Vizsla-túra ( Kamaraerdő, a januári etap..2016.)
2016. január 19. írta: Autizmus Live

Vizsla-túra ( Kamaraerdő, a januári etap..2016.)

Vártuk,regisztráltunk,és végre eljött a vasárnap ahol "kis"családunkból ketten is debütáltak a Vizsla túrán..Ugyanis Zalánnal mi már túráztunk egy jót novemberben is,igaz az eső szakadt,de ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat,akkor még vizsla nélkül..A decemberi túrán,már ott volt velünk Kunos kutya is,csak éppen Zalán volt azon a héten beteg,és így csak a túra találkozó-pontján időztünk egy órát,hogy Zé és Kunos,jól ki tudja Mikulásozni magát..Viszont most,végre úgy jött ki a lépés,hogy Szabi és Kunos kutya igazi túrázóként debütálhatott Kamaraerdőn..

Vasárnap reggel gyorsban összekaptuk magunkat,a két nagy lakli itthon bevállalta a kis-öcsire vigyázást,némi hüppögés mellet itthon hagyva Leventét,behajtogattuk magunkat kutyástól a gépsárkányba,és irányba vettük Kamaraerdőt..A túra startja,a Szoborpark melletti Rókales utcában volt,hála most annyira nem is "szabtuk" el,az odamenetelt..Odaérve,mindjárt dobtam egy hátast,hogy te Úr Isten,de jó sokan,és mennyi-mennyi vizsla..,de ez a vizsla túrán,már teljesen megszokott,és a szervező stáb is vérprofi..gördülékenyen megy az egész szervezés és túravezetés..

A parking platz után,kicsit dideregve indultunk útnak a start etaphoz,ahol gyorsanban regisztráltam egyet..

vizslatura.jpg

(fotó: Redenczki Attila)

és becserkésztük Tónit...

dsc08670.JPG

Igen-igen,mert Tóni is Vizsla túrázó lett,és ezt Zalán miatt külön köszönöm Neki,mert így rendszeresen túrázhatnak együtt..Zalánnak,Tóni nagy példakép,és nagyon inspiráló ember,amiért Szabival nem győzünk hálásak lenni.Hiszen egy autista gyereknek,rettentő fontos,a motiváció,és a jó munka,vagy feladat-teljesítés után a pozitív megerősítés,illetve Zalán esetében az a tény,hogy Tóninak segít ilyenkor túrázni,vezeti,és ez által,tanulja Zé azt is,hogy hogyan kell felelősségteljesen viselkedni,és segíteni,kooperálni..

Őszinte leszek,a mostani túrán,egy kicsit átvettem ezt a stafétát Zalántól,és nagy részben én kísértem Tónit,tekintettel a terepviszonyokra,és a túrázó emberek sokadalmára..Persze azért voltak szakaszok,ahol Zalán is részt vállalt a kísérésből..

Tíz óra után egy kicsivel,neki is vágtunk a rengetegnek,a nagy közös vizsla sétáltatásnak..A fotóval a rengeteg résztvevőt demonstrálom,és ez csak a mi kis III.csapatunk egy része volt..

dsc08672.JPG

Úgyhogy uccu neki rengeteg..

dsc08674.JPG

Per a Kamaraerdő nem a leglátványosabb turista célpont az országban,de változatos a terep,arra teljesen alkalmas,hogy jó nagyot mozogjon az emberfia..

A vasárnapi túra 6 km volt,100 m szintemelkedéssel..

vizsla_tura_01_17.jpg

(fotó: Szűcs Attila )

 A szervező csapat az útvonalat úgy tervezte,hogy a hideggel ne nagyon kelljen foglalkozzunk..volt benne rendesen felfelé...A tereppel nem volt gond,igaz Tónit egy párszor át kellett navigálnom a kidőlt fákon..egyébként,teljesen rendben volt az erdő..talajilag..Kunos kutya is élvezte,rettentő nagyot bandázott,és jó nagyot játszott a többi slepa fülűvel..Persze néha zengett tőlünk az erdő,hogy KUUUNOOOOS vissza.. :)

Szabinak is nagyon tetszett a túra,sőt össze is találkozott egy házaspárral akik egy kennel tesóval túráztak.Áldozóvölgyi-Drótos J alomból a Csipke hívónevű csajszival..

dsc08682.JPG

A túrán két pihenő pont volt,ahol egy kicsit szusszanhatott a csapat..Az első annyira nem is,de a második már megfogott,sőt mondtam is Szabinak,hogy ide azért a tavasszal majd jöjjünk vissza,de erre majd később kitérek..

Amúgy volt egy professzionális Őrsvezetőnk,Grenács Gyuri..

dsc08699.JPG

A mi kis őrsünk se volt piskóta,hisz Tóni az Országos KÉK túrán 58 nap alatt szaladt végig..Szabi volt a rend felelős.. :) :) Kunos a közkatona,Zalán meg a térképész,jó magam,meg a krónikás.. :) :) aki az összes képről hiányzik..

dsc08691.JPG

A rengeteg közepén,van egy nagy rét..ahol volt egy kicsi dzsembori....A vizslák,vizsláztak,a túrás népek,meg diskuráltak..

dsc08694.JPG

és akkor álljunk meg itt egy percre..

Azt tudtátok,hogy a Kamaraerdőben van egy nagyon jó kis tanösvény??Tényleg nagyon látványos,főleg aki gyerekekkel jár arra..Vissza is fogunk menni megnézni tüzetesebben..

http://www.turistamagazin.hu/kincseskamra-keznyujtasnyira-tanosveny-az-egykori-kiralyi-kamarasok-erdobirtokan.html?kezd=120

A link alatt a Turista Magazin cikke a tanösvényről..

A túránkon egy részét villámgyorsban bejártuk..

dsc08698.JPG

Tóninak meg magyarázgattam,hogy merre is járunk éppen..Egy jó bő óra alatt értünk fel a Vizsla túra végpontjára a Tétényi-fennsíkra..

dsc08700.JPG

Szumma szummárum,nagyon jót túráztunk..persze a blökivel az élen,meg amúgy is..kellemes volt a vasárnapi HATOS..Kipipáltunk újra egy nagyon jól sikerült Vizsla túrát...

Egyébként meg a III.csoportnak,EGY NAGY respekt,ugyanis észre sem vették,hogy csendben integrálnak..Zalánt és Tónit..Senkinek sem tűnt fel,hogy Zalán autista,és Tóni csak 30%-ot lát a világból..úgy túrázhattak,ahogy bárki más..EGYENÉRTÉKŰ EMBERKÉNT...

Köszönet érte a Vizsla túra csapatának... http://www.vizslatura.hu/

Persze az eb nevében is KÖSZÖNET a finom falatokért,és az ajándék nyakörvért,ha már Kunos gyerek volt a harmadik legfiatalabb vizsla..

dsc08632_1.JPG

Ez volt mára az Autizmus Live tudósítása a Vizsla túráról..

A következő februárban Királyréten,a Börzsöny szívében...Gyertek,gyertek..Megéri...

(ja és nem csak vizslásoknak!! )

süti beállítások módosítása