Fehér Kendő
2017. szeptember 17. írta: Autizmus Live

Fehér Kendő

Körülbelül másfél hónapja ért az az igazán nagy megtiszteltetés,hogy Sándorné Kósa Brigitta a Fehér Kendő Mozgalom anyja (bocs Brigi..de ez az igazság) meghívott,hogy legyek tagja a mozgalomból,hivatalosan is egyesületté alakuló Fehér Kendő Egyesület alapító tagja..Már akkor tisztelettel elfogadtam a meghívást,ismerve Brigi,a szociális szférában végzett munkáját,illetve már elég rég óta ismertem a blogjait,és a Fehér Kendő facebook oldalán nagyon sokszor osztotta meg a LIVE blog bejegyzéseit,amit utólag is nagyon köszönök Neki.Brigi is tisztában volt a blogom munkásságával,tartalmával,és a tapasztalati hátteremmel,Brigi szavaival élve FEHÉR KENDŐS anyának tartott,és tart,akikért többek között az Egyesület létrejött,persze sok más jövőbeni csapásirány mellett..

Az Egyesület,a szociális-egészségügyi szférában fog tevékenykedni,ezen a platformon fog képzésekkel,érzékenyítéssel,felvilágosító munkával,önérvényesítéssel,érdekvédelemmel foglalkozni.Természetesen a fogyatékossággal élők tekintetében is.

Az egyesület alapító tagjai között a diáktól a szociális munkáson át a tanárig sok mindenki megtalálható,sőt nem én vagyok az egyetlen akinek a gyermeke autizmussal érintett.

Nem konkrétan fogunk specifikusan egy területtel foglalkozni,gondolok itt például az autizmusra,de az sem marad ki a tevékenységünkből,hogy öntsek máris tiszta vizet a pohárba.

Ami a fő CÉL: a Felvilágosító és az Érzékenyítő munka( a társadalom és a fogyatékossággal élők pl..) illetve a tudás átadása képzések formájában,mint például az otthon ápolás,fogyatékos gondozás.

A Felvilágosító munkával,mint életvezetés,drog prevenció,önérvényesítés,szexuál kultúra tanítása (helyes viselkedési séma),elsősegélynyújtás a fiatalokat célozza meg az Egyesület.

Az Egyesület Ifjúsági Tagozata,oktatáspolitikával,ifjúságpolitikával,érdekvédelemmel és érzékenyítéssel szeretne és fog foglalkozni..

Felhívásuk:https://www.facebook.com/keorisz/photos/a.940746406084285.1073741828.940509799441279/940745119417747/?type=3&theater

Az Egyesület szeretné megtalálni a Fehér Kendős nőket,akik segítő motorként működtetnek kis közösségeket,vagy önzetlenül tanácsaikkal vagy a két kezükkel segítenek elesett embertársaikon,és esetleg szívesen részt vennének az Egyesület munkájában,ténykedésükhöz szakmai segítséget és háttértámogatást kapva.Egyébként én is így kerültem Briginél a képbe.mint Fehér Kendős Anya,az Autizmus Live blog illettve az autizmus specifikus mentorszülőségem által.

No szóval......

Az Egyesület nyitott,és várunk mindenkit szeretettel Egyesületi TAG-nak,aki egy igen jó cél érdekében dolgozna Velünk közösen,a fentebb leírt csapásirány mentén.Az egyesület nem csak nőket vár soraiba,hanem segíteni kész talpraesett férfiembereket is.

Jelentkezni a feherkendo@gmail.com email címen lehet,mindazoknak akik tevékenyen részt vennének az Egyesület munkájában.

Tehát..2017 szeptember 17.-én délben a Thököly Vendéglőben Zuglóban megalakult a Fehér Kendő Egyesület

Elnök: Sándorné Kósa Brigitta

Elnökségi tagok (Alelnökök): Radányi Gerendai Ilona és jó magam: Tóth Dóra

Egyesületi Titkár: Matúz Ádám

Üdv a FEDÉLZETEN Mindenkinek..Elkezdtünk munkálkodni...Gyertek,csatlakozzatok hozzánk...

21742835_1807711879243262_8038770653384211280_n.jpg

Ez volt mára az Autizmus Live..Köszönöm,hogy olvastatok...

Az Egyesület munkájáról,híreiről,többször fogok írni a jövőben,hiszen én is tevékeny része leszek...

(fotó: Sándor Bogáta)

Jó magam a képen stílusosan Fehér Kendőben - Fehér Kendősen.....

süti beállítások módosítása