Tejleves..
2015. november 02. írta: Autizmus Live

Tejleves..

Négy nap ,babysitter,tejleves..

A szavakat csak kiemeltem mondatokból..de van jelentőségük és akár írhattam volna sokkal többet is,de nem fogok.

Érti,aki érti..Sokan nem fogják..Nem baj..

Egy dolgot sose fogok megérteni,hogy a tények és a háttér ismerete nélkül,miért kell megalázni egy embert..Nagyon megalázni,azért,mert egy kicsit más értékrend szerint kell éljen,a sors kegyetlen fricskája miatt..Másként kell éljen,másként kell gondoskodjon..

Tejleves..Igen tudjuk mit jelent..Mind a ketten. Ma is esszük,igen sűrűn...Csendben megjegyezném,hogy a kicsik,gasztroenterológiai betegségük miatt,ami az autizmushoz társul,tejlevest sem ehetnek.. sem kakaóval sem sehogy..

Zsíros kenyér csipetnyi megalázással! Jó mi?? Az élet furcsa fricskája ja...

Az élet kegyetlen fricskájával kell nap mint nap megküzdenünk..Jó poén ugye,amin élcelődni kell,viccelődni kell,felelős felnőtt embereknek..Jó poén a másikat röhögve a sárba taposni,holott,sokkal nemesebb cselekedet lenne segíteni..

Bocsánat a megfogalmazásért,de szemét dolognak tartom,a fogyatékkal élő gyerekeimen,és a férjemen,illetve rajtam poénkodni.. ( visszahalljuk,vissza,olyan emberektől,akiknek szemet szúr a megalázó,megtorló magatartás..)

Komolyan kérdezem,mit ártottak bárkinek is a gyerekeink,vagy mi?? Bántottunk e valaha valakit?? Soha......

Megmondom mi a baj...Generálódott egy helyzet,amit már nem lehet a szőnyeg alá söpörni..Generálódott egy helyzet,amit így vagy úgy,muszáj megoldani..Most az a legnagyobb bűnünk,hogy 28 nap alatt nem sikerült,meggyógyítani a gyermekeinket..éppen ezért problémává váltunk.Problémává,amit az empátiát nélkülöző emberek nem tudnak megoldani..Pusztán azért,mert nem tudnak mit kezdeni az autizmussal..vagy csak egyszerűen nem tudják mi az,és nem is akarnak tudomást venni róla..Az a baj,hogy ez nem szabályos kocka..hanem mondjuk hatszög,és az már nem fér bele a normális kerékvágásba..Ha meg nem fér bele,akkor az az ukáz,hogy ha a fene fenét eszik,akkor is kockát kell csinálni a hatszögből...Bármi áron..

Mondom bármi áron..A hátunk mögött,vagy nyíltan szembe alázva...

Gondoltuk,mind a ketten,hogy előbb vagy utóbb elkezdődik..Igen-igen elkezdődött...Itt és most jelzem,pusztán azért,hogy legyen leírva..Leírva,hogy megmaradjon...az,hogy jeleztem..

Tejleves....az jaaaaa...

Egyébként szeretem...csak úgy megjegyzem....

Tejleves.....

Jó sokat ettem,gyermekkoromban,és szoktam mostanában is,persze ha telik tejre..Mondjuk arra tán előbb,mint babysitterre..

Meg talán nem csak a blogból kellene megítélni minket,hanem eljönni hozzánk személyesen..és BESZÉLGETNI velünk..Beszélgetni,az életünkről,a múltunkról,a jelenünkről..a sorsunkról...a gyerekekről,az autizmusról,az életfelfogásunkról...

Olyan szívesen elvinném eme írás alanyait,a Szellő EGYMI szülőklubjába,csendes hallgatóságnak..Kíváncsi lennék arra,hogy el tudnának tölteni velünk szülőkkel,és a sorsainkkal egy fél órácskát..Mit válaszolnának a szakemberek (a két pszichológusunk) által feltett kérdésekre?? Esetleg arra,hogy hogy érzik ma magukat?? Hogy jól esett e a lelküknek poénkodni,egy olyan családon,olyan szülőkön,akik per a mi esetünkben autista gyerekeket nevelnek??Milyen érzés amúgy??? Olyan nagyfiús,sárba tiprósan büszke?? Olyan levegőben kézlehúzós yessss,hogy büszke vagyok arra,hogy ma is belerúghattam valakibe???

Egy hat és egy tíz éves gyerekbe,és az apjukba,meg az anyjukba???

Gyerekekbe,akiknek az a bűnük,hogy autisták,a szüleiknek meg az,hogy megpróbálják becsülettel,az életre nevelni ŐKET..

Ugyan már kérem.........Ugyan már....

Tejleves..az jaaaaa....

Tejleves,amit ismerünk,és a szánkban érzünk a párommal egyetemben,Tejleves az jaaaa...Mert ha ismerné az a valaki aki mondta,a blog tartalmat és a képeket,(a régi blogot is..) akkor olvasnia kellett volna a  múltamról,Nyergesről,amit láthatott volna saját szemével,persze ha észre vette volna a részleteket..Igen-igen a részleteket,és akkor rájött volna arra is,hogy mennyire aktuális a Tejleves...

és azt is olvasnia kellett volna,hogy manapság miért aktuális...az a Tejleves....hogy,hogyan jutottunk el a Tejlevesig...és miért...

Ja hogy az Autizmus.......................

Tejleves,Babysitter,Négy nap...soroljam tovább??????

Nem teszem...

Minek.....

Könnyű a hátam mögött szónokolni...de leülni velem beszélni,szemtől,szemben a gyerekekről,az Autizmusról,az már nem menne,le merem fogadni!( nur a témáról..nur..)..

Csak azért mert nem kocka,hanem hatszög a probléma....

Mert a mai Magyarországon,még mindig,teher és szőnyeg alá seperni való gond a fogyatékosság......

DE!!! Én nem szégyenlem magam,hogy írok róla.....

Gond?????????????

levi7.jpg

 

süti beállítások módosítása