Görbe tükör..
2016. június 15. írta: Autizmus Live

Görbe tükör..

..EB egyperces avagy Kis magyar fociográfia.....

Két fertály órája levitt az utam ide a panelek közé,egy teremtett lélekkel sem találkoztam..Máskor tele az utca,visít a téren a sok gyerek..most csend honolt..
Jah hát Ebé van,tévé előtt a magyar..oda van szegezve..Rúgják a bőrt "bordóban" az aranylábú gyerekek..Szurkolni kell,szurkolni hát,foci nép lettünk egy jó pár éve már,mert az olyan magyaros..Magyaros virtussal épülnek a stadionok,van pénz dögivel,de az senkit sem érdekel,hogy az ország gyermekinek felerészben a gyomra korog.Hogy utálom ezt...
Foci ország lettünk,ahol csak a futballista megy a mennybe,a pórnép csak a pokolra jut..
Hejj kishazám Békásmegyer Hatvany Lajos..tanulmányt írhatnék a sarki kocsmádból,míg a buszra várok..Tudom Ebé van babám,extrémen homogén az itató közössége,de egy a szív verjük meg Ausztriát..
Mutassuk meg a sógoroknak,hogy most nem ők muzsikálnak,a König erősebb a Kaisernél..hallgatom jó félpályányiról Józsi bácsi életigenlését..
A foci szív még a sáros hajléktalanokat is felcsalta a kék-Duna partjáról,és örömködve keringőzve,a piálda üvegén bebámulva,rekedten ordibálják,hogy Riiiaaaa-Riiaaaaa,Hungária,s közben csapkodják az öreg román hobó Ioan hátát..aki csak félszegen vigyorog..
Színes összetétel változatos közönség az ivó esti közössége,hasít a Gucci,az egyik végleten,míg a másikon megfér a szakadt büdös szandál..
Kettő nulla..elszabadul a hurrikán,zeng a csehó,üvölt a lakótelep..
-Öcsém-csákó egy kerek bőrért még nem kell kiugrani..ne legyél bolond..
-Marika hozd már azt a vodkát,megmondta nem,ahány magyar gól annyiszor fél liter..
-Hülye vagy nem láttad,hát nem is a Böde rúgta Te vakegér..a Stieber..az tök magyar gyerek..tiszta Puskás Ferenc..( na ne vicceljünk már ennyire..)
-A földig iszom magam éééóóóó-ééééóóóóó.holnap sztrájkolok,tököm az ukrán főnökbe,dübörögjön nélkülem a nemzetgazdaság...Magyar vagyok b+,hát nem érted???
Zeng a lakótelep,mámoros arccal...Együtt vigad a hajléktalan és a Gucci öltönyös..Fizetek egy kört,kántálja..
-Hát nem értitek??Ebé meccs,ebééééééé....Nyertünk....és már az asztalon ugrál....
Ácsi bá,ez azért nem úgy megy....vagy csorda-birka szellem,és elveszted az eszed ,egy laszti láttán,tisztára mint a szomszéd kutyája..
Hattól-Nyolcig megállt az élet...de meg ám.. minden megmeredt..Foci van..Foci van..és foci van...no meg volt,játszottak a gyémántlábú gyerekek..
Biztos mennybemenetel,,a pórnép,helye a pokol...közben óbégat fennhangon..Szép volt Fiúk!
Rendben szép volt..de hány milliárdból????Hány adóforintból?? Eszetekbe sem jutna elvinni jóllakatni egy szegény gyereket...Nekünk a grund volt a tér,nektek a luxus kell..Kötelező gürcölnünk értetek..Ti élhettek,a napos oldalon,nekünk csak a szürkeség maradt..A rongyrázásért,röstelljétek magatokat...Gondolkozni meg úgyse tudtok...
Kettő - null vidul a magyar...Magyarosan..Vidul,üvölt a Telep...Lassan csitul..Hogy utálom ezt....


(írta: Tóth-Turgonyi Dóra  Budapest 2016.06.14.)

Nem hiába írtam tegnap este amit..Teszem hozzá szép volt Fiúk és ez elvitathatatlan tény,ebben egyetértünk..de ettől még nem leszek elvakult szurkoló..

De és persze ha szociálisan egy kicsit is érzékeny vagy akkor a sorok mögé láthatsz,megpróbáltam a rózsaszín szemüvegen groteszk módon túlmutatni,burkoltan,hogy ennek mekkora ára van,per anyagiak és nem csak azok.

Ime egy kis érdekesség berkeken belülről:

http://www.hrportal.hu/hr/busas-fizetes-kapujaban-a-magyar-focistak-20160614.html

Van a hazai elit labdarúgás berkein belül számokkal dolgozó rokonom elég magas beosztásban,úgyhogy a háttérrel teljesen tisztában vagyok,veszélyes víz nagyon,nem jó rajta evezni..Ő szeret beszélni róla,én hallgatni a témát nem annyira..

Mert mindig megerősít az a tény,hogy a labdarúgás 60%-a honi politika,most éppen posztszovjet autokrata irányítással.

Elborzaszt az a tény,hogy mennyi és mennyi százmilliárd forint pumpálódik bele,a futballba Magyarországon,a szociális hálóba meg jóformán alig csepeg valami pénz...

A lerohadt világ...Az alma kukacos fele..Amivel lassan nem törődik senki se. Megfojtja a bürokrácia. A központosított igazgatás..Nem hogy felszálló ágban lenne,hanem lecsúszik..Ami MÁS vagy kilóg az nem fontos és nem hasznos,azokat az embereket le kell írni,mostanság ez a trendi..

Ma Magyarországon,fociból van a Jó Isten,gombamód szaporodnak a Stadionok..már rég nem hisszük el,hogy EU-s pénzből..Csak a politikus a labdarúgó,a számlagyáros és a "tisztes vállalkozó" meg a bankárok a gazdagok..Mocskos módon gazdagok..

Mi meg csak pillogunk akiknek 14.-e már sokadikát jelent a hónapban,gond egy tányér leves..és még a fogyatékossággal élő gyermekeink ellátásáról nem is beszéltem...

Jó múltkor a pofámba verték,hogy nagyon kilógok,nem vagyok NEMZETI..Libabőr futkos rajtam a szótól,mert itt már minden szép csendben nemzetivé alakul..Visszakacsint a történelem..én meg borzongva csendesen viszem minden évben a két kavicsom a Páva utcába,mécsest gyújtva elgázosított rokonaimért...

Sokszor párhuzamot vonok magamban,hogy úr anyám,mi lesz itt ha ez így megy tovább..és imádkozom magamban,hogy télen be ne fagyjon a Duna..mert az lesz az a pont,amikor elmenekülök családostól innen,még ha hajléktalanok leszünk Európában valahol,akkor is..

Mekkora ciki már,hogy 14.-én gond hat tál leves,pedig dolgozunk érte becsülettel?? Mekkora ciki már,hogy annyi méltóságot sem kapunk fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő szülők,a nagy központosított bürokráciától,hogy méltóképp megéljünk,hogy 29.-én is legyen leves..ne csak üres tányér..Mekkora ciki már a gyermekeinkből üzletet csinálni,mert nekünk minden háromszor annyira drága,mint úgy egyébként bárki másnak?Csak azért mindez mert nem férünk bele a nagy Nemzeti összképbe??Pedig mi aztán háromszor annyit bírunk mint bárki más...mégis haszontalannak néznek minket,és kirekesztenek,bűnhődnünk kell gyermekink miatt..

Milyen ferdült világ ez Drága Jó Istenem???

Mekkora ciki már,hogy minden hónapban az életünkért könyörgöm,egy tál ételért,holott inkább másra kéne koncentráljak,hogy megkaphassa az autista gyermekem a jogos jussát,ami neki államilag járna..Mekkora ciki már,hogy azért is könyörögni kell???

Az istenit tényleg hová kell jussunk??? Milyen pokoli mélységekbe??

Mi nem kértünk autizmust...Se te,sem te,és te meg te sem..és senki sem,és nem kértünk hozzá ekkora nélkülözést sem...ami osztályrészünk..manapság...

Van itt pénz dögivel,Stadionra,focira...Hajrá nagy NEMZETI Magyarország...Van itt pénz dögivel,csak nem arra osztják amire igazán kéne..Fogyatékkal élő gyerekek,Autista gyerekek..Ugyan már....

Csipkésre beszélhetem a számat,akkor sem fog változni a közeljövőben semmi,csak egyre jobban kiszolgáltatottabbakká válunk..és napról napra többe kerül minden..

Mi már nem bírjuk sokáig..Leültünk megbeszéltük,átalakítottuk az életünk,fél évig a felszínen tudtunk maradni,de az árak és a lehetőségeink megint csak elszálltak,az ígéretek,csak ígéretek maradtak,pedig az utolsó erőnkkel is megpróbáltunk mindent realizálni..Rá kellett jöjjünk,hogy csak magunk vagyunk megint és egyre jobban csúszunk lefelé a lejtőn..Nekünk háromszor drágább és háromszor nehezebb az élet..Autista fiúkat nevelünk..

Autista fiúkat,akiket kivet a rendszer..Autista fiúkat akik nem elég ügyesek a nagy nemzeti labdarúgáshoz..Autista fiúkat akik a rendszer számára csak értéktelen koloncok..

Autista fiúkat,akik ugyanolyan gyerekek mint akárki más gyerekei..Éreznek,léteznek,éhesek és tanulnának fejlődnének emberhez méltóan..Ha nem lenne állandó akadálypálya az amúgy is pokoli nehéz életük...

Lehet sose lesznek NB I-es labdarúgó vagy Nemzeti válogatott játékosok,sosem lesz Porshe a fenekük alatt,nem fognak milliókat elkaszinózni egy este alatt..Vagy kávépénzt csúsztatni egy zsíros reklámszerződésért...

De.....ettől függetlenül szeretnének méltóképpen,emberi módon élni.........

Jahhhhh...Magyarország,Hajrá Magyarok...Ugyan már....Ne csak a foci Isten legyen a legfontosabb...Megjegyezném végül is okos politika..A fanatizált embereket lehet a legjobban irányítani,és a fanatizált emberekkel lehet a legjobban eltaposni a másikat..azokat akik egy kicsit MÁSOK....

Bocs egy kicsit előre gondolkodtam Orvell-i módon... mert évek óta mondom,hogy egyszer itt 1984 lesz......

dsc01444.JPG

süti beállítások módosítása