Rest in Peace Marcipán..
2015. november 20. írta: Autizmus Live

Rest in Peace Marcipán..

( Silver Senator Xenos 2010.03.15 -2015.11.19. EMLÉKÉRE..)

A tények:

Este 10 után tört rá a roham teljesen váratlanul,minden előjel nélkül,soha sem fordult elő még ilyen..Epilepszia,és nem jött ki belőle jól..Teljesen megőrült,a végletekig agresszívvé vált.Egy órán keresztül sakkban tartott minket..Támadott többször is..Engem is,Bedit is,Zalánt is..Kiírtam kétségbeesésemben a facebook oldalamra,hogy nagyon nagy bajban vagyok,egyedül a gyerekekkel..a tomboló,őrjöngő Marcipán miatt..Aki egyáltalán nem volt tiszta.Nem tudtuk megnyugtatni,elborult teljesen..Folyamatosan tombolt ugatott,és minden mozdulatunkra támadva indult felénk..Nagyon rossz helyen érte a roham,az előszobában pont a bejárati ajtónk előtt..Annyi esélyem sem volt,hogy a gardrób szobából kihozzam az éket ( rövid-védőkar,Szabi képző felszerelése),hogy ha támadna váratlanul,akkor meg tudjam fogatni,amíg megérkezik a segítség..

Azonnal hívtam,Szabolcsot,hogy nagyon nagy baj van,és valakit próbáljon keríteni aki segít,aki ide tud jönni,akinek ledobom a kulcsot,és föl tud jönni,és elég bátor,hogy orvosoljuk a helyzetet..Valamelyik kollégája csak elérhető,és segítőkész lesz..Senki nem vette fel a telefont, Birkás Zolin kívül,aki jött is volna azonnal,ha itt lett volna Budapesten,de otthon volt Pápán..

Közben annyit tudtam tenni,hogy elaraszoltam a kis előszobáig,és sikerült Szabolcs pót tonfáját magamhoz vennem,hogy legalább valamivel meg tudjam védeni magam..Bedi Zalán ajtaja előtt állt,én a mi szobánk előtt,és meg sem bírtunk mozdulni,ahogy mozdultam,a kutya is vicsorogva habzó szájjal felém,vagy Bedi felé..és akkor kijött Zalán,kiszaladt Bedi mellett,Marci meg azonnal megindult.Felkaptam a hátizsákom,és a szó legszorosabb értelmében visszatoltam az őrjöngő kutyát gondolkodás nélkül a bejárati ajtó elé..

Csak ugatott és tombolt,nem hagyta abba..

Hívtam Szabolcsot,hogy szóljon a parancsnokának,hogy azonnal segítsen,csak tud küldeni egy szakavatott kutyás kollégát,akivel be tudjuk fogni és állatorvoshoz vinni azonnal,vagy kihívni valakit..A parancsnoka annyit üzent,hogy hívjak rendőrt..Pokoli mérges lettem,persze basszus,és mi az istent csináljak két szál rendőrrel,akik helyi kollégáim,és nem kutyás rendőrök? Nézzük majd mindnyájan a tomboló kutyát,mint a birka??Olyan mérges lettem,hogy kinyomtam a telefont..Öt perc múlva hívott Szabi,hogy annyit tett a főnöke,hogy kiküldte a saját kollégáim..

Ennyi volt a szak(kutyás) parancsnoki segítség.. No comment...Nincs kérdésem..

Szóval azért tegyük hozzá,ismeri a hátterünket pontosan,naprakészen,tudja hogy fogyatékossággal élő gyerekeket nevelünk,és mégsem mondta azt,hogy no problem,jövök azonnal segíteni,hozok egy kollégát az alosztályról,felszereléssel,nyugodj meg megoldjuk..Tarts ki!

Nem mondott semmit,tulajdonképpen,lekoptatta a saját beosztottját avval,hogy kiküldi a helyi erőket..

Remélem van némi lelkiismeret furdalása.....most,mert az intézkedése minden volt csak nem segítség.. :(

Hála a kaputelefon kizökkentette a kutyát,és előbbre jött az ajtótól,és ki tudtam menni a lakás elé a folyosóra,visszakiabálva Bedinek,hogy be ne engedje a kicsikhez a szobába,valahogy akadályozza meg..

Szegény kollégáim,nem számítottak egy 45 kilós kutyára..főleg nem egy óriás schnauzerre,aki tombol..és támad..Hívták az ügyeletet,hogy keressenek valami azonnali megoldást..

Abban a percben csörgött a telefonom..Prisznyák Norbi,hívott..Látta a megosztásom,és azonnal önzetlenül a segítségemre sietett..Norbi Állatmentő,veszélyes kutyák befogásával is foglalkozik..15 perc alatt ért ide Budakalászról,speciális felszereléssel..A helyzetet látva,és azt hogy a kutya még mindig elborulva tombol,azonnal hívta a Család utcai rendelőt,Varga doktort,hogy reméli még ott van,(Norbi egy órával azelőtt vitt hozzá mentett kutyát) mert baj van,befogja Marcit valahogy,és máris indulunk hozzá,az őrjöngő kutyával..

Befogó botot kellett használni,mert Marcipán senkire sem hallgatott,se rám,senkire..

Körülbelül 10 perc alatt sikerült befogni..

Rohantunk az orvoshoz..

Sajnos nem volt kérdés a végkifejlet..Nem volt sok mérlegelés..Közösen döntöttem két orvossal..Marcipán nagyon,nagyon rosszul jött ki a rohamból..Az orvos is elmondta,hogy ez így a lehető legrosszabb sajnos..Próbáltunk megoldást találni,de a kutya viselkedése,és roham miatti agyi sérülése alapján,nem volt más megoldás,veszélyessé vált...Sokan láttuk..és megéltük..A doki haza se engedte volna,nincs az az isten,a kicsik miatt..Mondjuk ezt Norbi is mondta,hogy ne...Ő tudja a hátterünk,és mondta is rögtön az orvosnak..hogy ő sem engedné meg,hogy hazahozzam..

A doktor leszedálta,és elaltatta..

Mikor a hivatalos adminisztrációt intéztük,elmondta,hogy ezt a brutális front terhelést ami idén van,egyszerűen nem bírják a kutyák.Rengeteg a tragikusan végződő epilepsziás roham..

A doki nagyon rendes volt,csak az elszállítás költségét kellett kifizessem,semmi mást..sajnos nem volt két fillér.. :(

Norbi nagyon rendes volt,haza is hozott...

Ezúton szeretném megköszönni,Prisznyák Norbertnek,és Varga doktornak meg az asszisztenseinek a segítséget,a két hozzánk kisiető kollégámnak,Péternek és Gergőnek is a hozzáállásukat,és a segíteni akarásukat,és azt hogy végig itt maradtak,amíg Norbival el tudtuk vinni a Család utcai rendelőbe Marcipán kutyát.Köszönöm a lányomnak ha talpraesett viselkedést és azt,hogy jó anya oroszlán módjára vigyázott a testvéreire..Köszönöm Schőn Péternek,hogy hívott,és jött volna segíteni,és persze mindazoknak akik az éjszaka folyamán kerestek,hogy a párom távollétében tudjuk orvosolni a problémát valahogy..

Őszinte leszek,erre én sem számítottam...

Rest in Peace..és csak kavarognak bennem a gondolatok..

gyertyak.jpg

Marcipán.. (Silver Senator Xenos)

Öt és fél év alatt csak két bélfertőzése volt talán..Soha nem volt semmi baja..stramm blöki volt,úgy ahogy egy Óriás Schnauzernek lennie kell..

12 hetes korában került hozzánk,avval a céllal,hogy egyszer majd profi rendőrkutya lesz belőle..

marci6.jpg

Szabi nevelte,képezte,a gyerekekkel együtt nőtt fel.Alkalmas lett volna szolgálati célokra,de akkor olyan volt a rendszer,hogy lehetetlen volt külső kutyát a céghez vinni.Sajnos volt egy ilyen időszak..Végül is nem bántuk,hogy így alakult,és családi kutya maradt..

Egy végtelenül nagy bohóc volt,imádta a gyerekeket.. Zalánt..

marci.jpg

Leventét...

marci3.jpg

és Bettit..

bedi2.jpg

és Danit is,akit sokszor húzott ki a csigaházból..

marci10.jpg

Nagy bohóc volt,nagy mókamester..a schnauzerek ilyenek..

marci2.jpg

Imádta a hosszú sétákat,a Dunában úszkálást...

marci4.jpg

Egy jó lángosért,simán eladott volna minket..

marci5.jpg

Rengeteget túráztunk vele,a Budai-hegyekben,a Pilisben és a Bükkben meg a Mátrában is..Szerette az erdőt,szerette a vándorlásainkat..

marci8.jpg

Zalánnak a legnagyobb terápiát jelentette,szinte szimbiózisban éltek..A csendes és cinkostárs,a nagy haver..Neki nyílt meg,neki kezdett beszélni..Nagyon sok szenzoros kiboruláson segítette át a kutya,magából fakadó ösztönnel..Csak hálás lehetek érte..Ha nem lett volna Marci,ma Zalán nem tartana ott ahol tart..Ez tény..

marci9.jpg

Mindig óvott védett minket,a gyerekeket meg főleg..Jelzett minden rosszat..Meghiúsított két betörést..Odafigyelt ránk,és mi is rá..A családunk része volt..

Nem tudom mi történhetett tegnap..Nem tudom mitől tört rá a roham hirtelen,a semmiből,minden előzmény nélkül,és azt sem,hogy mi okozhatta nála ezt az iszonyatos agressziót..Epilepszia? Daganat?

Rettentően sajnálom ami történt...De nem volt más választásom..

Marci kutya nagyon hiányzol nekünk..Remélem a srácok feldolgozzák egy idő után..Bár Zalán már új kutyát szeretne..Szakállas vizslát..

Mert:

-Anya,kutya nélkül nem élet az élet!!!!....

Igaza van....

Marci sosem fogunk feledni,mindig a szívünkben maradsz...Maradjon itt rólad örök mementóként ez a fotód,a mosolyod...

marci7.jpg

Ez volt mára a szomorú Live....Marcipánról.....

süti beállítások módosítása