Kenguru
2018. február 16. írta: Autizmus Live

Kenguru

Engem abból a fából faragtak,vagyis az a típusú ember volnék,hogy sokszor bizony odamondom az igazat nyíltan.Tudom sokaknak nem tetszik,de fájjon annak az igazság,akinek fájnia kell,és legyen annak lelkiismeret furdalása,akinek nem kevés vaj van a füle mögött.

Nem írok neveket,bár tehetném,nem írok várost,sem céget,sem semmit,csak pusztán virágnyelven fogalmazok,a párommal kapcsolatban.

Élő létező,gondolkodó EMBEREK vagyunk,akiket még EMBERBŐL faragtak,nem ganéságból. Velejéig utáljuk a pletykákat,városi legendákat,bélyegeket,másra mutogatást.Velejéig utáljuk azokat az "embereket" akik ezt teszik velünk,főleg úgy,hogy nem látnak bele az életünkbe,a napi harcainkba,semminkbe sem,de tovább megyek,nem is ismernek minket,mégis osztják rólunk az igét..Csoportokban,fórumokban,és egymás között is.A LIVE miatt,az autizmus miatt,és azért,mert az előbb leírt kondíciókkal próbálunk életben maradni,és bebizonyítani azt,hogy fogyatékossággal élő gyerekekkel is lehet teljes életet élni.Igaz kicsit máshogy és más felfogásban,de lehet.Sokan szidalmaznak a hátam mögött,hogy mi az,hogy meg merem mutatni és le merem írni,inkább szégyen,mint mutogatni való...Ez a hely és ez a világ most nem arról szól,hogy tabu témákkal ki lehessen tárulkozni,gondolja ezt nagyon sok ember.

Én nem így gondolkozom.Kilógok igen,nem tagadom.

Egy ideig csendben tűrtem,nyeltem,fizettem..megfizettem,azt is vastagon amit nem nekem kellett volna,hanem másnak. De!..egy jó éve megráztam magam és azt mondtam ELÉG volt. Elég volt a sok hazugságból,ámításból,pletykából,mutogatásból,bélyegből.Ja és a jelzőkből az autizmussal kapcsolatban,és nem csak avval kapcsolatban..

Ma már úgy élek,hogy megyek az utamon, döntök és közlök..Közlök szóban,közlök írásban,akkor is,ha ez néhány "embernek" okoz pár kellemetlen éjszakát. Közlök igazságot,elmondom a valót. Ja hogy túl nagy gáz?? Hát nekem is az,amit meg kell éljek nap mint nap a gerinctelen,kis embereken nyerészkedők,a mutogatók taposók,megalázók,könyöklő "emberek" sokasága által.

ELÉG VOLT! Tényleg van egy határ...

Megosztottam egy álláskeresést a párommal kapcsolatosan facebookon. Problem?? Szerintem nem. Benne volt az igazság,na jó az igazságnak csak az ezrednyi része,mert ha elmondtam volna a teljeset,azt gondolom,abból lett volna az igazi nagy háború.

Megosztottam egy képet, no igen és azt,hogy becsületes,korrekt munkát keres a férjem,korrekt vállalkozót,céget,aki nem veri át,akinél a pénz a munkabér törvényes szentírás papíron leírva is,és nem kell könyörögni érte havonta.Olyat aki számlára utal és nem minden elszámolás nélkül üres borítékba rak,papír nélkül.Olyat,aki becsületesen átlátható módon havonta elszámolja az elvégzett munkát,megállapodás szerint fillére pontosan.Olyat aki betartja a törvényeket,a munkabiztonságot.Becsületes  munkáért, korrekt bért,korrekt hátteret alapon.

Nem írtam,sem helyet,sem várost,sem céget.Sem fotón,sem sehol,nem utaltam arra,sem a múltban sem a jelenben és a jövőben sem fogok,hogy mi az a cég és hol van,az a hely,ahol mindez történt.Aki ezt terjeszti HAZUDIK,valótlant állít!!

Az utóbbi hónapok,kálváriája a párom kapcsán még jobban megkeményített,és mind a ketten eljutottunk arra a pontra,teljesen jogosan,hogy felrúgjuk az asztalt.

Miért?? Mert van egy határ..

Nem a munkával van a gond,azt a párom szereti,bele a világba mint a KENGURU..Akkor is ha 15-16-18 óra az a munkanap.

Szabadság,négy kerék Kamion..

De viszont..

ELÉG volt abból,hogy a becsület,ott AHOL,egy fikarcnyit sem ér. A menő a lehúzás,a korrupció,ha nincs kávépénz,nincs munka,fogd be pofád.és csapj az asztalra valamit,ne csak a főnököd,Te is! Dolgozzál kötetlen,menjél mint a töketlen.Dolgozz túl,ugye nem probléma??Ez egy ilyen világ!! Dolgozz túl,de akkor tudod mit kell csinálnod ugye!!Ugye?? De nyoma ne maradjon.A mágnes és a gyufa legyen a legjobb barátod! Nincs két kártyád,hát az elég nagy gond! Ja hogy az merted mondni hogy.........Ne mondjál Te semmit vagy állj be a sorba,vagy húzz innen mint a vadliba,ne akarj Te itt western hőst játszani,mert akkor tönkre vágjuk a renoméd... a jövőd..Elég nagy hiba,hogy van eszed..Hiba bizony nagy hiba..Tudsz számolni,az is baj..Gondolkozol,az is baj..Levegőt mersz venni,az is baj...Nem mész ki 42 tonnával a kapun?Mi az,hogy egy órája ott állsz a lerakón,látunk ám,haladni kéne,nem ácsorogni..Ja hogy vannak előtted??Hát mire való a kávépénz,még ezt se tudod?Rohadék vagy egy gané! Be mered tartani a szakma törvényeit,mégis mit képzelsz magadról? Nyugodjál le...Ez egy ilyen szakma,szokd meg..Adsz kávépénzt van munka,ha nem adsz van pletyka,van városi-legenda,szar alak vagy az utolsó.Az utolsó senkiházi,mert nem állsz be a sorba..Szar alak vagy mert munka után rohansz haza a családodhoz 14-16-18 óra munka után,a FOGYI gyerekeidhez..Mégis mit képzelsz magadról??Mégis mit képzelsz magadról,hogy el mered vinni az autista gyermeked vérvételre,műtét előtt,és mégis mit képzelsz,hogy e miatt bár szóltál jó előre,fél órával később érsz be mint szoktál..Hogy mersz ilyet megtenni?, Hogy mersz szabadságot kérni,mert kórházban műtik a gyereked?? Hogy mered a megállapodás szerinti fizetésedet kérni?? Hahaha..az csak a mézesmadzag volt..Mese habbal,ez meg a való világ..

...és ez nem csak velünk történt meg..nagyon sok kamionos fórumban lehet olvasni kollégák ugyanilyen elbeszéléseit..

Egy öreg kamionos ismerős a jó múltkor elmesélte,felhígult a szakma,itthon,pont a fenti sorokban leírt dolgok miatt,nincs becsülete..ez már nem KENGURUSÁG, a szomszéd már nem néz fel rád,mert a Hungarokamionnál nyomod a pedált...és erről nem Te tehetsz..

Erről szólt az utóbbi egy év a Fuvarozói jogosítványok és engedélyek megszerzése óta..Nagyon nagy árat fizettünk érte..Mind anyagi,mind más értelemben. Pályakezdőként, nagyon nehéz elhelyezkedni,ezt a férjem megtapasztalta.A hirdetésekben ott van ugyan a lehetőség,a valóság viszont teljesen más.300 elküldött önéletrajzból három válasz.Tényleg csak az áll veled szóba,ahol már nagyon nagy az emberhiány. Akinek már tényleg tökmindegy kit vesz fel,csak menjen az autója,mert ha áll az veszteség.Az ember pályakezdőként,sajnos belecsúszhat olyan cégek hálójába,ahol azért nagy a fluktuáció,mert nem mennek netten és flottul a dolgok,menekülnek onnan az emberek.Szegény pályakezdő Kamionos,meg örül,hogy egyáltalán lovat kap a feneke alá és hajthatja..Csak egy idő után Ő is rájön ám a stiklikre,a szabálytalanságokra,és arra,hogy az a boríték,amit ígértek a munkájáért,csak egy ócska hazugság volt,vagy éppen az ő pénzéből vesznek el,hogy mást premizáljanak,de lehet,hogy a főnök akarja lecserélni a terepjáróját.Pokoli nagy ára van az első évnek..Nem kell messzire menni csak beleolvasni egy pár Kamionos oldalba,fórumba.Bevallom,a párom nem olvasott bele anno,hitte,hogy a szakmának van becsülete.

Persze biztos van,Csak éppen az utóbbi egy év nem erről szólt. Vastagon nem............

ELÉG volt..Van egy határ..Van bizony..Amikor az ember nem tűr tovább...Pont azért,mert tudja,hogy azért ebben a szakmában is vannak becsületes cégek,becsületes vállalkozók,EMBEREK.Olyanok akik meg is becsülik a megbízható munkaerőt,az olyat akinek vannak önálló kreatív építő gondolatai,akik testükkel-lelkükkel igazi KAMIONOSOK..

A héten engem is keresztre feszítettek,mert meg mertem tenni,hogy becsületes korrekt céget keresek a férjemnek..Én az asszony! Hát ezt,hogy merem??

Pont ÚGY!!!

Mondjuk lehet,hogy azért keresek és segítek a férjemnek,mert mi nem tehetjük meg a kávépénzt a csúszót,mert nálunk minden fillér az autista gyermekeink fejlesztésére megy,azért,hogy olyan életet élhessenek,mint bármely más gyerek..Probléma?? Mi nem tehetjük meg,hogy elromlott alkatrészeket vegyünk-fizessünk saját zsebből,még egy árva tömítést sem.De nem is a mi dolgunk..én úgy gondolom,ahogy sok más sem,az utóbbi egy évből..

Csak egy őszinte álláskereső felhívást írtam,semmi mást..Nem volt,sem bántó,sem konkrét alanyra mutató,csak a puszta igazság volt,annak ezrednyi része belefűzve... Név,cég és város nélkül...

Sokan,rengetegen megosztották és próbálnak segíteni,amit ezúton nagyon köszönünk..azoknak akik önzetlenül teszik mert becsületes EMBEREK.

Csütörtök reggel ocsmány módon megfenyegetve azonnali hatállyal,de a végén közös megegyezéssel eljött a férjem,onnan AHONNAN! Sürgős volt,nem a páromnak,hanem a vállalkozónak,mert..........

Sürgős volt,mert csak pletyka és városi-legenda,ganéság volt mögötte, már az indok mögött..Mert ugye valamire csak fogni kell..

Én már csak röhögök, hogy milyenek az "emberek"..arrafelé..két forintért pluszban,hogy megmondják a "tutit" és üsse az a markukat,tesznek tönkre EMBEREKET,életeket..Hazugság világ az egész, "olcsó jánosokkal"..Van ahol velejéig lesüllyedt a szakma..A jelentgetés,a könyöklés,a szándékos hátrányokozás a trendi..Csak azért,hogy a borítékosztáskor vastagabban fogjon a ceruza.

Könyvet tudnék írni róla,sikerkönyvet...A buktatókról,az átvágásról...a kiszolgáltatottságról..a Kamionos szakma legaljáról...mert bizony van olyan...

Én még mindig bízom abban,hogy vannak becsületes cégek,becsületes vállalkozók..ahol a jó Kamionost,a korrekt szabálybetartót,törvénytisztelőt megbecsülik.Az olyat,akinek nincs mágnese,gyufája,és dupla kártyája....

A KENGURUT, aki olyan magának való: Szabadság,szeretem Kamion..

21752945_1591889587553037_1496808250210658122_o.jpg

Tehát még egyszer: NEM ÍRTAM SEM NEVET,SEM CÉGET,SEM Telephelyet !!!!

Csak összeszedtem magamban néhány hangos gondolatot,ki-kívánkozott....

Ja és igen! Szólok jó előre..Akinek nem inge,ne is vegye magára...

Ui: Remélem,hogy egyszer nálunk is majd minden jobbra fordul..Én már örülnék....

Ez volt mára a Live, Kamionos kitekintője...Hogy miért? Mert a férjem is vastagon hozzátartozik......

Köszönöm hogy elolvastátok..Okulásként mehet a szélbe.............

Ötször gondoljátok át kedves pályakezdők,milyen lóra ültök..

mondas.jpg