Hétfejű sárkány..
2016. május 24. írta: Autizmus Live

Hétfejű sárkány..

Egyszer volt,hol nem volt..Vagyis dehogyis...Van...Nátha..és ha azt hiszed,hogy ez csak egy banális valami,hát ne hidd,nem az..Mert ez egy másik operációs rendszer..

Autizmus...

Ahol egy laza kis nátha sem egyszerű...

Én is úgy működöm,hogyha az év folyamán bevásárlok valahol,jártamban keltemben egy felső-légúti fertőzést,ami neadj orrfolyással is jár,akkor legszívesebben vödröt húznék a fejemre és eltűnnék a világ elől..Rossz náthás vagyok,de úgy gondolom,az embertársaim 80%-a az..Pokoli módon szenvedek tőle,mint mindenki más..

Senkinek sem kellemes,ha folyik az orra folyamatosan,reszel a torka,szétfeszül az arcüreg és a homlok,szerintem evvel mindenki egyetért.

Csakhogy jelen esetben csavarnunk kell egy meredeket..amikor a kicsi auti náthás...

A kicsi auti,aki szenzorosan érzékeny mindenféle dologra,de legfőképpen az ízekre,a szagokra,a hangokra és a fényekre,fals információi vannak magáról,nem mindig tudja,hogy hogy működik a teste..Magyarul abszolút rosszul reagál dolgokra,még egy olyan "banális" dologra mint a nátha..és ez nem Vicc,nem Faxni,sajnos ez a tényszerű puszta valóság..

Valahogy úgy képzeld el,hogy a "fejedre húzott vödör" sem elég.még a minimális létezéshez se..mert ilyenkor a szenzoros érzékenységek sokkal jobban felerősödnek..

Neked a nátha kézenfekvő..Tudod,hogy az egy felső légúti betegség ami orrfolyással,és más egyéb problémákkal jár..

hetfeju.jpg

Te tudod,de a csemetéd nem..hisz az autizmusban a kommunikáció ugye,némi nemű problémába ütközik,és nehogy azt hidd,hogy a hyper jól beszélő gyermek is megért mindent..Mondjuk azt biztos,hogy ki kell fújni az orrát..legalább is a 70%-uk.. De ki tudja e rendesen fújni??

Valahol itt kezdődnek a problémák..

Per nálunk mindjárt ott,hogy kissé immunis mind a kettő a hidegre,és a melegre is..Nem jól érzékelik..Levente képes például a mínusz harminc celsius-ban is zokni nélkül létezni,ha egy percre nem figyelek oda..Erre szokták volt mondani,hogy extra gáz..Igen az.. Az immunrendszerük is kissé máshogy működik,az autizmusban más az agyi kémia,és ez sokszor "csodákra" képes..Kisded koruk óta megszoktam,hogy százszor jobban oda kell figyelni rájuk..de nem úgy,hogy a széltől is óvom őket..Közösségbe muszáj menni,így egy évben jó párszor borítékoljuk a náthát..

Mint most is...

Tehát nátha...Te tudod mit jelent a szó,nálunk a kicsik annyira nem biztos..Jó persze Zé valamennyire igen..azt tudja,hogy a nátha orrfolyással jár,és nagyon nem jó érzés..

influenza.jpg

Zalán nagyon jól kommunikál,ettől függetlenül azon a ponton elgondolkoztam,amikor a hasfájást,és a derékfájást is a tünetek közé sorolta,csont nélkül.Levente nem kommunikál jól,de annyit már elértem nála,és megtanítottam neki,hogy ha orrot kell szívni mert szipog,valahogy a tudomásomra hozza...Ezt a kommunikációs ábrát használjuk..

pictures13.jpg

Ha nem látom fizikai tüneteit a bajnak..azonnal..vagy nem hallom,hogy szipog például...általában ha nagyon kellemetlen neki akkor jön és ráteszi az orrára,hogy.....amit kifújni nem tud,egyszerűen vért izzadva próbáljuk három éves kora óta megtanítani eme tevékenységre,de sehogy sem sikerül..az orrszívó elől meg menekül..

Menekül,mert újabban érzékeny a hangokra..túl hall,ami kegyetlen rossz dolog..

dsc01249.JPG

Csak gondolj bele,mit hallhat az orrszívás (porszívó) alkalmával..Márpedig muszáj,mert orrot fújni nem tud,az elektromos szerkentyűk mit sem érnek,a gatyánkat ráköltöttük ezekre éveken keresztül,az orröblítéstől hány,azt meg azért mégsem kéne..Így marad a porszívó,ami tengervizes orrkezeléssel  nagyon hatásos,bár nálunk felér egy Karate edzéssel..

Becserkészés,begyűjtés,közelharc,földharc,ippon,tengervíz,orrszívás..visítás,atlétika edzés,közelharc,gyógyspray,thai chi,pantomim,fohászok mormogása,hogy....ki ne....nincs róka az orr spray ízétől,ami lecsorgott a torokba..Ha minden oké meghajlás... 10 pontos gyakorlat...

Hat éves,huszohat kiló....

A mostani náthájánál,mert ez egy kicsit más mint a többi,reggel 6-22 óráig 5 percenként ismételve a gyakorlatsor..Frankón fekete övesek vagyunk Szabolccsal már a technikákból..

A mostani miért más??Mert nem a garatba csorog le,hanem kifolyik,és nem tudja mire vélni..jobban mondva két napig nem tudta,mert most megint visszacsorog hallelujahhhhh...Nem tudta,és ettől fizikailag rosszul volt..visítás hegyek...Zalán sokszor fülvédőben ült miatta,és ő is kiborult..az öccse miatt...

Tehát miért más??? Fizikai kín a fülnek a túlhallás miatt az orrszívás..Komolyan képes szenzoros rohamot generálni..Az állandó szipogás sokszor TIC-be csap,amikor már nem kéne,akkor is ütemesen szipog,ami egy idő után a torkát irritálja,ha meg lecsorog a váladék,akkor még jobban irritálja és folyamatosan torokfájásig krákog..Ha fáj a torka,akkor az amúgy is rossz evő nem eszik..Semmit se,akkor meg nem hat semmiféle gyógyszer és kikészül a gyomra..Ha kikészül a gyomra,nem gyógyul...és a nátha tovább vándorol..hörgő,fül,torok egyebek...Per most a sópára alatt sem akar ülni..De tovább megyek...Az sem mindegy milyen orrspray,mert szenzorosan érzékeny az ízlelés..Baj,ha keserű,baj ha mentolos,baj ha savanykás,baj ha sós..Minden baj,ami ízlelés..

Nobel díjat adnék annak aki a Túró Rudi ízű orrspray-t feltalálná...Ja és persze nem minden hat jól..A Nasivin,Otrivin semmit se ér..A Nasic,Nasopax túl keserű,bár jó lenne,de nem fogadja el..a Wick túl mentolos,A Rinofluimucil hányást generált..Úgyhogy most maradt a jó öreg antibiotikus keverős majd kétezerért,a Rhinospray plus-szal kombinálva,ami szintén majd kétezer..jó magyar forint...Illetve mellette Salvus vizes öblítés,ha hagyja,de az ugye sós...és vagy tolerálja vagy nem..

Szóval NEM MINDEGY..................

Ha már nátha,akkor emelt adag immunerősítő ( 6 ml Immunotrofina ) multivitamin szirup,kizárólag csak a Marslakó narancsos jöhet szóba,30 csepp Cebion csepp C-vitamin,kizárólag az instant csecsemőteába ami piros-gyümölcsös,Viro-stop száj spray és Tantum Verde Forte spray és Calcimusc ...Ha köhög akkor csak a Prospant hajlandó bevenni..Esetleg megengedi,hogy a mellkasát bekenjem valami mentolossal..Ha lázas akkor Cataflam csepp..Más nem hat..ja és a Tengervizet el ne felejtsem,de az sem mindegy,hogy melyik..csak a Physiomer Kids..Sárga fújóval...( Totális anyagi csőd...már nekünk..falba verem kicsi fejem effektus,ahogy most is.. :( )

Én meg a csodát várom,hogy gyógyuljon..például,ma is csak Túró Rudit volt hajlandó enni semmi mást...........

Az Autizmus nem faxni..nem úri hóbort...Jó lenne végre elhinni már,és nem csak a szülők fejéhez vagdosni,hogy ugyan már nem kell mindent túlpörögni..

Kölcsön adjam Őket egy hétre????????

Ha totálisan odafigyelünk és anya-apa oroszlán módjára ápolunk,a nátha egy neurotipikus gyerkőcnek cca egy hét,míg egy autinak minimum kettő,ha nem fertőződik felül,és nem kell levagdosni a sárkány hét fejét...

Úgyhogy most nem FAXNI-zok,hanem nátházok...és rohadtul "örülök".......Itthon Camping tábor,éjjelente sópárázással egybekötve,mert nappal most nem játszik ez a tevékenység..Ébren alszunk...Mit mondjak még.....

Csak egy kis nátha........... na jah.......

Csak egy kis nátha Autista módra....

Ez volt az Autizmus Live....úgy ahogy nálunk mennek a dolgok......

dsc00608.JPG

süti beállítások módosítása