Prejudicial..
2017. február 02. írta: Autizmus Live

Prejudicial..

Vagy sztereotípia,előítélet,és még ezer meg egy szóval jellemezhetnénk mind azt a tudatlanságot,amivel a mai magyar társadalom nagyobbik fele,viseltetik az elesettjei irányában..

No igen...

Muszáj vagyok újra írni erről a témáról,és bár tudom,hogy a villamos vezetőjének sem szabad beleszólni a vezetésébe,és a kommenteket sem kellett volna elolvasnom tegnap és ma az Index.hu - Dívány rovatában megjelent cikk kapcsán.

A cikk rólunk,íródott,tulajdonképpen arról,hogy mennyire nehéz a mai Magyarországon,a jelen vérzivataros időkben fogyatékossággal élő,gyermekeket nevelni..Arról,hogy a rendszer mennyire nem átlátható velük kapcsolatban,és arról,hogy rengeteg probléma van az oktatásban,nehezen döcög,bürokratikus minden,egyszóval nem jó az egész,ahogy most van..A szülők csak vergődnek,az állam sárba tapos,és csak akkor van esélyed,a mocsár tetején maradni,ha tele a bukszád..

Nincs mit szépíteni ez az IGAZSÁG!

Tehát az Index - Dívány cikke... (azoknak akik nem olvasták még)

http://divany.hu/kolyok/2017/02/01/nem_kellene_hogy_kolonckent_eljenek_az_autik/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

dsc06976.JPG

Felhívom Mindenki figyelmét,hogy a cikk,segítő szándékkal született,a példánkat bemutatva,és azért,hogy nagyon sok rendszerhibára,anomáliára,és a családok nehézségeire rámutasson!

Baj van,baj bizony,az autista emberek ellátásával kapcsolatban,globálisan,országosan..ezt mi azok akik autista gyereket nevelünk,mind jól tudjuk,és muszáj rá,most már nagyon muszáj felhívni a problémára a figyelmet..

A cikk hátteréről annyit,hogy jelentkezett egy nagyon karakán szókimondó újságíró,én meg nem álltam ellent,mert már nagyon elegem van abból amiben élünk..

Nekem volt merszem nyilatkozni,amit amúgy mentorszülőként,kötelességemnek is érzek..

Na idáig voltam Úrinő..és ha szabatosan ízes leszek és kiidézek egy két nyomdafestéket nem tűrő dolgot,azért mindenkitől elnézést kérek.

Szóval..Beindult a hozzászólás tenger,amiből Hurrikán lett,és estére le kellett moderálni a fél oldalt..Amit nagyon köszönök a moderátoroknak,mert egy kettő kimerítette a becsületsértés fogalmát..Per most is van fönt olyan éppen..

Legyen..Az évek alatt eljutottam odáig,hogy jókat röhögök magamban az IQ-fighter embereken..akik maximális agyhalottként a kényelmes foteljükből osztják az észt..

Csakhogy......

Azért nem minden mellett megyek el szó nélkül..De nem ám,mert egy két hozzászólás meredeken kimerítette a gyűlöletbeszéd fogalmát..az autistákkal és az autizmussal kapcsolatban..

"A gyűlöletbeszéd (angolul hate speech) olyan szóbeli vagy írásbeli megnyilvánulás, amelynek célja valamely társadalmi csoport megalázása, megfélemlítése vagy a csoport tagjai elleni erőszak vagy előítéletes fellépés kiváltása."

Jelen itt és most kiemelném az előítéletes fellépés kiváltását...

Akkor most idézzünk kicsit..

"Régen autista volt mondjuk a falu bolondja, nem szaporodott. Ma életben tartják a genetikai betegségek tömegét hordozókat is és még bátorítják őket, hogy egy egészséges emberrel vagy egy másik beteggel gyereket vállaljanak...." (Colonel.H.S)

"retinax:
A farkas nem támad emberre. Legalábbis több évszázad óta egyetlen hiteles feljegyzés sincs róla. Más emberre veszélyes állat meg nem nagyon volt errefelé.
Ráadásul a szemüveget már vagy 1000 éve ismerik. Akkoriban a rövidlátóknak sokkal nagyobb esélyük volt elpusztulni valami járványban vagy épp egy arra járó katona kezétől, mint állat által megtámadva.
"Ma meg, bámulatos, de könyveket írnak meg feltalálnak mindenfélét, amitől jobb lesz az életed, őrület."
Pl. miket?
És miket találtak fel pl. autisták? Mert ugye most róluk volt szó, mielőtt nekiálltál terelni meg csúsztatni.

gchg:
Nem, öcsém, a normális társadalomra a hozzád hasonló idióták ártalmasak.

Meastick_1:
Hát seggfejkém, lehet, hogy az IQ-m van vagy másfélszerese a tiédnek. És nem azért, mert az enyém 150-es.

Almandin:
A cikket egy bölcsész fasz írta. Erről ennyit.
Az autizmus bizony betegség, és elég súlyos.
Ja, régen a súlyos depressziós valószínűleg hamar öngyilkos lett. Bár mondjuk a depresszió a modern kor városi betegsége, 100 éve falun még ismeretlen volt. Az ember dolgozott, nem ért rá depressziósnak lenni..." (cardiob...csodás hozzászólása..)

"Az élet a természet relatíve nem tudásalapu. Ugyanis az maradt fenn mint faj aki alkalmazkodni tudott. Azokhoz a mostoha körülményekhez amit itt az idöjárás produkál evmilliárdok óta.
Ezért aki eddig bírta mint faj az nyilván a viselkedést generálo gondolkodás eredménye.Nem pedig a tudásé.
Ezt nevezzük normálisnak. Ami ettöl eltér azt pedig abnormálisnak.
Kvázi betegnek.
Az hogy a pénz alapu társadalom meddig müködöképes azt nem tudom. Azonban betges és abnormális viselkedésre készteti az egyént az bizonyos.
Ilyentén módon mégis azt állítom betgség az autizmus. Ugyanis ha természetes közegben nem életképes..." (csakférfi írja..)

"Tom Taylor:
Vannak gyógyíthatatlan betegségek. Ilyen pl. az autizmus is.
És van olyan ismerősöm, akinek a gyereke autista. Nagyjából tönkreteszi az életüket, házasságukat, mindent.

"Ebben a világban azonban hamarosan ez lesz az EGYETLEN KINCS!"
Hát elég szar lenne.
Ne áltasd magad baromságokkal.

Az meg, hogy a világ nem az, ami ha nem is évmilliárdokkal ezelőtt, de mondjuk akár 100 évvel ezelőtt, nem mindenben vált előnyére. Pl. az kifejezetten káros, hogy génhibás egyedek túlélnek, sőt, gyerekeik is lehetnek, és ezeket a hibákat továbbörökíthetik.

Szóval nem az nem igaz, amit csakférfi írt, hanem az, amit te.

"megakadályozza a sötét web-en található lapok böngészésére szolgáló (egyébként legális) böngésző letöltését"
Ez azért nem megy ennyire egyszerűen, még felnőtteknek sem. Szóval pont ettől nem kellene félteni őket, mondjuk pornóhoz viszont gond nélkül hozzáférnek....( cardiob....csak nem hagyja abba...)

"Egyébként vannak olyan ismerőseim, akik pl. kábítószertől kattantak meg, már felnőttként. Pont úgy viselkednek, mint az autisták.
Állítólag voltak olyan próbálkozások, hogy tapasztalt LSD-használók együtt LSD-zve ki tudtak hozni ilyen embereket újra normálisra, azaz valami agyi blokkot tudtak oldani (nem tudom, igaz vagy sem, csak olvastam).
Amennyiben ez igaz, lehet, hogy autistáknál is érdemes lenne megpróbálkozni vele, mivel lehet, hogy nem fizikai blokkok vannak az agyukban, csak valahogy bezáródtak a saját agyukba....(cardiob....szerintem ez a csúcs...)

Egyébként a legjobb az Önző,hülye picsa anyuka.....

Köszönöm szépen.........Ez tetszik,ez jó..... :) :) :)

De ezt megérdemlitek...már bocsi....küldeném a fröcsögőknek..

dislike01_1.jpg

No szóval...Ez csak egy kicsinyke keresztmetszet volt azokról a sztereotípiákat szító,és gyűlöletbeszédet megfogalmazó "emberekről",akik között élnünk kell nekünk,autista vagy aspergeres gyerekeket nevelő szülőknek..

Legyek őszinte??? Nagyon sokunknak elege van..Elege van ebből az előítéletekkel teli társadalomból,a bürokratikus,életet megélhetést akadályozó rendszerből..

A nagyon nagy baj az,hogy ahogy telnek az évek,az autizmust érintő globális problémák,nem éppen mutatnak javuló tendenciát..Sokkal rosszabb lett minden..Nem előre haladunk hanem visszafelé,és ezt most már tényleg ideje lenne észrevenni..A rendszer tudatosan épít Taigetoszt,és enged teret annak,hogy szabadon szülessenek,és leírva maradjanak például a fenti,embert gyalázó hozzászólások..a sérült emberek tekintetében..

Manapság taposni trendi..és ennek teret engedni is..Másfelől utat tört a kő kemény cenzúra,mondjuk az azért nem értem,hogy a hozzászólások terén miért nem működik hatékonyan..

Manapság gyalázni trendi.....

Az idézet keresztmetszet hűen tükrözi,hogy mekkora nagy a tudatlanság,nagyon sok ember fejében,az autizmussal kapcsolatosan..

Nekem az volt a top tegnap este,egy email kapcsán,hogy megkérdezte egy hölgy,egy mondatban,hogy:

-Tessék mondani,a betegség mennyire fertőző,és hogy van e ellene védőoltás,mert akkor ő beoltatná a lányát,aki éppen babát vár...

Teljesen komolyan kérdezett Tőlem mint mentorszülőtől...

Komolyan gratulálok,és gratulálok azoknak is akik ennyi hülyeséget összeirkálnak...

Bocs hogy ezt mondom,de kár hogy bezárták az OPNI-t....beutaltatnám mind,aki ennyire tudat-hasadt módon fogalmaz...

Egy dolgot megígérek MINDENKINEK...Én továbbra is teljes erőbedobással,minden szinten fogok küzdeni, a sztereotípiák,a gyűlöletbeszéd,a kirekesztés ellen...

Mert igen is élő,értő,érző emberek mind,akik autizmussal élnek...

PROBLEM????????

Ez volt mára a mondandóm....és a LIVE..Köszönöm,hogy elolvastátok,a cikket és a bejegyzésem is!

süti beállítások módosítása