Na most akkor?
2020. április 14. írta: Autizmus Live

Na most akkor?

Kezdem egy idézettel Erdős Virágtól.

"na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen......."  ( Na most akkor.)

Na most akkor nem fogok kesztyűs kézzel bánni a szavaimmal, és virágnyelven szólni, ahogy az előző bejegyzésemben tettem.Na most akkor fel is tehetem magamnak a kérdést, hogy hogyan is vagyok ma éppen??

Hogyan?? Őszintén?? : Nyomorultul..

Mondjátok meg őszintén, de nagyon őszintén, hogy a jelen helyzetben, hogyan lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel,??Az az anya, aki napközben mind e mellett dolgozik..délután meg a családját menedzselni próbálkozik, kőbevésett szabályok közt lavírozva..

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel, akire rászakadt a digitális oktatás, és közben jórészt eszköztelen próbál boldogulni ebben a helyzetben??

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel,segítség nélkül, üres pénztárcával, tartalékok nélkül, mezítelen fenékkel??

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel, rendszerszintű megoldások nélkül, mert minden más fontosabb jelen, mint három kissé MÁS gyerek.

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel, akiket az út szélén hagyott a rendszer, pont azért, mert a rendszer számára a MÁS gyerek semmilyen értéket nem képvisel...

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel, akinek csak ígérnek, hogy majd egyszer szebb lesz sorod meglásd, azután meg a sárba döngölik..

Mondjátok meg, hogy lehet egy magyar anya, két SNI-s és egy BTMN-es gyerekkel?????Na most akkor????

Na most akkor mondom én MI VAN!  BAJ....

Baj..Baj és nem kicsi...Járványhelyzet szülte baj...Az élethelyzet szülte baj..A bezártság szülte baj.. Az oktatás hányavetisége szülte baj..( nem a Tanár...hanem annak feljebbvalója,az iskolán kívüli..) A magamra utaltság szülte baj.. A mentális ezerfelé szakadás szülte baj..A pénztelenség szülte baj..A szegénység szülte baj..Az AUTIZMUS szülte baj...A leterheltség szülte baj..A felhúzott szabályok szülte baj..mert mindenki csak áthágja, a Te vagy a Te vagy az én kontómra, a gyerekeim kontójára..

Na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen?? Mert itt éppen Nekem nagyon ELEGEM !!

Elegem igen..

Néz csak körbe...Milyen világ ez,a négy fal közé zárt panel nyomor?? Milyen világ ez a börtön, amiben jóformán csak vegetálni lehet, levegőt venni nem....

Nézz csak körbe... Milyen világ ez,egymásra utalt AUTIZMUS magányba zárva??

Nézz csak körbe, nézd csak nyomorultságunk, és hallgasd nap mint nap, a keserű hangokkal teli kiborulást, közben a tehetetlen dühöd fojtsd vissza magadban, mert neked mosolyogni kell, motiválni kell, hogy van és lesz tovább, hogy ez még nem a mocsár legalja, pedig jól tudod, hogy igen..

Nézz csak körbe..elhiszed belefáradtam??

Bele én, az örökös harcba, az ígéretekbe, a pénztelenségbe, az nulla-huszonnégy éberségbe,felügyeletbe, ápolásba, az AUTIZMUS ránk rótta terheibe, abba, hogy mindenki csak szét tárja kezeit..

Igen van egy pont, ahol már én sem tudom megoldani, legyen bármekkora rutin mögöttem.. Van az a pont, amikor azt kell mondjam, hogy itt állj és nincs tovább..Mert van az a pont amikor lemerül az elem..és fáj minden mozdulat..

Szóval ezt nem lehet pihenés nélkül,az egészséget tekintve büntetlenül...Nem lehet állandóan,a nap huszonnégy órájában, egy perc megállás nélkül, tanítani, fejleszteni, etetni, itatni, gyógyítani, nyugtatni, kiborulást kezelni, pszichológusnak - pszichiáternek lenni, gyógytornásznak, takarítónőnek, dietetikusnak, gyógyszerésznek, orvosnak lenni, tanító, tanár, egyetemi oktató látszatát kelteni..Szakácsnak, konyhalánynak, fekete-mosogatónak lenni, varrónőnek, öltöztetőnek díjbirkózónak, erőművésznek, súlyemelőnek, mindeközben atlétának is mutatkozni..

Van az a pont, amikor a hullámok összecsapnak..

Van az a pont amikor a szabályok már nem tartanak...

Van az a pont, amikor üvöltenék, hogy LEVEGŐT !!! Könyörgöm had menjek ki egy órányit a zöldbe, mert el fog vinni az a rozoga szívem....

Mondjátok meg nagyokosok most hogyan???

Itt hagytatok minket SNI-s gyerekeket nevelő szülőket hasra esve az árokban.. Mert a rátok ruházott hatalom által csak azt skandáljátok, hogy OLDJÁTOK MEG AHOGY TUDJÁTOK.. Ja hogy belehaltok?? Az nem számít...Ja hogy a gyerekeitek belehalnak?? Az sem számít...Ja hogy a szüleitek belehalnak? Az meg aztán egyáltalán nem számít...Haszontalanok vagytok mind.............Mondjátok...Esélyt sem adtok..Sem az életre, sem a boldogulásra..

PEDIG MI IS EMBEREK vagyunk.. Lehet más értékrendek szerint, lehet máshogy nézve a világra..de EMBEREK vagyunk...jogunk van élni....a gyerekeinknek JOGUK van ÉLNI, TANULNI...LÉTEZNI, emberhez méltó módon....

"na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen......."  ( Na most akkor.)

Itt hagytatok engem is, és én ebbe minden nap belehalok.........

Pont így érzem magam....Nyomorultul...Levente sorsával kapcsolatban, az Autizmussal kapcsolatban, a Családom jövőjével kapcsolatban, az anyagi helyzetünkkel kapcsolatban..a többi gyerekem napi boldogulásával kapcsolatban..az életemmel kapcsolatban SNI-s gyerekeket nevelő Anyaként...

dsc_3523_2.JPG

Köszönöm hogy elolvastad, köszönöm, ha hírét viszed, és azt is nagyon köszönöm, hogyha támogatsz vagy segítesz minket..

Még valami......... olvasd el ezt is....

Erdős Virág : Na most akkor

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

ki legeljen penne ágyon rozmaringos mellfilét
ki pecázza kukából a halolajos kiflijét

ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét
ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet
kinek kelljen beszerezni tüdőszűrő-leletet

ki kerüljön révületbe Jézus urunk szavától
ki keljen ki magából egy utastársa szagától

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját
ki átkozza el a saját sose látott anyuját

kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira
ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány
kinek jusson másfél bála angol-pólya-adomány

kinek bocskor rámás csizma cifra mente kacagány
kinek jusson mér' is jutna szar se jusson ha cigány

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

kinek legyen tiszta sor hogy haladás vagy haza
kinek legyen úgy hogy többé ne mehessen haza

kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka
kit viszont a vácrátóti köztemető árka

na most akkor mondjátok meg nagyokosok mi legyen
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen

kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén
Budafokon Budaligeten és Mátra-terenyén
Békésbe' és Hevesbe'
s ki menjen a levesbe.

süti beállítások módosítása