Zalán Naplója - A Pilis ezerrel..no meg az egyebek..
2016. szeptember 08. írta: Autizmus Live

Zalán Naplója - A Pilis ezerrel..no meg az egyebek..

Sorry és bocsánat mindenkitől,hogy mostanában kevesebbet jelentkezem.Őszinte leszek,eléggé nagy fába vágtam a fejszém,könyvet írok.

Könyvet a blogból a gyerekekről,a fejlődésükről,arról,hogy honnan indultunk,és most hol tartunk.Az IKaT-ról,(Irány Ki a Természetbe)hogy mi is ez az egész,mert egy nagyon jól kitalált (általunk) és szisztematikusan felépített mozgásfejlesztés erdei környezetben,az egészséges jó levegőn.A környezeti nevelésről az erdőben,a tapasztalatainkról,arról,hogy igenis nagyon jól integrálható az efféle nevelésbe a fogyatékossággal élő gyermekek többsége.A gyermekeim az élő példák rá...Szóval írok..Írok és ez nem kis munka. Ohh és el ne felejtsem Zalán Naplóját,mert szándékom beépíteni a könyvbe.

Aztán ha megírtam,és találok lektort aki átnézi,megpróbálok kiadót keresni,vagy olyan embereket,akik megszponzorálnák a kiadását. Jó lenne..

Persze mind emellett a fő célom az érzékenyítés..az elfogadtatás,hogy végre ne mint ufógyerekere,nézzen a társadalom,hanem legyen természetes az elfogadásuk.

Most ezért vagyok egy kicsit in silencio- ban a bloggal kapcsolatban.

Ettől függetlenül jövünk majd írással a most hétvégi  Erdővarázsról,a Pilismaróti Erdészet általi meghívásunkról,örök hála érte Brandhuber Ádám Erdészetvezetőnek. (Hoffmann Kunyhó - Szarvasbőgés)..Tervezünk Locskai Milánékhoz is visszamenni Királyrétre,mert náluk is lesz egy szuper jó vonatozással egybekötött szarvasbőgés túra.

No de most jön Zalán naplójának a nyári záró része..A Naplóját folytatni fogja egész évben tematikusan a programok és túrák után..Igaz előbb kicsit rázódjon bele az ötödik osztályba az iskolában.

dsc05255.JPG

A Napló..a nyár utolsó napjai a Pilisben.. Dobogókőről..

dsc05477.JPG

Zalán és a Rezső kilátó..( az egyik kedvenc helye)

dsc05077.JPG

Ezt sose hagyná ki..Mert Dobogókőn lelkük van a fáknak..

dsc05094.JPG

Napló a Zsivány-sziklákról..

dsc05478.JPG

dsc05479_1.JPG

A Zsiványokról ahol nagyon hatékonyan lehet az IKaT-ot végezni velük..

dsc05146.JPG

dsc05135.JPG

dsc05134.JPG

dsc05181.JPG

Ez volt Zalán Naplójának az utolsó nyári része..

Most írja majd a múlt hétvégi almázást,és a túrát a Holdvilág-árokba...csak tevékenyen ahogy azt kell..

Egyébként a pedagógusai szerint is rengeteget komolyodott a nyáron,és javára vált az IKaT, a sok-sok munka,a sok-sok erdő..Amit látott,tanult és mozgott,de nem csak neki Leventének is.Levente is nagyon sok területen fejlődött.Irányíthatóbb,türelmesebb,többet beszél,jó kedvvel jön az erdőbe,vidáman,kiborulások nélkül lehet vele kirándulni,túrázni..Ez óriási eredmény..

dsc05117.JPG

Aktív nyár volt..Ez tény...Az egész családnak..Jó hiperaktív nyár..De hát fiús család vagyunk vagy mifene...Betti meg fiúsítva van... :)

Most itt tartunk..Megyünk előre,nyögjük az anyagiakat,próbálunk szinten a felszínen maradni,bár pokoli nehéz.Minden energiánkat és fölös kevés kis forintunkat (ami alig,vagy nincs,vagy a nagyok és a mi meleg-étel keretünkből,most éppen ilyen a szeptember) a fiúkba fektetjük,hogy legyen esélyük,teljes,egészséges életet élni,mint bármelyik nt-gyereknek kicsi országunkban.Megérdemlik..A célunk az,hogy felnőtt korukban boldoguljanak,ha nem is a saját lábukon,de lazább kontroll mellett.Ezt a munkát,ezt a "felkészítést" gyermekkorban kell megalapozni..Ezt mindnyájunknak el kell fogadni..

Nekünk nincs olyan,hogy ejj ráérünk arra még!

Most csak ennyit szerettem volna..

Ez volt mára az Autizmus Live,Kiss Máté Zalán társíróval..Köszönöm,hogy olvastatok..

süti beállítások módosítása