogy nekem és a férjemnek itthon mindig nevetni kell..Mert a gyerekek jobb ha nem látják mindazt amiért mi nap mint nap fájdalmasan magunkban sírunk..Szóval tetszik tudni,pokoli nehéz úgy megélni a napokat,hogy belül szenvedsz,kívül nevetsz..és csak akkor sírhatsz igazából ha senki sem lát..Tessék elhinni,lélekben már teljesen tönkrementünk..De a gyerekeinkért mindent de mindent megteszünk,hogy legyen esélyük élni..

Most nagyon összecsaptak a hullámok..Nem találok kiutat..Sem a normális életem...

Tessék elhinni,most nem lesz Húsvét,sem áhitat,se csokinyúl...

Nem telik...........

dsc09556.JPG

Ez volt mára a Live..Elnézést a szókimondásomért...De ez az igazság..

süti beállítások módosítása