Hogy is van ez?
2020. szeptember 01. írta: Autizmus Live

Hogy is van ez?

Hey hóóóó, itt a szeptember elseje, és az az igazság, hogy ezt most egyáltalán nem vártam. Rég írtam, sorry bocsi, meg, minden, de ez a nyár, nem volt az én nyaram. Szó szerint végigdolgoztam, úgy ahogy van, kivéve azt a június végi hat napot, mikor is megpróbáltunk valami családi nyaralás félét összehozni a ország dél-nyugati szegletében, amikor is többet menekültünk a szállásról el, mintsem pihentünk volna. Lapozzunk, mert őszinte leszek, nem szívesen emlékezem. Jó persze volt egy-két csodálatos emlékbe vésett pillanat,de azt hiszem arra a szállásra soha többet..

Belefáradtam ebbe a nyárba, munka, haza, itthon fejlesztés, mert Levente mellett az élet egy pillanatra sem állhat meg, majd mozgás, de mozgás mindenkinek,ki-ki fogott egy pórázt, és vitte a kutyákat a szélrózsa minden irányába, hogy a minimum napi tízezer lépés meglegyen..Mert ugye kimozdulni csak ki kell..

Nagyon sajnáltam a gyerekeket ezért a nyárért, de sajnos nem volt táborokra,anyagi lehetőségünk, jobban mondva Zalánnak, az egy hét Lovas bejárós Csobánkán, de az már a jövőjébe fektetett munka,mert Zalán a majdani hivatásában, a lovat, társként, és munkaeszközként szeretné maga mellett, ami dicséretes, és nagyon jó referencia, ha jól tud lovagolni, mire elvégzi az Erdészeti Technikumot Piliscsabán..

Ja hát igen, most veszek egy nagy levegőt, és...itt ülök a gép előtt, verem a klaviatúrát, leírom a gondolataim, van rá három óra laufom, amíg útba indulok majd az EGYMI-be Leventéért..Igen veszek egy nagy levegőt, és mondom..

Nagyon nem vagyok jól ettől az iskolakezdéstől, főleg az utóbbi hetek adatait nézve, és a káosz kormány intézkedéseit, csak kapkodom a fejem a protokollok olvasása közben,hiszen három gyerekét kell tudjam,még akkor is ha a legnagyobb egyetemista. Mondjuk teszem hozzá Betti járt a legjobban, vagy a francokat, vagy inkább nem is tudom, mert a Dékán úgy döntött, hogy az ELTE TTK bezár és csak a szakmai, labor és terep-gyakorlatokat engedi személyesen, magyarul Betti lány nyakába szakadt megint ez a digitális izé, úgy ahogy van. Terep-gyakorlata lesz kéthetente, illetve most rohangál a szakmai gyakorlati hely okán és bízik benne, hogy az a hajó jó szelet fog, és nem fogja elbukni az egész egyetemi évet, mint egy felet már sikerült a tavaszi COVID anomália miatt..

Szóval itt ülök, és nagy levegő, mert már nagyon elegem van ebből a káoszból, ami az iskolai ténykedést illeti a gyerekek kapcsán, a COVID járvány ügyén. Olvasva és szörfölve az interneten, szakértőket, tanárokat hallgatva közben, nem kevés tenni való lesz megint a szülőkre tolva, már MEGINT ! Komolyan mondom, már ráz a hideg. Én nem vagyok járvány tagadó és betartok amit csak lehet, a gyerekeimnek megtanítottam mindent a megelőzéssel kapcsolatban, DE !

Elegem van a franc egye meg, nem kicsit, nagyon..Elegem mert én teljesen más oldalról nézem a dolgokat mint az átlagember, Levente okán, aki tíz éves, fogyatékossággal élő AUTISTA.. A helyzet, már ez a mostani is speciális, és a gyereke is speciális nevelési igényű. Csessze meg, egy hete keresek, de sehol nem találok, rájuk húzott SNI-s protokollt, mert ugye valljuk be az Ő esetük egyéni, és nagyon más, és összességében, ez megint jól elfelejtődött..

Szóval nem csak az enyémnek, de sok más autista társának, baj van az immunrendszerével, ilyen-olyan anomáliák miatt. Vegyük az én fiam.. Autista, szélsőségesen szelektíven eszik, refluxos, allergiás (pollen), magyarul annyira nem oké az az immunrendszer, bárhogy is próbáljuk erősíteni. Kicsi kora óra, hála annak a magasságosnak, akik évek óta olvasnak tudják, hogy minden fityfenét, vírust és bár-akármit, hazahoz az iskolai közösségből. Kábé két hét iskola, és kábé két hét itthon, mint a sinus görbe úgy hullámzik az egészsége az egész tanévben. Ez még nem is lenne gond, vagyis dehogy nem, mert a munkahelyemen rengetegszer a gyerek betegségei miatt a kollégáim és a főnökeim ferde szemmel néznek, próbálom Home Office által kiváltani és menteni a menthetőt, de ez sose kellemes, amikor két orrszívás közben, és a gyerek ápolása közben, távban végzem a munkám, mert az nem ugyan az, mint amikor nem kell a gyerekre is koncentrálnom. Csendben megjegyzem ha már Home Oficce, hogy én a COVID tavaszi etapját pont így dolgoztam végig és a végén komolyan idegösszeomlás közeli állapotba kerültem. Frankón depressziós tüneteim voltak, a fejem böngészője vagy tizenötfelé dolgozott, és voltak napok amikor összehánytam magam a stressztől. A vérnyomásom még jobban elszállt és összerezzentem azonnal az iskolai emailok kapcsán..

Ekézhetném az EGYMI rendszert persze, ráadásul jogosan, mert Levente fiam, március 15.-e óta, egy percnyi állami fejlesztésben sem részesül, holott kötelezően elő van írva a Bizottsági Határozatában, hogy X óraszámban fejleszteni kell..és pont. Ez törvény és nincs apelláta..Ehhez képest, egyáltalán nem kapott fejlesztést távban, digitálisan,holott volt amit meg lehetett volna oldani. De hát a hozzáállás, hozza a jelen trendi társadalmi hozzáállást, ja kérem, az csak egy AUTISTA, nem kell túlgörcsölni..Evvel csak az a bajom, hogy az az autista is egy hús vér ember..Ja hogy akkor fejlesszem magán??? Meg is tettük, és jelentem fel is éltük az összes tartalékunk, fizetésünk, és rohadtul nagy gond volt -a mai - Budapesti közlekedési bérletem megvétele,mert evvel nullára írtam a családi költségvetést, és lózungom sincs mi a francból veszek Levente számára immunerősítőt délután,amiből kifogytam..Igen, sajnos a bérlet a számomra szükségeltetik, mert nem csak Leventével tömeg-közlekedem.

Igen egész nyáron fejlesztettük, Leventét is és Zalánt is, mert ugye azért, mert miután ismerjük a hátterét jó sokan, nála sem állhat le csak úgy minden, és a lovaglás a számára is telitalálat..és jelen a legjobb ami komplexen fejlesztheti. Nem csak én mondom, hanem a szakember ismerőseim is..Mert ugye ma valljuk be gyökerestől változik meg az élete, a Technikumba lépéssel..Ez itt már teljesen mankó mentes pálya lesz és a gyerek számára dupla annyi energia belefektetése abba, hogy meg is állja a helyét. Bízunk benne Szabolccsal, hogy meg fogja és minden de minden erőnkkel és azon túl is támogatni fogjuk a célja elérésében,hiszen a jövője és annak kimenetele a tét.. ( Zárójelben jegyzem meg: Kérlek segítsetek nekem szponzort találni a lovagláshoz, mert augusztus egytől, duplára emelkedett az ára, és bizonyítottan fejlesztő hatású, nem csak Zalán, de Levente számára is..Óriási köszönet, ha tudnátok benne segíteni...)

Visszakanyarodva a jelen Covid káoszához és az iskolakezdéshez..Franc egye meg elegem van..de nagyon..Mi nem vagyunk egy nagy keresetű család, három gyerekkel, lavírozunk pengeélen,hónapról hónapra. A nyár eleje óta,már nem is tudtuk nullára kihozni a családi büdzsét, jócskán mínuszban zártunk. Ez az augusztus felért szó szerint egy rémdrámával, bárhogy is pakolgattunk hónapról hónapra, az iskolakezdés zsebbe..Úgy hogy a legolcsóbb "madarastecsós" márkájú füzeteket és iskolai eszközöket vettük meg a kisebbeknek, se úsztuk meg olcsón..Tudom, beiskolázási segély..A cégünknél nincs, az önkormányzati meg folyamatban..

De nem is ez a legnagyobb probléma, hanem maga a rendszer okozta káosz..

Protokoll, szabályok...és már mondom is, hogy helló szia szevasz..Tessék már mondani, ki is fizeti a révészt???

Már előre borítékolom, hogy a legkisebb egy hét múlva taknyos lesz..mert hazahozza, mert elkapja, mert minden közösségnek meg van a maga rhino vírusa, és sorolhatnám..Kitiltják, mert tíz napra ki kell, ez a jelen protokoll..A gatyámat kifizetve a gyógyszertári körítésre, kikezelem, mert mondjuk nem Covid, hanem Rhino és talán nem kerül kórházba, de persze közben remegek mint az állat, hogy nehogy lejjebb húzódjon a nátha..és átmenjen köhögésbe...Na csak hogy..ahhoz, hogy visszamenjen közösségbe, kettő darab negatív Covid teszt kell, 30.500 ft-ért illetve az illetékért alsó hangon per teszt, per darab.. A két teszt 66 ezer jó magyar forint, meg még egy kicsi.. Ugyan ez a helyzet, ha nem lesz náthás ugyan, mert jól bírja, de kontakt személlyé válik és nem lehet iskolába vinni, mert megfigyelni kell, hogy van e Covid, avagy nincs.. A vége ennek a mutatványnak is 66 ezer forintban mérve..Vagy ha esetleg a másik iskolába járó lesz kontakt, avagy csak náthás, mert ugye a szeptemberi hőingás miatt per időjárás, vastagon benne van a pakliban, meg hát ugye a tömeg-közlekedés.

És akkor most felteszem a kérdést.. Ki is fizeti a révészt???

HOGY IS VAN EZ??????

A káosz kormány szerint, az aki kéri..Magyarul a szülő..és itt gurult el most a gyógyszerem.....Jó messzire...

Hogy az istenbe is van ez??? Mondjuk ha kontakt, avagy ha náthás és kitiltják az iskolából, neadj elkapja utazás közben, akkor mi szülők fizetjük ezt a révészt is..Tessék már mondani miből..???

Most mondjam azt, hogy a nincsből,nincs??

Nem elég az összes, iskolakezdés körüli anomália, amivel lehetetlen helyzetbe hozták az iskolákat és a szülőket, most a vámot, meg a révészt is, velünk szülőkkel fizettetik ki??

MÁR NINCS MIT LEHÚZNI RÓLUNK!

Szóval én nem tudok, csak úgy és hirtelen előhúzni a mellényzsebből hatvanhatezret, neadj annak kétszeresét..Egyszerűen nincs annyink..Nincs is dupla hatvanhatezer a havi fizetésem..

Két napja kutatok az interneten, hogy találok e erről valami szabályzást,de nincs sehol..Mondom sehol, magyarul fizess magad..Csináld magad, és úgy egyébként meg dögölj meg, és akkor le is van tudva az összes gond...

De tovább megyek..Például ha az autista fiamat kell PCR tesztelni,találok e olyan orvost, vagy személyzetet aki azt gördülékenyen le is veszi??? Még az elsőt csak, csak, a meglepetés erejével, de a teszt kellemetlen mivolta miatt a másodikat?? Nincs az a ménesnyi ló, aki egy kellemetlen emlék után, per például az én fiamat, újra tudná tesztelni..az autizmusából kifolyólag..És ha nem tudom másodszorra tesztre vinni, mert nem hajlandó?? Mert fáj és fél?? És én akárhogy támogathatom vizuálisan, azért egy egészségügyi személyzet előtt történő kiborulás a félsz miatt, nagy visszafordító ám..Mondjuk erre esetleg gondolt valaki?? Vagy megint az a trend, hogy áááá ez csak egy fogyatékos, és legyintve tovább áll az emberfia???

Nem elég a napi stressz egy autista gyerek mellett, persze még fejeljük meg evvel is, mert a káosz rendszer, tényleg csak lenézően röhög a markába..

Jó persze, most lehet avval jönni, hogy tessék otthon ápolni, meg jobb ha az a gyerek magántanuló, meg ilyenek..Na azt azért megjegyezném, hogy mind a magántanulóságnak, mind az otthonápolásnak is meg vannak ám a maga kritériumai.Nálunk még esetleg lehetne is, bár az egyedi-tanrendbe a Bizottság kötne bele, illetve azt azért ne feledjük, hogy az egyedi-tanrendes gyereket is fejlesztésre, mérésre és vizsgára kell hordani, szóval az nem úgy van ám, hogy anyuka, vagy apuka csak és kizárólag a négy fal között tanul a gyerekkel. Ez marha nagy tévedés...Csak éppen erre senki sem gondol, vagyis úgy szépen elsikkad...

Szumma elegem van, úgy ahogy van...Nem elég, hogy az iskolák miatt stresszelek, hogy Leventének menni fog e az idei pálya, Zalánnak sikerül e a beilleszkedés, para az egész Covid és iskolahelyzet protokollostól, mert ugye legyünk üdvözölve káoszföldön,és para a nincs, mert ugye tök üres büdzséből, nem lehet a világot megváltani..

HILFE....kérlek szépen mentsetek ki minket innen??

Ez volt az Autizmus Live mára pont úgy mint ahogy egy víz alól kinyúló fuldokló elmondaná..Vagy mint Anyám...Nincs vész "kismaris", csak átmeneti rezgés-zavar.. Köszönöm, hogy olvastatok, azt meg még jobban, ha a tartalmon egy kicsit eltöprengtek..Azt meg súlyozottan megköszönöm, ha van módotok valahogy támogatni..

sikaros_1.jpg

süti beállítások módosítása