Sajtó..
2017. március 18. írta: Autizmus Live

Sajtó..

Ahogy lassan közeledik a Világnap..Hála a Jó Magasságosnak,vagy annak aki helyette van,beindult a MÉDIA is autizmus ügyben,mi tagadást,és elég rendesen belehúzott..

Hála azért is,hogy idén eddig,a médiamegjelenések nem negatív értelemben történnek,igaz várjuk ki még a végét,a Világnapig még két hét hátra van.Remélem idén semmilyen birkaságot nem fog felkapni a sajtó,és romba dönteni azt a rengeteg munkát,amit nagyon sokan a társadalom érzékenyítése miatt teszünk..

dsc08911.JPG

Most,hogy itthon tengetem kényszerből a napjaim,a vérnyomásom beállításán sportolva,aminek nem igazán örülök,gondolok a kényszerpihenőre,rengeteget olvasok..Nagyon örülök annak,hogy idén egyre többen merészkednek ki a csigaházból,és igyekszenek megmutatni a pozitív oldalt...Az élet naposabbik oldalát autista gyermekükkel..Ez jó,ez jó ez jó,és így is kell,ettől függetlenül mindünk tudja,hogy az éremnek két oldala van,de az most más lapra tartozik.

Na szóval..Olvasok ezt is és azt is..Tudom az elektronikus sajtóban megjelent kommenteket nem szabad,több újságírótól kaptam tanácsként a saját médiamegjelenéseink után,de én azért mint kíváncsi lélek,bele,bele olvasok ebbe abba,csak és kizárólag azért,hogy mentorszülőként okuljak a hozzászólások ilyen olyan tartalmából..

Ma is olvastam egyet a Bezzeganya oldal egyik cikke kapcsán,amihez lenne nékem is egy kicsinyke hozzáfűznivalóm.

(a cikket a későbbiekben linkelem..)

"Érdekes cikk, csak azt nem értem, miért kell az autizmusról minden héten cikket megjelentetni.
Akit érint, az biztos sokkal többet tud róla. Akit meg nem, annak elég ennél kevesebb információ is.
Lassan az az érzésem, hogy tömeges problémáról van szó. Pedig százalékban, de inkább ezrelékben mérhető az autisták száma." (írja ezt a : A Főportás)

Ühümmmmm...

Válasz a Főportásnak és válasz Mindenkinek...szállhat a szélrózsa minden irányába..

Az Autizmus az ÖT fogyatékossági ág egyike..Sajnos a legmostohábbik..Az autizmus nem látható,éppen ezért nagyon sok laikus ember számára negatív értelemben megfoghatatlan fogalom..A laikus ember az autizmus kapcsán az ESŐEMBERRE gondol,nagyon helytelenül..mert nem egészen az,az,ami,bár párhuzamot lehet ugyan vonni,de nem tipikus,és nem általánosítható.

A mai társadalom az autista embereket,még mindig az Esőemberhez hasonlítja,és úgy képzeli el,hogy antiszociális,unkommunikatív ,közösségbe nem illő zsenik..vagy nem zsenik vagy csak bizonyos dolgokban zsenik..és egyáltalán nem illeszthetők neurotipikus közösségbe,magyarul még nagyon sokakban a vesszen a férgese elv él az autista emberekkel kapcsolatban.Tegyük hozzá azt is,hogy a jelen társadalmunk nem csak az autizmusban érintett embert/gyereket,hanem az egész családját diszkriminálja.

A mai türelmetlen társadalom nagy része csak azt látja,hogy az autista ember a viselkedésproblémái miatt nem skatulyázható,nem állítható be a sorba,még akkor sem,ha az éppen pont penge értelme okán,még akár egy kis segítséggel,de beállítható lenne....

Az autizmus nagy spektrum,nagyon széles a szórás,és minden probléma egyedi.Pont ezért nagyon nehéz átlátni,főleg megérteni az ezer és egy problémát..Az autizmusnak ezer és egy arca van..

A jelen társadalom,és a társadalmi helyzet is olyan mostanság,hogy előbb állít pengeélre,visz a bitó alá,mintsem venné a fáradtságot és ismerné meg a hátteret az autizmus hátterét,hogy millió és millió pozitívuma is van.

Van,igen van!

dsc08833.JPG

A számadatokat tekintve a magyar lakosság lassan 1%-a autista,majd 100.000 érintettről beszélünk,tehát nem csupán ezrelékről..Úgy gondolom,hogy egy 100.000 lelket érintő problémáról már illik beszélni,és nem is keveset..Nem keveset,éppen azért,hogy a társadalmi inklúzió velük kapcsolatban megvalósulhasson.

Inklúzió..tudom ne káromkodjak,hiszen az integrálás is alig megy..Persze pont azért,mert a társadalom nem akarja..A mostanság divatos trendek miatt,nem csak őket nem akarja,hanem a más és más fogyatékossággal élőket sem..

Becsülettel bevallom,és a saját bőrömön érzem és tapasztalom,hogy nagyon nem jó irányba haladnak a folyamatok...értem ezt a bürokráciára,a politika hozzáállására...bezzeg a St.Patrik nap miatt zöldbe borult minden,még a Lánchíd is..Na április másodikán majd nem fog...Elég legyen Mrs Liberty...már Budapesten..

Pont ezért kell a hetente vagy még sűrűbben történő POZITÍV médiamegjelenés..Igenis be kell dobni az autizmust a köztudatba..és nem csak a Világ nap előtt,hanem azután is!!

Be,és bocs sokaktól,de nem BULVÁR módon,ahogy egyesek szenzációhajhász módon megmutatnák,néhány igen birka,tudatlan,szülő és pénzlehúzó ámító ál-terapeuta miatt...Szóval ne már a birkákat itassuk...Nem ez a cél..

Be kell dobni bizony,mert jelen még a gyermekeink igen csak jövőtlenek,és ez nagyon nem jó..Nincs cél,nincs életpálya..Tessék már jól a fejbe vésni,hogy ezek a gyerekek nem szobanövénynek jöttek a világra.

Nem Marslakók,Nem Debilek,Nem haszontalan senkiházik,és főleg nem ingyenélők,ahogy mostanság hallgattam egy két csípős megjegyzést az autista emberekkel kapcsolatban...

Kicsit MÁSok..ÉS??? Szerintem és én azt vallom,hogy kis kooperációval,kis odafigyeléssel,kis segítséggel,meg lehet találni az UBUNTU és a WINDOWS közötti kapcsokat..és ha a kapcsok megvannak,akkor csak egy lépés az integráció és a teljes társadalmi inklúzió.az autista emberek számára.

Legyen ez a CÉL!

Nekem CÉLOM elérni a gyermekeim akadálymentes inklúzióját,a társadalomba..

Keményen küzdök érte...és ha nem itt,majd a Wake szigeteken fog..valahol biztos sikerülni fog...mert nem adom fel!

Tehát...Ha tetszik ha nem,pozitívan üdvözítendő tény,hogy most már vagyunk egy jó páran,akik nyílt lapokkal játszunk,és van merszünk bemondani a royal flush-t..Van merszünk megmutatni,és elbeszélni történetünk,napjaink gyermekeink sorsát életét..Hitelesen!! Bocs de azt azért hozzáteszem,hogy neurotipikusan,a neurotipikusoknak..Rózsaszínen a rózsaszíneknek..Face to face!! Minket nem illik diszkriminálni,de a gyermekeinket sem! Viszont azt,hogy vagyunk létezünk és beszélünk,sajnos el kell fogadni..Ez is egy fajta esélyegyenlőség!

Ha tetszik ha nem,mi beszélni fogunk,még pedig azért,hogy minél jobban beépüljön a köztudatba,hogy élnek köztünk AUTISTA emberek..Nem tipikus Esőemberek..Zsenik és nem zsenik...Befordulók,és nyilvánosság keresők..Jó kommunikátorok,és nem beszélők..

Igen beszélni fogunk,és nem csak a rosszat fogjuk elmondani hanem kiemeljük a jót is....

Legyen így!!

Pont azért,hogy végre beinduljanak folyamatok az érintettekkel kapcsolatban..Ha a társadalom elfogadja a létezésüket,talán megnyílik és akkor lesz életpályaív,kicsit jobb ellátás,segítség élethosszig,megfelelő minőségű oktatás..Egyénre szabott védőháló..a családoknak jó-lét...

Nem lóg a kezem a bilibe,félreértés ne essék..De ahhoz,hogy ezeket a célokat egyszer elérjük,kell a sajtó,kell a média,méghozzá pozitív töltettel....

Szemezgető...

Bezzeganya: http://bezzeganya.reblog.hu/6-dolog-amit-a-tanaroknak-tudniuk-kellene-az-autizmusrol

Life.hu : http://www.life.hu/csalad/20170317-egy-autista-kislany-aliz-tortenete.html

WMN.hu : https://wmn.hu/ugy/46412-nem-minden-autista-esoember--tenyek-es-tevhitek-az-autizmusrol-

DUE Tallózó: http://www.duetallozo.hu/

Hrportal.hu : https://www.hrportal.hu/hr/vannak-szakmai-tervei-a-jovore-nezve-vannak-20170227.html

NLCafe,hu : http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20170221/autizmus-autista-emberek-munka/

RTL.hu : (riport velem-rólunk) : http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/az-autizmus-meg-mindig-stigma

Divany.hu : (riport velem hosszabban) :http://divany.hu/kolyok/2017/02/01/nem_kellene_hogy_kolonckent_eljenek_az_autik/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

dsc08749_1.JPG

Értitek?? Remélem..és azt is hogy VAGYUNK és LÉTEZÜNK jó sokan!!

Ez volt mára az Autizmus Live! Köszönöm,hogy olvastatok...

Ne feledjétek..azt se,hogy:

ÁPRILIS 2.-a az AUTIZMUS VILÁGNAPJA! - Ragyogjatok KÉKen aznap....

süti beállítások módosítása