Így segíts...
2017. február 13. írta: Autizmus Live

Így segíts...

Péntek reggel a kártyámat lenullázom,három csekkem van még,legkésőbb hétfőn fel kell adjam nincs mese..A pénzem a csekkek mellé teszem,átlátszó tartó,zárható..Sietve a hátizsákomba süllyesztem,biztos helyre..Hála meg van ez is,ha nem csúszunk a fogászattal,talán még hazafelé a posta is belefér..

Reggel..Nyolc ker..ballagunk a fogászatra..nézzük a földet,megyünk szótlanul...előttünk nénike jól szituált,ballag tele cekkerekkel...Mögöttünk közelít egy biciklis,arrébb állunk,de a nénike nem,elsodorja a szatyrait,meg sem áll..A mamika a földre esik..Jajveszékel..vérzik a tenyere,megvágta az egyik szatyor,gondolom.

Csitítok,segítek,mamikát lépcsőre ültetek,nézem,rendben van e,nem sérült e máshol is...Hála csak a keze vérzik,de az rettenet..Zalán kiakad,frusztrált,arrébb állítom,rászólok türelem,SEGÍTÜNK..nem fogunk elkésni,korán jöttünk,van időnk..

Alig érti meg..

Gondos anyaként,hátizsákom tele,kötszer,tapasz,nedves fertőtlenítő,papír zsebkendő,sebkezelő,Levente miatt muszáj,mert mindig éri valami apró baleset..A hátizsákom kötelező felszerelése,most áldom az agyam,hogy nem tettem ki még..El is felejtettem..

Próbálok segíteni,teszem a dolgom,közben csitítom,Zalánt és a nénit párhuzam..Vérzést csillapítok,fertőtlenítek,kezet kötök,lábam mellett a zsákom nyitva,közben mellettem lassan tömeg,mindenki okoskodik,nem arra figyelek.Zalán közben összeszedi a mamika cekkereit,büszke,magára,hogy segít..Fel sem nézek,csak halkan kérdezem..

-Itt tetszik lakni a közelben,mert van még fél óránk segítünk hazajutni a hölgynek..vagy kísérjük inkább az orvoshoz??

A hölgy a haza utat választja,keze rendben van,nagyobb volt a füstje mint a lángja..Közben kiderül míg kötözöm,nyugdíjas tanítónő,egyedül él,a férje húsz éve meghalt,gyerekük nem született..Vannak barátai akik figyelnek rá a nyugdíjas klubban,összetartanak,mert ez nem jó környék..Sok a problémás ember,sok a.............

Felnézek hirtelen,látom...

Te jó ég,hirtelen lettek vagy tizenöten..hol a zsákom???? Zalán veszi észre,mikor felkiáltok..

-Anya ott van az útpadkán...

Két méterre tőlem...

Ku......a élet...

Azonnal számot vetek...

Iratok megvannak,tárcám meg van,lakáskulcs meg van,orvosi dokumentáció meg van..De hol a mappám az AOSZ-os mentor esetlapokkal???? Atya ég!!! Abba dugtam be a csekktartót a pénzzel..

Hangosan morgok,hogy kérem a dolgaim,de mire felugrom a néni mellől a tömeg eltűnik..a mögöttünk lévő kapualj elnyeli a bámészkodókat..

Zalánt ott hagyom a nénivel..Jön egy ott lakó,bemegyek a házba vele..Kérem segítsen,egy mappát keresek..Végignézzük a kukákat..sehol..Állok a házudvar közepén,majd hirtelen meglátom a romos pincelejáróba dobva..

Üres nyomtatványok megvannak,esetlapok megvannak,csekkek megvannak szólóban,csekk-tartó nincs...Pénz??? Az sincs...

A lakó kérdezi mi történt?? Elmondom,tőszavakban,kint a gyerek,sietnem kell..Nem vagyok jól,forog velem a világ..Buktam három csekknyi pénzt,a nagy segítség által..Pontosan ötvenhétezret...Muszáj lett volna feladnom,és pótolni sem tudom..Elegem van izzadok..

Nyugtat a lakó,ez itt minden napos...Jó környék volt valaha,de már nem az....A háznak két bejárata van,persze,hogy szétspricceltek..De nézzek körbe,tele van tűvel,éjjel sokszor itt lövik be magukat a részeg fiatalok..Sajnos felhígult a környék,már nem annyira polgári negyed....

Nem nyugtat meg.. :(

Jól elvitték a pénzem..Nincs mit mondjak...persze Life go On,csak éppen nem tudom majd honnan pótolom,nur az ételre való maradt,az is nagyon szerényen,a hónap végéig..és még ki kéne váltanom egy csomó gyógyszert és kiegészítőt a gyerekeknek..

Visszamegyek.. Zalán már majdnem sír...Az öreg tanítónő nyugtatja...Elmondom neki,hogy autista...

Nem hiszi el....

-De hisz ez egy olyan okos gyerek,nem is látszik...

Mondja..miközben visszük haza a néni cekkereit..

-ÁÁÁ kedveske,manapság mondanak már minden hülyeséget!! Ne higgyen...Fogadja meg,vigye ki sokat az erdőbe,mozgassa ki a feles energiáit,meglássa rendben lesz ez a gyerek..Rá van írva az arcára,imádja a természetet...Az erdő és a levegő csodákra képes..Volt nekem sok problémás fiam negyven év tanítás alatt..Minden szülőnek javasoltam ezt,és aki megfogadta,mind mérnök lett..De tudja mit,ha gondban van a tanulással,hozza el,tanulok vele..és lesz diplomája,garantálom..A jó gyerekek arcára van írva a jövő..Ez a fiúcska egy nagyon jó gyerek..

Lassan hazaértünk a hölggyel,már nekünk is sietni kellett,gyorsan letettük a pici lakása előtt a cekkereit....

Búcsúzkodtunk...

és odabökött még egy mondatot.....

-Tudja kedves,mindig a jókkal történik rossz,tanulja meg,segíteni kell,de jónak lenni csak akkor,ha biztos benne,hogy nem fogják kihasználni semmilyen formában...

Péntek óta ezen gondolkodom..meg azon,hogy hogy variáljam át a dolgaink...Sajnos nem jutottam előre...megmaradt a rés a pajzson.baj van babám,nem kicsi..

A fogászat rendben volt,kontroll még lesz,és majd nyáron egy nagy műtét,igaz addig még kétszer vissza...Egy biztos soha többet nem megyek a csekkpénzzel és a csekkekkel a Nyolc kerbe,még a hátizsákomban sem....

De ha elesik előttem valaki,továbbra sem fogom a földön hagyni,engem anno úgy neveltek...és mert gondos anyaként tele a zsákom kötszerekkel.....

Ez volt mára a LIVE....köszönöm hogy olvastatok...

REAL LIFE! Magyarország én így szeretlek... :(

Ja és még valami... Sajnos nincs kamera a környéken..csak két utcával feljebb....Ezt a kört is lefutottam...

polopokol_dr_nyolcker_oliva_1395.jpg

(képforrás: polopokol.hu)

süti beállítások módosítása