Vándorló..( Pilisborosjenő körzet )
2015. október 24. írta: Autizmus Live

Vándorló..( Pilisborosjenő körzet )

Budapesttől egyáltalán nincs messze,tulajdonképpen a Pilis kapuja Pilisborosjenő körzete..Itt és össze a Budai-hegység és a Pilis..Jobban mondva egy medence választja el egymástól a két hegységet.Ma ezt a medencét vettük célba,méghozzá a Kevélyek felőli oldalát..megspékelve a Köves-bérccel.Nekünk 8,vagyis a házunk előtti parkolótól,nyolc kilométerre van a túra beszállója..

Tehát: a Vándorló célkeresztjében..Pilisborosjenő-Kálvária-Teve szikla-Egri vár másolat-Kerekes-hegy-Köves-bérc-Pilisborosjenő Táv : 7,5 km Szint: max + 80 m

Abszolút gyermekbarát,könnyen járható,még autista gyerkőccel is.Sőt igazi interaktív környezet és történelem óra..

Autóval: Pilisborosjenő buszforduló utáni parkoló, ( a KÉK beszálló egy utcával lejjebb ) Busszal: az Árpád híd pesti hídfőjétől a 840-es Volán járattal Pilisborosjenő buszforduló,onnan kb 350 méter séta egyenesen a kezdőpontig..Könnyű megismerni,a parkolóban Büfé üzemel.

No mi nem ott kezdtünk,hanem egy utcával lentebb mert meg akartuk nézni a falu melletti legelőn legelésző lovakat,és a Kálváriát,illetve Zé,mindenképpen a KÉK-en akart kezdeni..

Bedi és Zalán ezt a képet Tóni miatt kérte,hogy evvel üzenjenek Neki,hogy a mai napig szeretettel és hálával gondolnak rá,hogy túratársnak fogadta Őket a KÉK-en.

dsc07543.JPG

 A Kálvária domb..

dsc07549.JPG

A legelésző patás...

dsc07642.JPG

Zalán volt a felesős túravezető ma,már profi módon bánik a térképpel..

dsc07557.JPG

A csapat meg szorgalmasan követte..

dsc07558.JPG

Levente ma tréfarépát evett,nagy derültségünkre..

dsc07553_1.JPG

 Lassan elértük a Teve sziklát..

dsc07567_1.JPG

..és tovább vándoroltunk az Egri vár másolatához..

dsc07573.JPG

 Majd bevettük azt..

dsc07577.JPG

Sajnos nekünk egy kicsit sokan voltak,ma rengetegen kirándultak arra,Leventének ez nem nagyon tetszett,ezért gyorsan bevettük a bástyát is..

dsc07590.JPG

Ahonnan pazar kilátás nyílt a környékre..

dsc07594.JPG

Persze Lecsóka tovább bohóckodott,átbillenve a sokadalom okozta frusztrációján..

dsc07604.JPG

Mellettük,Apja és Zalán vadászó sólymokat nézett..és persze az úrfinak interaktív környezet órában volt része,no meg egy kicsit tanulta a történelmet is..

dsc07603.JPG

Lassan elbúcsúztunk a vártól..

dsc07572.JPG

..és tovább vándoroltunk a medencében..

dsc07566.JPG

A Kerek-hegyet elérve,visszafordultunk,és a kerékpáros KÉK-en,no meg a gyalogoson,túráztunk vissza a Teve-sziklához.

dsc07624.JPG

Ahol Zé szelfie-zett egyet. (Sűrűn gondolva Tóni barátjára..)

dsc07627.JPG

No meg mi is,vagy tizen-sokadszorra.. :)

dsc07634.JPG

Egy kis napfürdőzés után,még másfél kilométert gyalogolva befejeztük a mai túrát..

Kicsit feltöltődtem,kicsit mosolyogtam,örültem Levente vidámságának..Kicsit kiszakadtunk,hisz a csütörtökön jó nagy pofont kaptam,ami nem esik jól,még most se..Nagyon nagy érvágás,de valahogy menni kell tovább,mindig menni menni,még akkor is ha a földet kell nézzük.Köszönöm nektek,tényleg,nagyon köszönöm,hogy mellettünk vagytok..Ígérem ma már megpróbálok aludni is valamennyit..Bár még át kell számoljam a háztartási könyvet,hogy hol tudok még szorítani..mert tíz napot kell túlélni még..Nem lesz könnyű..

Life go on,: májkrémes zsemle és bodzaszörp,mosolygó gyerekek,és napsütés,színpompás erdő,és jó levegő..Mi kell még?????

Szumma: Jó kis nap volt na...

..Persze erre mi történik??Hazaérünk,és a legnagyobb bejelentette,hogy ha ma a húga ment a zöldbe,holnap meg ő szeretne..Muszáj lesz,mert Dani öt azaz 5 kerek éve nem mondott ilyet...Töröm is a fejem..lehet elvisszük a Szurdokba,az is csak 15 km ide..(Pilisszentkereszt alatt) vagy a Holdvilág-árok sincs annyira messze,a beszálló pont 13 km..De a Kőhegyen is gondolkozom..Húúú ezt nem szabad kihagynom,hogy az aspi ki mer merészkedni a természetbe...ez még a fehér hollónál is ritkább alkalom...

Ajjaj...nézek is mint Rozi a moziban...

Ez volt mára az Autizmus Live..túra blokkja...Köszönöm,hogy olvastatok......

süti beállítások módosítása