Erdő lélek..(Egyszer úgyis Erdész leszek !- Zalán)
2017. április 09. írta: Autizmus Live

Erdő lélek..(Egyszer úgyis Erdész leszek !- Zalán)

"Számomra a fák mindig is a leghitelesebb tanítómesterek voltak. Nagyra becsülöm az erdők és ligetek törzsi és családi kötelékben élő fáit. De még jobban tisztelem az egymagukban állókat. Olyanok, mint egy magányos ember. Nem mind a remeték, akik gyengeségből vonulnak el a világtól, hanem mint a visszavonultan élő szellemóriások, mint Beethoven vagy Nietzsche. Ágaik hegyén a világ rezdül, gyökereik a végtelenben nyugszanak; de nem vesznek bele, hanem minden életerejükkel egyetlen dologért küzdenek: azért, hogy saját törvényeik szerint kiteljesítsék önmagukat, kiformálják a maguk arculatát, hogy megmutassák valójukat."

Herman Hesse

Örök érvényű igazság,hogy a gyermekeké a jövő,és kicsi gyermekkorban kell elkezdeni az erdő szeretetére való nevelést,bemutatni a felelős erdőgondozást,megtanítani azt,hogy mekkora értéket képvisel az életünkben.No igen..

Először csak kiviszed,hogy a természetben legyen..hogy érezze,szeresse meg azt a miliőt..Tapogassa.simogassa a természetet,érezze a szellőt,a napot,hallja a fák suhogását és a madárdalt.Élvezze a csendet..Azután elkezded tanítani neki a felelős erdei viselkedést,azt,hogy vigyázni kell rá,megismerteted a túrázás szépségeivel,hogy ne csak nézze,hanem lássa is a tájat,vegye észre a szépet..Úgy tervezed a napját,hogy a végére,észrevétlenül legyen kellemesen,élményekkel tele fáradt,de közben fejlődjön javára..Az évek múlásával,egyszer csak Ő válik kíváncsivá,Ő akar tudást..Tudást az ERDŐRŐL.Minden nap odavágyik,hivatásának akarja,akkor amikor majd felnő..Erdőbe vágy,oda ahol a lelke békére lel..A tiszta lelke..

Erdő lélek...- kis Erdész..

Fotósorozat Zalánról és az Erdőről..és annak szeretetéről.

Erdei életképek a Pilisi Parkerdőből.

dsc08693.JPG

dsc06998.JPG

dsc06777.JPG

dsc08493_1.JPG

dsc06560.JPG

dsc06615.JPG

dsc06849.JPG

dsc06452.JPG

dscf5927_1.JPG

dsc09486.JPG

dsc09518.JPG

dsc09589.JPG

dsc09603.JPG

dsc09649.JPG

dsc09667.JPG

dsc09684.JPG

dsc09663.JPG

dsc09695.JPG

"Az erdő egy csodálatos tér: ha belépünk az erdőbe, minden irányból ingerek érnek.Megváltozik a hőmérséklet, levegő páratartalma, a fényviszonyok. Új, erős illatok terjengenek. Lépéseink közben érezzük a talaj változását. Különleges hangokat hallunk.Minden érzékszervünk aktiválódik: a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás, az ízlelés, stb. A tüdőnk is megtelik csodálatos, oxigéndús erdei levegővel.Az emberi szervezet egy másállapotba kerül, befogadóvá válik. Befogadóvá az érzésekre, új ismeretekre, gondolatokra, a bennünket körülvevő valós világra." ( Szabó Lajos Erdőmérnök )

Tegnap amikor hazaértünk a Füvészkertből,azt mondta...

-Nekem az az ÁLMOM,hogy ERDÉSZ legyek.Fát neveljek,erdőt..Erdőt,ami szépet,tisztaságot,békét és egészséget ad.Azt szeretném,ha elmondhatnám sok-sok gyereknek,hogy az erdőre nagyon kell vigyázni,óvni és szeretni.Mert a legcsodálatosabb hely a Világon! Köszönöm szépen a Pilisi Parkerdő dolgozóinak,hogy hisznek Bennem..és persze minden Erdész és Erdőmérnök barátomnak!

Szerintem IGAZA van! (Én meg csendben megkönnyeztem...remélem,tényleg sikerül elérnie a Célját,mi mindenben segítjük,támogatjuk,amíg erővel bírjuk..)

süti beállítások módosítása