Skeleton túra.. - Mogyoróhegy..
2016. január 24. írta: Autizmus Live

Skeleton túra.. - Mogyoróhegy..

Reggel korán keltünk,meg persze útra is,és tíz óra magasságában már csattantunk is Mogyoróhegyen,ahol teljesen Autizmus barát (speci ) szánkózást rendeztünk..

A Nagyvillám sípálya,már 10 órakor full tele volt,igaz nekünk eszünkbe sem jutott volna oda menni,nem éppen nekünk való,ez hazafelé ki is derült,egy két ember iszonyatosan felelőtlen viselkedéséből..

Irányt vettünk a Mogyoróhegy rejtettebb zugai felé,jobban mondva célba vettük a kedvenc rétünk,a hosszan lejtőset,és reménykedtünk benne,hogy nem sokan fognak arra járni..

és BINGÓ..nem járt arra a kutya se,szál magunk voltunk,senkit se zavartunk,nem kellett senkire sem várni,sort állni,és betartani tömegben,a kicsiknek nehezen menő dolgokat..utalok vissza,az autizmus specifikusságra..

dsc08706.JPG

Komolyan mondom,ez ma így volt PONT JÓ!...Pont Levente miatt..

Miért is?? Egy,a bakancsot,le kellett cserélni hótaposóra,fel kellett venni a dzsekis kesztyűt,és a síszemüveget..Per ehhez mi ragaszkodtunk,hogy húzzunk egy kicsit a határain..

dsc08741.JPG

Sőt néha a hideg havat is el kellett viselni,a nyakban az arcon,és nem balhézni ha felborul a szánkó..MERT....

Mert a mi kismackónk,bizony kitalálta,hogy Ő ma a bátyjával fog szánkózni,aminek mi nagyon örültünk,hisz végre együtt,nem külön külön töltötték az idejüket..Nagyon örültünk,mert életükben először játszottak ennyire jól kooperálva..sőt sokszor Kunos kutyát is bevették a játékba..Levi annyira kisajátította a bátyját,hogy se Szabival,se velem,nem volt hajlandó csúszni...naná,hogy Ő volt a parancsnok..

dsc08737.JPG

A sok-sokadik csúszás után,amikor Szabi,már kicsit kinyúlt a szánkó és Levente felhuzigálásától a lejtőn (200 méter) akkor hozott egy salamonit,és közölte a srácokkal,hogyha szánkózni akartok,akkor majd felhúzzátok magatok a szánkót a domb tetejére...

Volt durci??? Hát persze... :)

dsc08758.JPG

No de azután..egyszer csak...valami csoda folytán...(mi is csak ámultunk..) elkezdtek kooperálni..és jól!!

dsc08748.JPG

Majd maguktól....

dsc08749.JPG

Pedig aztán nem volt rövid,az a pálya...és a tetejéről indultak mindig..

dsc08811.JPG

Néha.... :) :)

dsc08714.JPG

Sikerült rávennünk Őket a hócsatázásra is..

dsc08783.JPG

és Kunos kutyával is nagyot játszottak..Vagy a blöki velük????? :)

dsc08754.JPG

A hideg sem zavarta a kicsiket,pedig -3,5 C fok volt,és igen párás..de ez sem volt ma baj..Bő két órát maradtunk,havaztunk,csúsztunk,hógolyóztunk,kutyáztunk..és amikor már kellőképpen átáztak a kesztyűk,akkor fújtunk hazainduló indulót.. Ajj,hogy el ne felejtsem..Szabi úgy gondolta,hogy egy pár képet,most bizony,csinál rólam is..szóval,akasztották a hóhért...

dsc08804.JPG

Nem gáz,kölcsön kenyér visszajár,én meg róluk..

dsc08781.JPG

meg a Drótos professzorról...Kunosról..

dsc08769.JPG

Dél felé indultunk haza..jól kimozogva magunkat..

dsc08816.JPG

Szumma,nagyon jó délelőtt volt..Sajnos nem sokszor van egyszerre jó napja együtt Zalánnak,és Leventének,ma hála a jó égnek,valami csoda folytán így sikeredett..Ma csak én szenvedek,a refluxom-mal,de valami nagyon csúful..

Még valami..( képforrás: visegradsipalya.hu )

siiskola.jpg

Nekem nem tisztem,és nem kenyerem..de...Minket állandóan megszólnak,az autista gyerekeink miatt,úton-útfélen..mert az én gyerekeim kicsit MÁS-ok..Akkor most had bátorkodjak én is,ha tetszik,ha nem..Nagyvillám Sípálya..Ez rendben is van..Ma iszonyatos embertömeg,délben..ez is rendben van..Csakhogy mindenki elfelejti,hogy a sípálya alatti aszfaltos út az közút..Az emberek,meg mint a birkák..Azt sem nézik,hogy jön e autó vagy nem,semmit sem néznek..A gyerekek,tisztelet a kivételnek,az úton szaladgálnak a szüleik után a közúton,csak mert hamar el kell érni a felvonót,vagy simán beszánkóznak az autók elé..és azt sem nézik,hogy a sárga busz mondjuk nem tud fékezni..Komolyan mondom,az agyam elhajítottam,Szabival együtt..A pálya totál tele,de dugig,én nem hiszem el,hogy a pálya üzemeltetői,nem tudnának alkalmazni,2-3 forgalomirányító embert,a telt házas napokon..Ma a pálya mellett mi is eltöltöttünk 30 percet,mert méterenként meg kellett állni valamiért...Mondjuk az elénk popsíző tini,azért elég necces volt,és még neki állt feljebb,hogy mi mit képzelünk,az út is a sípálya része..Ohh hogyne,a közút is,meg a buszmegálló is..Az ott álló ellenőr kezeli a síbérleteket nem???

Nesze neked,így taníts szabályokat a gyermekednek...

Na mindegy...nem morgok tovább...

Ez volt mára a csúszós,havas LIVE,Mogyoróhegyről..a Visegrádi-hegységből..amikor jól megfeszegettük azokat a bizonyos határokat....

Megérte??? Megérte.....

süti beállítások módosítása