Fenyőillat, fenyőünnep..nagy levegő..
2019. november 30. írta: Autizmus Live

Fenyőillat, fenyőünnep..nagy levegő..

Nagy levegő, nagy levegő ilyenkor mindig és csíz keserű csíz...Valahogy el kell mondanom..Idén súlyozottan..mert ez nem az az év megint..Amikor azt hiszed kicsit könnyebb, kicsi jobb, kicsit nyugodtabb lehetsz, akkor beüt, becsap, megfojt az év harmadik-negyedik negyede..és szertefoszlik minden úgy ahogy van..Kenyérharc elölről..

Belefáradtam..Idén nagyon,nagyon de nagyon..Kemény tétekkel tűzdelt év tizenegy hónapja van a hátam mögött,mindig megpróbáltam helytállni a legjobb tudásom szerint.Jó sok minden történt,ez tény..Jó és rossz..Zalánnal és Danival nagyot mentünk ez tény,bár Zalánnal kapcsolatban az örömbe üröm is vegyül..Kizsigerel éppen a panel penész okozta allergia rendbehozatala,felemésztette teljesen év végére az anyagi lehetőségeink..de olyan szinten, hogy gond a napi betevő..csak túl élünk, mert Zalán egészsége a legfontosabb, ahogy Leventéé is. Betti küzd az egyetemmel, sokszor éreztetik vele, hogy SNI-s és lelkileg eléggé megterheli..Leventének nagyon rossz éve volt, és van,amikor azt hiszem, hogy na most végre jobb az iskolai helyzet,talán pozitívan beindul a folyamat, akkor megint egy pillanat alatt darabjaira hullik az egész,úgy ahogy van..Tegnap elég volt hozzá egy mondat..Úgyhogy most megint nagy levegő..asztalra csapás,..a végtelenbe és tovább..Tanulunk vele itthon délutánonként, jár hozzá fejlesztő, nem jó szántunkból, hanem azért,mert sürgetően behozandó az iskolai osztályfokhoz képesti lemaradás,amit az iskola okozott, erről írtam itt a blogban jó pár bejegyzést..Pluszban oldani kell szakpszichológusi ukázra Leventénél a stresszt..heti rendszerességgel,természetesen ezt is saját zsebre..Hála annak a magasságosnak, vagy aki helyette van,a Csobánkai lovaglás abszolút oldja a hangulati feszességet.

Csendben megjegyzem, az az oktatási rendszert nézve pokoli módon siralmas,főleg egy fejlesztő szegregált rendszerre vonatkoztatva, hogy amit felépítünk, rengeteg munkával itthon Levivel kapcsolatban, az az iskolás délelőttökön,atomjaira porlad..Jelen mindent de mindent nekünk kell kijavítani, és ha szólni merünk, hogy helló, a gyerek szintje nem a foglalkoztató fokozat, hanem a normál tanmenetű speciális, akkor még minket állítanak pengeélre, mutogattatnak ránk újjal, hogy mi az, hogy szólni mert..Mi az, hogy kinyitotta a száját? Örüljön, hogy van hol eltöltenie az idejét a gyerekének..De csessze meg az az iskola..ott tanulni kéne nem?? Még akkor is ha speciális szemlélettel..Jelen fizethetem azt magán, amit az iskolának kellene nyújtania..A tudás megszerzését..Persze amúgy tanítom én, de nem tudok mindent..Pedig ez a rendszer elvárja, hogy a szülő legyen a mindenes, az ingyen cseléd..Old meg ahogy akarod szindróma, de ha iskolába hozod, nehogy teher legyen....nehogy probléma legyen...

Idén Zalán allergiájának, és Levente fejlesztésének nagyon nagy ára volt és van..Romokban az idáig felépült egzisztenciánk..Túlélünk, szégyen avagy nem szégyen de ez van..

Válságstáb minden hónapban..már tépem a hajam előre,a karácsonyi kívánságok hallatán..

Húztam egy éles vonalat, hogy elég..Nincs értsétek meg..Gyertek ide..számoljuk ki..Itt a mérleg..Ennyi a bevétel..és ennyi a kiadás...Na melyik a több?? Jó a súlyozott dolgok a kötelező kiadások,nincs mese és punktum!!..A lakás rezsi, a napi betevő,a havi gyógyszerek,a bérletek a munkába-járáshoz, Zalán immunterápiája, Levente terápiája és fejlesztése..Ja hogy ez több mint a bevétel?? Na látjátok..és még egy pár zoknit se írtunk hozzá..Értitek??Uhh,és még mennyi mindent nem..Na értitek már, hogy miért küzdünk meg miden egyes áldott nappal?? Miért csak túlélünk..Zalán, te is tudod, hogy nagyon fontos, hogy meggyógyulj, és az öcsédnek is fontos, hogy fejlődjön..

Jó én tudom, hogy egyszer van egy évben karácsony, nálunk sosem szólt pénzről és a pompáról..Inkább az együtt eltöltött időről és élményekről..

Nagy levegő..Mit szeretnétek??

Levente: Kismarost..Semmi mást,csak Kismarost....(a téli négy és fél napot, a csendes hegyoldalban)..meg Fénytrolit..egy menetet..

Kismarost,ahová mehetnénk idén is..de nem tudtam kifizetni a foglalás értékét csak egyharmad részben..Levente október óta itthon Kismarosért dolgozik,az ösztönzi..számolja vissza a napokat,nekem meg egyre nagyobb gombóc lesz miatta a torkomban..és egyre kevesebb időm..

Nem tudom,hogy fogom valóra váltani..Közben jól tudom, hogy szilveszter éjjel, ha nem tudunk elmenni a csendbe,Marosra, akkor egész éjjel valahol messze Békásmegyertől a kocsiban vészeljük át az éjjelt reggelig Leventével,-volt már rá többször példa- mert egy szenzorosan hangérzékeny gyereknek elviselhetetlen kín,a petárdák milliói által okozott hadszíntér a panelek között..

Prezentálom: Körülbelül olyan érzés, mintha közvetlenül egy hangosan a betont felbontó légkalapács mellett állnál közvetlenül egész éjjel..minden zajvédelmet nélkülözve..Fizikai fájdalmat okozó hanghatásban.

Zalán: Meleg téli kabátot újat ,bakancsot.. két könyvet, új fóliát a telefonra, és megjavított távszabályzót a TV-jéhez..meg Kismarost...a Börzsönnyel együtt....

Betti: Tulajdonképen a tények ismeretében semmit..Jobban mondva egy autóvillamossági szerelőt, hogy megmondja végre, hogy a kis Fordnak mi baja lehet, és megoldást adna az autó elektromos problémájára, amiért most használhatatlan, és nem tudja segíteni vele Levente iskolába és fejlesztésre vitelét. (Meg négy téli gumit..mert arra nincs egyáltalán keret..)

Mi szülők: Nyugalmat,szeretetet,csendességet illetve egy kis én-időt,magunkra (nagyon elfáradtunk)..és azt, hogy meg tudjuk adni a gyerekeinknek azt amit szeretnének.

Fenyőillat, Fenyőünnep,Karácsony....Nagy levegő...Jó lenne....................... Lapozzunk..

dsc_2322.JPG

Ez volt mára az Autizmus Live..Köszönöm, hogy olvastatok..

A bejegyzés egy család életéről szól, ahol autista gyerekeket nevelnek. A bejegyzés, nem sért semmilyen közösségi irányelvet..

süti beállítások módosítása