Hopp ON...Hopp OF..
2017. június 22. írta: Autizmus Live

Hopp ON...Hopp OF..

Most inkább lent,a béka fenekénél is alább,persze hurráznom is kéne,hiszen tegnap Dani fiam sikeresen államvizsgázott az ELTE BTK Skandinavisztika szakán.Philologist in Scandinavian Languages and Literature lett,igaz egy évvel megcsúszva,de meg van az a lényeg..Zalán ötödik év végéje sem lett rossz, 4,0 átlaggal zárt,ami nagyon nagy szó mert utóbb kiszámolva kerek egy egész jegy-átlagot javított,a negyedikhez képest.

Tudom az egekig kéne ugrálnom,de éppen még tövig rágom a körmöm..Betti lányom 28.-án minősítő vizsgázik,tanulunk most itthon együtt ezerrel..Ő tanul..mint az állat,és ha lankad,akkor én feszt noszogatom,hogy tanulj gyerek,tanulj,mert az utcaseprés neked nem pálya..Ezen midig jót rötyög,legyintget,és úgy csinál mintha tanulna...és nem tanul..Majd jön,hogy Anya ne stresszelj,tudom én..Persze én akkor is stresszelek,anyamódozatban....

Az az igazság,hogy nem bírja a kánikulát...Most én sem...

Levente sem,aki most tényleg hullámvölgy legalján ücsörög az autizmusával kapcsolatban..Ez nem jó,nagyon nem jó..Az autizmus ilyen..hullámvasút..Hullámvasút extrém módon..

Kedden a Vadaskertben jártunk,és azóta is csak kapkodom a levegőt.

Kapkodom és szétestem...de csúful,persze ehhez az is hozzátartozik,hogy Levente két hete bevásárolta a nyári rhyno vírust,taknya nyála egyben köhögéssel társítva,kilenc napja megint keresztbe alszunk az ágyon,mert máshogy nem fogadja el éjszakára a hideg párásítót.Szumma az össz éjszakai hasznos alvásidőm kb két és fél óra,mert orrszívás,köhögési roham oldás,szunyókálás..orrszívás...egész éjjel ez a kronológia ütemesen reggelig..Szóval a 9 nap alatti össz húsz óra alvás meglátszik rajtam rendesen,sajnos Szabolcson is..

Persze megint hó-végén,és megint akkor amikorra anyagilag teljesen kivéreztünk mert már megint csak a hatodik féle köhögéscsillapító hat,és nem sorolom tovább a gyógyszerárakat más tekintetben is..amit ki kellett váltsak..Isten bizony a patikus azt mondta,hogy vállaljak reklámszereplést valamelyik gyógyszergyárnak,hátha evvel finanszírozni tudnám Levente nátháit..De tudom a hátam mögött rettentően sajnál..Visszahallottam..

Na mindegy..

Közben Szabolcs a kényszer cégnél felmondott,pont egy hete,és elmennek ám a francba,mert ki sem fizették..

Regényt lehetne írni a szállítási szakmáról,a fekete pénzekről,a pénzek kiszürkítéséről,az munkavállalók kizsigereléséről,arról,hogy a pályakezdőket,mennyire csicskaszámba veszik..Tényleg elmennek ám a melegebb éghajlatra,a tizenhat óra munkáért is csak 10 ezret fizetünk..Ja amúgy 15-öt kéne,de a tojás-héj még a seggeden van,mit képzelsz hogy 15-öt akarsz egy napra,és ja nehogy az autópályán merjél menni mert az E-útdíjat levonom a fizetésedből..Csalinkázzál Pest megyében 600 km-ert mellékúton három felrakóval, és ha megállít a rendőr,a bírságot Te fizeted,a büntetőpontot benyeled..Ja hogy az autópálya lenne az alternatíva?? Azt megszívtad,mert azt levonom a fizetésedből,ha arra mersz menni..Menjél akkor a szántóföldön..

Nap mint nap evvel jött haza..és amikor pont egy hete hajnali négytől este tizenegyig dolgozott,mert állítólag aznap két kolléga kilépett és hát az Ő munkájukat is csináld meg pelyhes-állú,akkor azt mondta elég volt..Ja hogy tegnap lerohadt alattad a 15 éves kamion,sz...ügy,a szerelőt is Te fizeted...Na ott volt neki az elég...

Úgyhogy két szék közül a pad alá..

Ma kezdett a Baumitnál Dorogon..Az Apósom vitte a céghez...muszáj,hogy állása legyen...Nálunk nincs mese..

Az a két T...Trans-os hét,lenullázta Őt is és engem is teljesen lelki értelemben..Őt azért,mert nem hitte el,hogy ilyen is létezik,engem meg azért mert állandóan mitfahrer-kedtem itthonról,a beteg Levente és az év vége miatt magát totál szét-stresszelő Zalán mellől...

Aztán Leventével szétestünk szép csendben mind a ketten...

Poénkodtam is itthon,hogy na gyerekek,engem az utóbbi háromszázharminchat órában szépen megrágott az Autizmus..és sok más is...Mert volt még mi rálapátoljon,a tologatott rezsi csekkek a mai napig itt vigyorognak rám a szekrényből,és lózungom sincs,hogy Szabolcs egyáltalán kap e fizetést..Ha nem tényleg a Dunának megyek..Tényleg van egy határ,amit már nem lehet elbírni..

Még mindig folyamatosan munkát keresek,adminisztratív területen,vagy itthonról valamit,de amikor bevallom a hátterem,onnantól szóba sem állnak velem..Teljesen elvesztettem a hitem abban,hogy normális munkám legyen,és a mai napig nem tudtam feldolgozni,hogy miért kellett a tavasz elején a biztos munka ígéretével átverni..ráadásul egy olyan szervezetnek,akikben vakon megbíztam..

Ja hogy nagy a pofám...Nagy hát...Én nem fogok lehasalni senki előtt,főleg nem a politika előtt..Mondom pacekba az igazságot PÁRTATLANUL,mert ha az az IGAZSÁG,hogy az állami ellátórendszer egy nagy kalap trutyi,(akadnak kivételek persze,igaz nem számottevő)akkor az az IGAZSÁG..ezen nincs mit szépíteni..Büntetni az igazságért?? No nem baj,majd egyszer mindenkit meg fog találni a lelkiismerete..Nem nekem rossz,hanem a százezer autizmussal élő érintettnek..

Most komolyan valaki lenne olyan bátor a szakemberek közül,aki születéstől a halálig,végre felvázolná egy autizmusában mondjuk középsúlyosan érintett gyerek életpályaívét?? Lehetőségeit?? El merné mondani,hogy hogy is néz ki?? Mi mennyibe kerül a szülőnek? Mire elég az állami fejlesztési keret?? Mit kell a szülőnek az élete végéig,erőn felül is letenni az asztalra???????????????????????????????? Mi lesz a gyerekkel ha nem lesz már itt a szülő?????

Fogadok senki,de senki szakember nem lesz annyira bátor,hogy a plénum elé álljon,hogy kedves szülők...autista gyereket neveltek????? Akkor szép csendben vessetek magatokra keresztet!!! Mert EZ AZ IGAZSÁG...

Mert persze lehet gyönyörű eredményeket elérni,Dani fiam és Zalán az élő és igazolt példa rá,csak éppen azt a tényt senki nem mondja el,hogy ez mennyibe is kerül egy családnak,mert ennek nagyon nagy ÁRA van..Anyagi és nem anyagi értelemben is...

Szóval Nálunk is para van...Nagyon nagy para...Mert ha a férjemnek nem lesz júniusi fizetése,márpedig nem lesz,tényleg lehúzhatjuk a rolót...Végleg....

A para megette a lelkem rendesen,Levente a padlón,és a Vadaskertben a kicsi megmutatta az autizmusának az árnyoldalát..Hűen,adta az autizmus majd mind negatívumát..kivétel agresszió..Ő nem az a típus,Ő ki is kerüli,és ezt is megmutatta,hogy milyen nagyon tud sikítani,hogy összefusson a fél Kórház,mert őt labdával megdobálja a labdafürdőben egy másik kisfiú..Komolyan sikítva a Széll Kálmán térig szaladt volna,teljes erőbedobással..Nem tudtuk leállítani,nem tudtuk irányítani,nem fogadott el alternatívákat,kifordult minden helyzetből,semmit sem akart,átlépett minden kőbevésett határt...Fejre állhattunk volna az sem érdekelte volna..

Aranyosan,kedvesen,sikítva úgy kifordult magából,hogy még a pszichiáter doktornő s azt mondta,hogy jó lenne ha marha gyorsan megkeresnénk a kollégáját Solt Anna gyógypedagógust,hogy ötleteljünk vele,viselkedésszervezés ügyben,mert ahogy az ábra mutatja,van baj nem kevés,jelen pillanat...

Tudom,látom...

Zutty megint egy vödör jeges víz...mert kb megint vagy fél évet csak az időpontra fogunk várni...

...és persze ez még nem minden....

Levente kettétörte a maradó első lapátfogát..Ráharapott valamelyik játékára...szerencsétlenül..

Harmincezer volt a maszek ambuláns gyermekfogorvos,mert állami az este nyolc-órakor nincs sehol..Mindent végig telefonáltunk..Nem volt még a SOTE-n se..Állami SNI gyermek-fogorvos ügyeletben nincsen..IJT...de nagyon IJT...

Egy azaz egy fogorvost találtunk egész Budapesten,a Szentkirályi utcai intézmény segítségével,aki hajlandó volt ambulánsan,tündéri kedves módon,végig mosolyogva,fogat és mindent rajzolva velünk együtt este kilenckor a gyerek szájába nézni,és harmincezerért ideglesen betámasztani a fogát Leventének..Persze azt is hozzátéve,hogy azonnal csapkodjam az asztalt valahol,mert ez max három napig tart..

Hétfőn megyünk a Madarászba,tegnapelőtt kértem időpontot és az asszisztens volt olyan kedves,hogy áttervezett,és azt mondta ez a legkorábbi..

Csak remélni merem,hogy a Szentlélek addig velünk van..

Öhömmmm...kicsit megtépázódtak az idegeim,az utóbbi napokban megint..és az egészségem se az igazi..tegnap este 195/110 volt a vérnyomásom..

Most mit mondjak...Se hátra,se előre nem merek tekinteni...Ma a pszichológus is csak széttárta a kezeit..Ugyanaz a szitu mint Szabolcsnál...Ebbe szép lassan csak beledögleni lehet..hosszútávon..Az állandó improvizálás lehet egy ideig jó,de egy idő után....hát...........

"Kicsit" jó...nem kicsit félek a jövő hónaptól....

De legalább Zalán táborban van,vele a szemüvege...Amit itt és most szeretnék megköszönni egy jó páratoknak,akik mindezt lehetővé tették neki..KÖSZÖNJÜK NEKTEK!!!! Határtalanul boldog...Igaz első tábor,és kétszer már haza akart jönni,de Kózsa Csaba aki Visegrádon a Tábor mindenese,gondnoka és jelen Zalán pót-apja,profi módon orvosolta..

Úgyhogy holnap megyek érte és jön velem egy nagy riportra Kiss Bea a Kossuth rádióból..Jobban mondva Ő visz és hoz minket haza..

Most meg várom Bettit LIZANKA könyvével,amit sikerült beszerezni...vééégre...a pontjainknak köszönhetően a Librinél fele árban sikerült beszerezni..Ohhh Yeahhh és belemerülök az olvasásba...és megkeresem a blogot benne... :)  (mj: tegnap voltam a Kossuth rádióban..mint előhang..a könyvről készült stúdióbeszélgetés előtt..Instant öt percben Autizmus Live..)

PERSZE HA és HA minden smakkol itthon..

Szóval csak ennyit akartam....

Hopp ON...Hopp OFF... most éppen az utóbbi....mert "szép" az élet sejj.....

Ez volt mára a LIVE..Köszönöm,hogy olvastatok..

roller_coaster_track-e1490460712368.png

süti beállítások módosítása