FeHoVa
2017. február 11. írta: Autizmus Live

FeHoVa

Meghívást kaptunk családilag a FeHoVa Expo-ra,(hála és KÖSZÖNET érte) aminek ma eleget tettünk,mert Zalán miatt amúgy sem hagyhattuk volna ki..

Zé már tavaly is kérte,hogy el szeretne menni a FeHoVa-ra,de őszinte leszek a tömeg miatt,hiszen ez az egyik legnépszerűbb kiállítás a vásárvárosban Kőbányán,nem nagyon mertük bevállalni az öccse Levente miatt..Levi nem a tömeg barátja,sőt egyenesen rosszul van tőle,és másfél éve már nem is mertük ilyen helyzetbe hozni.Viszont ha már meghívást kaptunk az ideire,úgy döntöttünk,hogy próba szerencse alapon megpróbálkozunk elvegyülni a vásár forgatagában..

Reggel korán indultunk,hogy simán menjen a becsekkolás.Talán háromnegyed tízkor még nem lesz akkora tömeg alapon,sietősre vettük itthonról a dolgot,bár azt is megbeszéltük,hogy ha Levente csak fél órát bírja,akkor sincs sértődés,addig maradunk csak amíg elviselik a kicsi szenzorai a tömeget..

Persze azt is megbeszéltük,hogy megint csak mérünk,már mint mi szülők,hogy Levente mennyit fejlődött e téren,és hála meg kellett állapítsuk,hogy ha állandó mozgásban vagyunk vele együtt,és nem csak tiltó üzemmódban működünk,Levente ne nyúlj hozzá,Levente nem szabad odamenni alapon,hanem jóval liberálisabban állunk hozzá,némi teret engedve a kíváncsiságának,akkor a program talán tovább fog működni mint fél óra.

Így is lett...Két egész kerek órát állta a tömeget,hol jól,hol kevésbé..Mi döntöttünk úgy délben,hogy na most van az a pont,hogy irány haza,amikor már olyan sok ember volt a pavilonban,hogy egy gombostűt sem lehetett volna leejteni.Sajnos két óra alatt nem sok mindent tudtunk bejárni,inkább csak átrohantunk az egész kiállításon,de nem is baj,jó volt ez így ahogy volt ma..

dsc08175.JPG

Zalánt sem mertem még annyira terhelni az elmúlt napok fogászati sokkjai után,viszont a hősies viselkedése miatt,megleptük egy igazi eredeti német erdészkalappal.. ( négyen dobtuk össze a rávalót,mert augusztus óta fűz,hogy szeretne egy olyat,amilyen Locskai Milán Erdész barátjának van Királyréten..) Tulajdonképpen a születésnapjára kapta volna Zé eredetileg, (március 22.) de mivel a kalap négy méretben létezik,így muszáj volt próbálni,ugyanis pokoli szerencsénk az ügyben,hogy élőben lehetett kapni a kiállításon,és látva Zalán örömét nem mertük azt mondani neki,hogy otthon majd még másfél hónapra eldugjuk.

Rögtön jött a légysz-légyszi,anya tök jól viselkedtem a fogászaton című fejezet,és még nem kaptam meg érte a beígért jutalmat..Jó ez igaz,de mondjuk az is,hogy a jutalomként beígért újonnan megjelent Mi Erdőnk újság,nem ér fel az erdészkalappal..

dsc08179.JPG

Tehát FeHoVa..

Ahol a Vadászati kiállító pavilon volt a fő cél az Állami Erdőgazdaságok végett,és maradt is az egyetlen,hiszen a Horgászat nem a mi asztalunk annyira,igaz egy próbát tettünk a halak terén is,de arra nagyon hamar rájöttünk,hogy az embermennyiség miatt,a megnézendő kiállítással köszönőviszonyban sem lehetünk..Úgyhogy inkább továbbra is,A MIÉNK AZ ERDŐ című projektet követtük..

dsc08176.JPG

Zalán mindjárt össze is haverkodott egy sólyommal..

dsc08174.JPG

...és nagy örömében,hogy eljöhetett a FeHoVa-ra,majdnem lefejelte pillanatnyi figyelmetlenségében a jávorszarvas trófeát.. :) :) majd feleszmélve látva méreteit,inkább barátságot kötött vele..

dsc08177.JPG

Persze jól megmustráltuk a kisebb agancsokat is..

dsc08180.JPG

...majd megtaláltuk az Erdőgazdaságokat....

dsc08182.JPG

...a Pilisi Parkerdő Zrt-t,hát persze,hogy azt ami Zalán leg-leg nagyobb MINDENE,ahogy fogalmazni szokott..

Szóval úgy mentünk ki ma,hogy mondtuk Zalánnak,hogy sajnos nem biztos,hogy lesz kint ismerős,de Zalán közeledve a Parkerdő standja felé,azonnal kiszúrta,és határtalan boldogsággal ment a pulthoz,hogy mi az,hogy nincs ismerős,hiszen itt van Ocsovai Zoltán a Visegrádi Erdészet vezetője.. ( Köszönöm Zoli a kedvességet nagyon!! )

dsc08183.JPG

A Parkerdőnél egy jó negyed órát időztünk és beszélgettünk,majd onnan indultunk tovább,egy kicsit jobban megnézni a pavilont,mielőtt tényleg elviselhetetlen méretű lesz a tömeg..Sajnos arra nem sokat kellett várni...

Mustra részletek..

dsc08199.JPG

dsc08201.JPG

dsc08200.JPG

Levente ma nem volt valami fotogén,nem is tudtam őt sokat fotózni,így csak olyan schnell fotókat tudtam róla csinálni..néha-néha..

dsc08202.JPG

Levente a FeHoVa-an azért megtalálta a saját kis érdeklődési körét.mostanában a kütyük mellett az autók nagy doktora lett..Ki is akarta próbálni mind..

Nagyban...

dsc08190.JPG

Kicsiben..

dsc08195.JPG

Zalánnak is ki kellett próbálnia,mert az öccse igen nagyon szorgalmazta...így jobbnak látta ha bepréseli magát..

dsc08191.JPG

Mondjuk a nagyobb verzió jobban tetszett neki,avval a felkiáltással,hogy az erdésznek ugye muszáj tudnia terepjárót vezetni,be is pattant egy Toyota-ba..

dsc08187.JPG

Az autós blokk után volt az a pont,amikor hirtelen felocsúdtunk,hogy Jézus,lassan már megmozdulni sem lehet,talán jobb lesz,ha indulunk haza,mert a kicsi,ezt így már biztosan nem fogja sokáig tolerálni..Kifelé,még Zé kért egy fotót az Ipoly Erdő Zrt standjánál..hiszen az a másik szíve-csücske Erdőgazdaság..A Börzsöny miatt ugyebár..

dsc08205.JPG

Illetve az elmaradhatatlan fotó,hiszen nem is Zé lenne,ha nem kérte volna..

dsc08207.JPG

Őszintén remélem,hogy ennek a kisfiúnak,lesz jövője valamelyik Erdészet munkatársaként,ha felnő..hisz Neki,mindene az ERDŐ..úgy ahogy van,az összes fájával és lakójával együtt..

Ma ennyire boldog volt...Óriási Köszönet érte,hogy eljuthatott a FeHoVa-ra..

dsc08208.JPG

Ez volt mára a LIVE,tudósítás a kiállításról..

Köszönöm,hogy elolvastátok...

Ja és a csattanó a végére: A kiállításon összefutottunk Vodnák Lacival aki a Parkerdő Bajnai Erdészetének az egyik erdésze..Mindjárt meg is invitálta Zalánt,hogy majd a Bajnai Erdészetet is látogassa meg,és akkor járhatja vele is az ERDŐ-t..Persze Laci,Szabit ismeri a soproni Rothos időkből,és mindjárt el is mondta Zalánnak,hogy együtt jártak valaha középiskolába,és Szabolcsék osztálya egy igen jó hírű osztály volt,a téma igen vidám értelmében.. :) :)  ugye hogy milyen kicsi a világ????  Főleg Erdész meg Fás berkekben....

süti beállítások módosítása