Szállj,szállj,szabadon...
2016. június 13. írta: Autizmus Live

Szállj,szállj,szabadon...

No akkor Jó estét,és jó szurkolást..csak hogy beköszönjek,per aktuális a mondandóm előtt..meg persze Ria-Ria és egyebek..

Ma reggelre,hála annak a magasságos Jó Istennek,megint megkaptam a fejmosásom per név nélkül,ettől függetlenül sejtem kitől,mert irigyeink szegényes helyzetünk ellenére is akadnak,a hétvégi programjainkért..

Hogy ahogy én hogy merem,meg elment e a józan eszem,meg elmenni a Börzsönybe,és a Pilisbe,nekünk anyagi öngyilkosság..és különben is az a Kalandpark,meg Zalán,és mi az hogy,meg merte tenni,és én engedtem,és tiszta szívgörcs az a Tiroli Csúszópálya...

WTF?? Gyakorlott mászó..

dsc02054.JPG

Gyakorlott,akinek a mászás terápia..Mi több,imád mászni..Igaz mászófalig még nem jutottunk,ehhez meg kéne keressem egyszer Sterczer Hilda falmászó Iskoláját:.  http://hoparduc.hu/falmaszo_foglalkozasok

Sokan ajánlották már...

Szóval a mászás terápia,ha nem is falon,de Kalandparkban mindenképpen egyenlőre..Az eszem sem ment el,vizsgázott Hegymászó vagyok,tanfolyami végzettséggel rendelkezem,a biztonsági előírásokat és a mászófelszereléseket és azok használatát ismerem,Zalánnal és Leventével,de még Bedivel is az előírásokat az utolsó betűig betartatom..Nincs apelláta! Slussz,passz oszt kész! Különben nincs mászás.Szülőként,és Autizmus-specifikus mentorszülőként,az autizmushoz némiképp konyítva,erről az oldalról is látom,és tapasztalom a mászás-kalandparkozás pozitív hatásait a fiúkra nézve,de akár a máshogy sni-s Bettire is.

Mielőtt még ez ügyben a lecsóba csaptam volna rengeteget olvastam az élményterápiák hatásairól,hogy miért jó,mit fejleszt,és egyebek..

Itt lehet bogarászni róla:

http://www.kettealapitvany.hu/tapasztalat-elmeny/vadon-es-kalandterapia/elmeleti-hatter/

Maradjunk annyiban,hogy nagyon de nagyon sok mindent..

Persze megint itt jön majd az a közhely,hogy autistáknak való e ?? Mert ugye az igen speciális problematika..

ad 1. Attól mert autista,még nem kell leírni..........................................................

Nem kell leírni,hanem ki lehet próbálni..Jó persze avval a kitétellel,hogy Kaland-parkozni,csak az arra fogékony gyermeket lehet vinni,és szép apránként hozzászoktatni,a környezethez,és ha valamit mindjárt elsőre ki akar próbálni,akkor adni neki annyi szabadságot,hogy meg is tehesse.

Innen indultunk...

kalipark.jpg

és itt tartunk most:

dsc02005.JPG

azaz dehogy is..át lógta magát a Tiroli tűzkeresztségen..

Egyébként bő egy év alatt jutott el erre a szintre.Szigorúan Szép kártyázva általunk,mert sajnos egy petákunk sincs per cash,eme tevékenységre úgy amúgy..Bár lenne,pont azért mert látom,hogy mit jelent..

Tehát ha valahol azt halljátok rajtam kívül is,hogy mennyire hatásos,akkor az illető nem mond hülyeséget...

Hatásos a magatartási anomáliák leküzdésének tekintetében,a figyelemkoncentrációban,a mozgás rendezettebbé válásában,a meg tudom csinálni érzés erősítésében,javít a rugalmatlanságon és sorolhatnám..de nem sorolom mert belinkeltem az elméleti hátteret..

Szumma nem hiába cipelem el a fiúkat mászni amíg a Szép kártya keretei megengedik..

ad 2.. Azért mert autista,nem kell burokban nevelni..........................

De nem ám!!! Arra kell törekedni,hogy minél többet megismerjen a világból..Sőt megismerje a világot....Önállóbbá,magabiztosabbá váljon,tudjon hozni a maga módján saját döntéseket..

Hoppá-hoppá...Ebben egy Kalandpark igenis hatékonyan segít..

Maga a feeling...Meg kell csinálnom,le kell küzdenem,és ha leküzdöm,ott a pozitív megerősítés..Jutalom alapon kezdődött,ma már a mászás öröme a jutalom,no meg egy jutalom a végén..

dsc02071.JPG

Nem kell agyon jutalmazni,csak valami kicsi kedvenc is elég..és akár hiszitek,akár nem szárnyakat ad...

Jajaja..Zalán is szárnyakat kapott..Szerintem szombaton maga sem gondolta komolyan,hogy Tirolizni fog,belénk is állt a majré,amikor gondolt egyet és 17 méter magasra mászott,zavartuk is utána Bettit lóhalálában,hogy taxizza vele végig és az átszereléseknél segítsen...

Mert persze..Segített volna,ha Zalán nem lett volna sokkal gyorsabb..

dsc02056.JPG

Mi meg csak lestünk és meg sem mertünk szólalni...Látván azt,hogy süvít a fák között..

dsc02061.JPG

Tíz éves..elég egyéni döntést hozott..és BETARTOTTA az összes biztonsági szabályt! és itt jönne az ad 3.ha már a szabályokról beszélünk..

Egy autista gyerek igen megbízható e téren,mert nem gondolkodik annyira rugalmatlanul,hogy áthágja a szabályokat..Sose fogja..Legalább is ebben a korban biztos nem fogja,ha megkapja rá az egyértelmű utasítást..Tulajdonképpen a rugalmatlan gondolkodása miatt,jelen esetben akkor és ott 100%-ig megbízható.Tapasztalat..Sőt másokkal is betartatná...maximálisan...Erre azért oda kell figyelni,nehogy konfliktusba keveredjen miatta..Ez a tipikus ne szólj szám,nem fáj fejem effektus..Ezt viszont meg kell tanítani gyerkőcünknek..

Zalánnal kapcsolatban csak annyit,hogy a diagnózisa óta,illetve a diagnózis előtti,viselkedése gyökeresen megváltozott abszolút pozitív irányban.Akik ismerik látják,sőt mostanában már mondják is.aminek őszintén örülök..

Nagyon keményen dolgozunk érte,hogy így legyen...

dsc02069.JPG

Igaz a kemény munka nem csak rá vonatkozik..hanem az öccsére is...

dsc01969.JPG

Kicsi lépésekben,de nagyon keményen..Nincs apelláta..Meg van a miértje...

Szumma szummárum..Én csak javasolni,és ajánlani tudom,eme foglalatosságot...

Nem viccből...Vágjátok????????

Az anyagi öngyilkosságról meg annyit..Megtanultunk takarékosan közlekedni az autóval..No klíma,egyenletes tempó...egy tank 1200 km-re elég..Nekünk az munkástól,iskolástól,kirándulásostól egy hónapra elég..vagy még tovább is..és a Börzsöny sincs messze....

Hogy hol jártunk???

http://www.torokmezo-turistahaz.hu/dunakanyar-kalandpark

Kedves segítőkész Animátorok,gyönyörű környezet...jó levegő..Mi kell még????

Semmi..........................................

Ja dehogy is nem..Ákos bácsi büféje Királyrétről egyenesen..Ákos bácsival együtt,akinek iszonyatos kisugárzása van..Bátorít,lelkesít,szurkol erőt ad,és egyáltalán nem érdekli az autizmus..

Csak annyit fűzött hozzá,hogy Kedves mi itt a probléma???????,mert úgy látom nincs itt semmiféle....

Khmmmmmmm...Némi azért akad.....

Ez volt mára az Autizmus Live....Köszönöm,hogy olvastatok....

Mottó: Ki a szabadba és Másszunk Együtt.....................

süti beállítások módosítása