Nyitás
2017. július 20. írta: Autizmus Live

Nyitás

Alig fél órája osztottam meg a facebookon hogy részese leszek a Nyitás Fesztivál (Bodajk) egyik szombati kerekasztal beszélgetésének,ami a Fogyatékossággal élők helyzetével fog foglalkozni,máris megkaptam az első dorgáló emailt...( szégyen,hogy pont autista gyermeket nevelő szülőtől..bocs de pont ezért férges az alma...)

Hogy húúú haaaa,az politika és Te ezt hogy mered....!!

...hát pont úgy....

Szóval az Autizmus Live blog és én is,többedszerre felhívom mindenki figyelmét,nem foglalkozik politikával..Az Autizmus Live blog FÜGGETLEN,minden behatástól,szervezettől,és politikai párttól..A blog azért van,hogy az Autizmussal és a családok helyzetével foglalkozzon,érdeket védjen,és segítsen..sok anomáliát,küzdelmet általunk bemutatva! Ebbe senkinek sincs joga a politikát belemagyarázni.

Na de viszont..Mi vagyunk az a réteg akik fogyatékossággal élő gyerekeket nevelünk,akik a jelen rendszertől,a jelen rendszer okozta kilátástalanságtól a legtöbbet szenvednek.Ez TÉNY! CSÚF tény és e mellett már én sem tudok szó nélkül elmenni,hisz a saját bőrünkön érezzük a jelen,az irányunkban tett rendszer-intézkedések negatív hatásait..

Érezzük és ez nagyon fáj nagyon sokunknak..

A perifériára szorultság,a kirekesztés,a pénztelenség a gyermekeink ellátatlansága,az állandó kihívások,a velünk szemben alkalmazott túlzott bürokrácia,a jövőtlenség,a szakemberhiány,a kilátástalanság a döcögő érdekvédelem,és az életünk élhetetlensége,a gyermekeink nem megfelelő oktatása,az akadálymentesítés hiánya,a speciális-specifikus egészségügyi ellátás hiánya...és sorolhatnám tovább amivel mindünk,ilyen olyan formában kivétel nélkül találkozik..

Pont ezek a dolgok sarkaltak ara,hogy a Momentum Mozgalom meghívását elfogadjam..Kiemelem azt,hogy politika függetlenül..

Igen a meghívás elfogadására sarkalt,mert a Mozgalmuk egy olyan generációt szólít meg,ahol tapasztalataim szerint,visszagondolva a mögöttem lévő évekre és a fiam generációjára,könnyebben megy az elfogadás a fogyatékossággal élőkkel szemben..Talán egy kicsit több bennük az empátia,és ha egy generációt,elfogadóbb, nyit,segíti elesettjeit,akkor nem csak az integráció,hanem az inklúzió is megvalósulhat,mert valljuk be őszintén az a cél.!!

Igen,le fogok ülni beszélgetni,a nehézségekről,és annak is hangot fogok adni,hogy az ötödik fogyatékossági ágat,most már tényleg ideje lenne jobban észrevenni,hiszen 100.000 autista él Magyarországon,ami nem kis szám.Persze nem csak százezer embert érint,hanem sokkal többet ha szélesítek,hiszen ott a környezet a család..A család akiknek nap mint nap részt kell vállalni belőle,mert egy autista mellett nem könnyű élni,specifikusan kell segíteni akár a nap huszonnégy órájában.Embert próbáló munka.

Az anyák nagyon sok esetben kiesnek a munkából és arra teszik föl egész életüket,hogy fogyatékossággal élő gyermekük mellett szolgálatot lássanak el,könyör pénzért..A rendszer nem ismeri el,munkának,segély kenyér sors,megalázóan alacsony javadalomért..

Ez tényleg nem mehet így tovább..

Mi, a mi rétegünk,az anyák láthatatlan gondoskodó kétkezi munkával,nagyon sok ígéretet hallottunk már..Ígértek nekünk.fűt fát bokrot,és minden földi jót,csak éppen nem valósult meg az ígéretek 95%-a sem..Minket gyermekeinkkel együtt az út szélén hagytak..

Nem jó érzés..Fájdalmas..

Fájdalmas,a léleknek,a szívnek,a gyakorlati életnek,a pénztárcánknak..

Nekünk semmi sem egyértelmű és kézenfekvő..és nem megy gördülékenyen,nekünk mindig csak magyarázni kell a  bizonyítványunk..Belőlünk a társadalom nagy része,nem akar részt kérni.

Kutya kötelességemnek érzem,hangot adni annak,hogy BAJ van..Persze a bajról tud  rendszer,csak éppen nem vesz róla tudomást.Nem vesz rólunk tudomást..Ha vesz is,akkor csak problémaként kezel..

Igen,le fogok ülni beszélgetni ezekről a dolgokról..Függetlenül a politikától,betartva a szövetségem mentor-etikai szabályait.

Igen le fogok ülni beszélgetni..Azért,hogy felhívjam a figyelmet a az autistákat nevelő gondozó családok kétségbeejtő helyzetére.

Mert a mai Magyarországon kivétel nélkül minden család (fogyatékossággal élő érintettet gondozó)találkozik valamilyen problémával,a specifikus ellátás,oktatás jólétet,gondnokolási procedúra,egészségügyi ellátás,intézményi elhelyezés,állami bürokrácia,utazás..és még nap estig sorolhatnám területéről..

Szerintem ez nincs jól így..

Szóval megyek és beszélgetek..Tényekről,valós problémákról...

Valahol végre NYITOTT KAPUKRA találtam...

...és függetlenül kihasználom,felhívom az Autizmusra a figyelmet!....

982c502a760b44276109564de5490caf--autism-shirts-aspergers-autism.jpg

 

 

 

süti beállítások módosítása